Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018 - MrsPip Dot Com

Saturday, 5 January 2019

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018

hi there, so seperti biasa bila penghujung tahun tu, mesti mrs pip try pla untuk roadtrip dengan anak anak ... saja bawa anak anak happy jalan jalan .. lagipun kali ni Iman dan Amin dah sekolah tadika penuh, so bila cuti sekolah tu dorang tahulah cuti sekolah boleh jalan jalan ... lagipun cuti sekolah ni dorang pun rajin pergi tuisyen tanpa ponteng, ni kira mommy bagi reward utk dorang bawa jalan jalan pergi Sipitang then pergi Lawas ... so bergeraklah kami pada 26.12.2018 pergi Sipitang dan Lawas.

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018

ni dalam kereta ... macam biasalah kan, harus selfie wefie walaupu yang hanya suka layan mommy bergambar ni budak seketul bambam, Nami Heavenlee ... yang lain lain tu memang malas mau layan mommy ambil gambar 100 kali padahal posisi sama saja mcm tu!

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018

so sampai di Sipitang ni, memang niat untuk tujuan jumpa best friend mrs pip. alahai rindunya dengan kawan sorang ni .. ni memang BFF mrs pip ... suka sangat kawan dengan dia ni tau ... bukan denga dia ja, mak bapa dan adik dia pun mrs pip suka sangat ...

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018

since janji dengna BFF utk lunch sama , memang niat untuk makan sama dgn dia ni pun, so terus pergi makan di Venture Reach ... ni tempat kitorang selalu lepak lepak makan dulu time mrs pip kerja di Sipitang ...

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018

tu lah dia BFF kesayangan mrs pip ... nama dia Lizawaty ... kitorang jumpa dan kenal penghujung tahun 2004 ketika mrs pip dipindahkan kerja untuk handle bahagian QAQC di syarikat tempat mrs pip bekerja tu ... I was a QAQC engineer satu masa dulu :))

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018

Liza ni pula kerani di pejabat consultant time tu. dan since QAQC ni mmg banyak liaise dgn consultant, so selalulah dtg ofis Liza ni hantar segala macam test result dan inspection form, lepas tu terlepak di ofis dia ni hah! , teruslah jadi geng keras. 

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018

teringat lagi time tu, project manager balik2 suruh ambil lesen memandu ... dan mrs pip ni punya liat mau ambil lesen ... malaslah mau drive drive ni, tumpang jak officemate hari hari pergi kerja ... lagipun banyak ja kereta company tu yang mrs pip boleh tumpang, so why headache mau drive kan ...

tapi project manager tu cakap "you ni engineer, nanti saya suruh masuk site ambil data, macam mana? kamu ingat kamu ada driver standby 24jam?" ... haha, apalah project manager ni .. tapi betul juga apa dia cakap ...

so tergerak la hati mau ambil lesen memandu, dan Liza ni lah yang beria-ia bantu mrs pip belajar memandu ... dia siap pinjamkan kereta dia untuk mrs pip belajar memandu sekitar kawasan tempat tinggal kitorang lepas tu siap setia tunggu mrs pip di litar sampai habis kelas memandu ...

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018

selain tu, Liza ni lah yang sangat ringan tulang untuk tolong mrs pip beli barang dapur dan layan kitorang pergi tamu minggu ... lepas tu rajin lepak rumah kitorang (pasal kitorang halang dia balik rumah), dan lepas tu tak bagi dia balik rumah suruh ja dia bermalam di rumah kitorang sampai dua tiga malam ... kikiki ...

lepas tu bila hujung minggu, kitorang ronda ronda Lawas ...

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018

tapi mrs pip di Sipitang ni tak lama sangat pun kerja sana ... dalam 18 bulan mcm tu la, tapi our friendship continue ... mrs pip tukar kerja lain, so sesekali kena bermalam juga di Sipitang, mrs pip pula tidur , lepak dan makan di rumah parents si Liza ni ... nasib baik parents dia ok saja benarkan mrs pip bermalam kat rumah dorang ... kalau tak, terpaksa tidur motel :((

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018

layan sajalah mrs pip ambil gambar .. kan dah cakap, mommy kalau ambil gambar 100 kali pun ok walaupun kedudukan sama saja ...

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018

sebelum makan dah ambil gambar, bila makanan sampai mmg tak hengat dunia la nak bergambar ... semua lapar nak makan, hahahah ... kita bukan food blogger, so walaupun makanan tu nampak cantik time dorang serve, ada aku kesah nak snap.

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018

asal dtg sini, mesti mrs pip akan makan claypot mee, semangkun RM9.00 ... suka claypot mee dia tu, bahan bahan dalam tu rasa fresh ... anak anak makan mi goreng udang ... portion banyak, order 3 mi goreng udang, tapi yg tolong habiskan bahagian anak anak, tu hah mr.Husband ... so jgn hairan kalau perut dia buncit, pasal dia mmg selalu tolong habiskan makanan anak anak ... lupa pula apa Liza order makan hari tu ... hehe.

lepas makan makan, sembang sembang, kitorang pun berpisah lepas tu .... lepas ni ntah bila lagi mau jumpa Liza ... insyallah lagi hujung tahun 2019 kot kalau ada rezeki dan umur panjang ...

love you Liza, xoxo.

let's friend till jannah tau.

cheers.

12 comments:

  1. Wah seronoknya jalan2 jumpa kawan pula kan..Nak tanya hadiah dah selamat ke diterima..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh sudah dihantar kah? Alamak, nanti saya check di pej.pos ...tenkiu bg hadiah ..

      Delete
  2. Harap dapat ya, saya lupa gambar traking tu..saya di KK masa ni. Malam esok saya balik keningau nantio saya gambarkan ya..Maaflah tak cekap hantar infor yg di minta.
    Cuba tengok infor dari Pos Laju..saya pos lajukan ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok Etuza, bila senang nanti , bagilah saya track number tu. Tempat saya ni, kekurangan pekerja pos, so biasanya memang bungkusan barang, kena ambil sendiri, tp dengan syarat kena ada track number ...

      Delete
  3. Semoga persahabatan terus berkekalan.

    ReplyDelete
  4. sama la kita mrs pip..kita bukan food blogger..walaupun kdg pi makan kat luar, dorang serve makanan tu cantik2..ada kisah nak snap..haha..makan lagi penting...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, setuju .. bila dah nampak makanan, terus tak hengat dunia,
      layan perut lagi bagus ...bila dah kenyang baru teringat lupa ambil gambar tadi. hehe.

      Delete
  5. jalan2 sambil bersilatulrahimlah ni yaa...

    ReplyDelete
  6. wah seronok dapat berjumpa sahabat lama kan..mesti banyak cerita kisah baru dan lama

    ReplyDelete