Review Loreal Pure Clay Mask Illuminating - Cerita Cinta Surirumah

Monday, 23 July 2018

Review Loreal Pure Clay Mask Illuminating

Review Loreal Pure Clay Mask Illuminating  || yes, terjebak suka guna clay mask sejak akhir akhir ni ... kalau boleh semua jenis clay mask mrs pip mau cuba ... kebetulan HERMO ada 612SALE sempena ulangtahun ke-6, jadi as usual wajib ada SALE ... dan bila ada SALE, maksudnya waktu yang paling sesuai untuk beli skincare pada harga yang awesome ... dan kali ni mrs pip beli clay mask keluaran Loreal, dan clay mask keluaran Loreal ni ada 3 jenis kalau tak silap, Illuminating, Anti Pores dan Hydration ... dan mrs pip beli jenis Illuminating, kerana ada lemongrass extract katanya, so terbayang bayang bau serai wangi tu ... jom baca review Loreal pure clay mask illuminating ni ... 

Review Loreal Pure Clay Mask Illuminating
Review Loreal Pure Clay Mask Illuminating 

harga satu jar loreal pure clay mask ni sekitar RM40.00++ , tapi waktu sale tu, HERMO jual "pick any 4 selected items for RM48.00 only" , so memang worth money savings beli time sale tu ... mrs pip terus grab dua jar ... 

bahan-bahan utama Loreal Pure Clay Mask Illuminating ni ialah British Kaolin Clay dan Lemongrass Extract ... dan info di bawah ni, apa yang Loreal Pure Clay Mask Illuminating claimed; 
  • British Kaolin Clay: sometimes called the White Clay, it gently cleanses to reveal soft, radiant skin. Infused with  lemongrass extract and exfoliating beads to renew skin. Its soft texture is easy to wash off.
  • Immediately: Skin is cleansed and brightened, instantly renewed
  • Day after day: Skin revealed is soft and radiant
  • Usage: Apply the mask to clean skin, allow it to dry for 10min before rinsing with warm water. Recommended to be used 2-3 times a week


Review Loreal Pure Clay Mask Illuminating
Review Loreal Pure Clay Mask Illuminating 

so mcm ni la rupa clay mask tu, warna light grey ... satu jar ni 50gram ... bila buka, bau clay mask ni rasa menenangkan dan menyegarkan kerana bau lemongrass tu la kot ... serai wangi la katakan ... tapi bila nak pakai, sorry tiada spatula disertakan ... jadinya kalau pakai jari nak kaut , not so hygiene ... end up kaut guna tea spoon yang bersih ... 

Review Loreal Pure Clay Mask Illuminating
Review Loreal Pure Clay Mask Illuminating 

clay mask ni bukan jenis creamy ... nak apply tak susah mana, just scoop the necessary amount, dan tempek di muka, senang saja nak sapu rata di sekitar kulit muka ... sedikit berbiji biji (exfoliating beads) untuk memudahkan proses nak exfoliate segala kotoran di wajah la kot ... bau lemongrass tu mrs pip paling suka ... rasa mcm relaxing ja pakai clay mask ni ... 

mrs pip tak guna tebal tebal pun clay mask ni ... dah tempek di muka, tiada rasa pedih pedih atau kulit muka macam tight sangat , so memang selesa pakai ...  lepas dah letak di muka tu, tunggu sehingga 10 minit macam tu, baru basuh dan disyorkan guna warm water ... bila basuh muka, tiada la susah mana pun nak basuh ... maybe pasal mrs pip tak guna tebal tebal kot ... ada review yang mrs pip baca, clay mask ni susah nak tanggal, tapi mrs pip pakai hari tu, senang saja nak basuh ...

dah Loreal bgtau lepas guna boleh dapat kesan soft and radiant pada kulit , so memang selepas cuci muka guna clay mask ni, kulit terasa lembut gitu , tapi kalau radiant tu, tak pasti lah lagi, baru pakai sekali dua ... maybe kena pakai sebulan dua baru boleh nampak kesan radiant tu kan ...

tapi as usual la, kalau bab2 jaga kulit wajah ni, tak boleh nak bergantung pada clay mask semata-mata, kenalah ikut peraturan basic >>>  mencuci wajah, menyegarkan wajah guna toner dan melembapkan wajah menggunaka pelembap yang sesuai ... so kalau tak follow basic rules ni, guna clay mask semata mata memang tak nampak kesan pun ...

dan satu lagi, kerana clay mask ni gunanya juga untuk exfoliate kulit wajah, jadi jangan guna lebih dari apa yang disarankan, risau kulit wajah boleh jadi kering / terlalu kering ... dan kalau kulit wajah korang jenis memang kering, mungkin clay mask ini bukan yang sesuai untuk korang ... mungkin kena cari clay mask yang khusus untuk kulit wajah jenis kering ... 

tapi kalau korang nak cuba, apa salahnya T_T , moreover kadang kadang sesuatu produk itu tidak semestinya memberikan output yang sama pada individu lain ... maybe sesuai untuk mrs pip, tapi belum tentu sesuai untuk kamu ...

apapun, I am happy with this product! yeah.

try hermo :))

dan nak bagitau korang juga, kalau yang memang suka cari skincare pada harga yang affordable, korang better try cari di HERMO kerana HERMO selalu menawarkan harga yang lebih rendah berbanding beli di drugstore atau di kedai kedai yang menjual beauty skincare ... mrs pip paling suka beli BUNDLE BOX di HERMO ni ... memang selalu sangat dapat harga murah murah ... 

boleh baca entry mrs pip terdahulu beli Bundle Box di HERMO ni ...





kalau berminat jenguk jenguk Hermo mcm mrs pip, bolehlah klik

>>> www.hermo.my <<<

stay beauty everyone.

cheers.

5 comments:

  1. mek pun berkenan jugak dengan benda ni. tapi entah la nk beli ke tak sebab hrga dia memang booommm sangat. kuhkuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau beli time bukan sale, rasa mmg mahal...
      hari tu beli time sale, so dapat satu jar ni RM12.00 ,
      tu yang terus beli 2 jar :))
      mcm mrs pip, subscribe Hermo newsletter, so bila ada sale, dorg akan update kat email :))

      Delete
  2. pakai loreal masa study dulu, memang bagus, beli pun guna duit ptptn cishhhh perangai harap anak2 nati menggunakan duit ptptn sebaik munkin hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, nnt bila anak2 study, kena ajar dorg awal2 finance mgmt :))

      Delete
  3. mrs pip ni..ada jugak terbukak website Hermo ni..haha

    ReplyDelete