Laurier Superguard ; pilihan maternity pad terbaik - Cerita Cinta Surirumah

Wednesday, 25 July 2018

Laurier Superguard ; pilihan maternity pad terbaik

Laurier Superguard ; pilihan maternity pad terbaik || hi there, minggu ni dah masuk minggu ke-35 pregnancy mrs pip , so kalau kira EDD, lagi 5 more weeks to go before the delivery, atau mungkin bersalin lebih awal daripada EDD berdasarkan pengalaman bersalin lil' Iman pada minggu ke-36 dan lil' Amin pada minggu ke-38 ... jadi, sekarang ni memang waktu untuk mrs pip menyediakan barang keperluan bayi dan juga packing beg bersalin untuk di bawa ke hospital kelak ... umum mengetahui mak mak yang nak bersalin ni, WAJIB bawa MATERNITY PAD ke hospital ... ya lah kan, dah namanya nak bersalin, lepas bersalin kena pakai maternity pad kan ... so hari ni nak share pad pilihan mrs pip , iaitu Laurier Superguard ; pilihan maternity pad terbaik ...

sebenarnya, banyak jenama lain di pasaran yang korang boleh pilih mengikut kesukaan korang, pilihan masing masing bah :)) ... tapi mcm mrs pip ni, memang setia dengan jenama Laurier sejak Laurier memperkenalkan Laurier Super Slim Guard 200x Ultra Absorbent in 1mm ultra thinness ! Laurier slim guard ni serius nipis, mcm rasa risau pakai pada waktu heavy flow, tapi once dah try , memang penyerapan terbaik, rasa seperti tak pakai pad pun ada T_T ... dan kalau korang jenis flow yang ada ketulan ketulan tu, boleh cuba Laurier Super Slim Guard tu juga coz ketulan ketulan tu hampir diserap dengan baik ...   

Laurier Superguard ; pilihan maternity pad terbaik
Laurier Superguard ; pilihan maternity pad terbaik

so, berbalik dengan Laurier Superguard ni, ianya untuk Super Heavy Flow dengan panjang pad 40cm .. rasanya ni antara jenama yang menyediakan pad paling panjang, kerana biasanya pad paling panjang pun ialah 35cm ... Laurier Superguard juga menyediakan Double Absorbent Cushion for leakage prevention in any sleeping position ... yang selalu ada masalah tembus tu kan, why not try pad ni waktu heavy flow? dah baru habis bersalin, sah sah memang heavy flow kan ... jadi, ni memang jadi pad pilihan hati mrs pip ...

ada yang cadang guna actual maternity pad, salah satu jenama yang ada maternity pad ialah INTIMATE ... mrs pip pernah guna Intimate Maternity Pad (pek warna biru, 28cm panjang) .. tp 28cm tu agak pendek untuk mrs pip , so memang lebih prefer guna pad panjang dengan penyerapan yg baik ...

selain tu, ada juga yang bagi idea why not guna adult disposable diapers sebaik sahaja selepas bersalin, so tak perlu nak guna panty , just sarungkan sahaja adult disposable diapers ni ... well, may be this is a good idea juga, tapi untuk mak mak yang selesai bersalin dan sihat walafiat boleh urus diri, maybe adult disposable diapers nu bukan pilihan yang digemari :)) ....

buat ibu ibu yang mencari MATERNITY PAD , bolehlah cuba guna Laurier Superguard ni ... untuk heavy flow ni, biasanya sekitar dua minggu dari waktu bersalin, lepas tu flow dah kurang sikit ... so kalau nak beli, why not beli satu atau dua pek dulu (satu pek ada 8 keping pad) , kalau nak tambah, later pun boleh beli kan ... kalau flow dah kurang, boleh guna pad lain , 35cm atau 22.5cm ikut kesesuaian korang ... dan maybe boleh beralih guna pad yang harga lebih affordable lepas tu since Laurier Superguard ni maybe untuk sesetengah orang, harganya agak pricey T_T

so, tu jer ah cerita pregnancy journey nak share dengan mak mak yang tengah mengandung , kot kot ada yang tercari cari maternity pad mana yang nak pakai nanti selepas bersalin kan ... yang ada experience guna pad ni atau pad lain , bolehlah share2 di ruang komen ...  

pregnancy journey is something beautiful ... it needs attention and knowledge :))

cheers.

10 comments:

  1. semoga dipermudahkan.. semoga mrspip n baby sihat.. :)

    ReplyDelete
  2. Time brpantang mmg nk cari pad yg selesa...Sy pakai pad libresse sbb jenama lain x berapa sesuai dgn kulit...Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju. mmg tak semua pad tu sesuai utk kita, ada yang siap bagi kulit merengsa kan .. so pilih yang terbaik untuk diri sendiri demi keselesaan ...:))

      Delete
  3. wahh..lagi 5 minggu ya ..xlama dah tu..moga semua dipermudahkan ya..gw for sharing..irda tengah vari brand yg bagus juga ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari jgn tak cari ...
      kena cari yang sesuai ...
      mrs pip mmg setia dgn Laurier :)), so far ni yg paling sesuai dgn mrs pip.

      Delete
  4. good sharing info, mrs pip...

    ReplyDelete
    Replies
    1. manatau ada yg mencari maternity pad kan ...

      Delete
  5. lama dah google kbykan guna intimate, bru servey harga td, kira ok jugala..nnt nak tgk hrga laurier pla hahaha..sha mmg dlu suka pakai laurier sbb sng cuci..tq infonya kak pip

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far kak pip mmg stick dgn Laurier juga ...

      Delete