Pertama kali beli dan guna data and charging cable - Cerita Cinta Surirumah

Thursday, 18 January 2018

Pertama kali beli dan guna data and charging cable

hi there, hurm bila mood nak tulis entry berjela jela dan setinggi gunung kinabalu datang, tapi tetiba tablet kesayangan yang berusia 5 tahun yang selama ini menjadi hotspot untuk sambungkan internet ke laptop tetiba rosak, terus mood rasa down sangat, dan I is mengaku life without INTERNET CONNECTION is difficult to me! huh. nasib baik ada extra handphone milik mr.Husband, so bolehlah jadi penyelamat sementara. 

Pineng Data and charging cable
Pineng Data and charging cable

tapi nak guna handphone mr.Husband ni kena CLEAR ALL DATA dulu, kena buang segala jenis benda yang didownload terdahulu, rasa mcm pening kepala tengok banyak benda padahal bukan pakai pun, bazirkan space sahaja kan ... lepas tu kena transfer lebih LAPAN RIBU gambar whatsapp ke external hard disk dulu, dan clearkan mana mana benda yang tak patut, lagi lagi segala jenis games ... huh! I is cepat ketagih, so better jangan ada games dalam hp.

memandangkan HP mr.Husband ni sejenis ASUS yang wajib guna data cable utk transfer segala jenis data ke external hard disk, dan mrs pip mmg tak pernah ada data cable sebelum ni, so lepas hantar anak2 ke sekolah, terus singgah beli data cable, nasib baik kedai alat komunikasi kat pekan ni buka seawal jam 8pagi. 

Pineng Data and charging cable
Pineng Data and charging cable

data cable ni mrs pip beli pada harga RM19.00 jenama Pineng, tak tau lah murah atau mahal, sebab mmg sebelum ni mmg tak pernah ada data cable kan ... biasa guna tablet Samsung sebelum ni, just guna cable yang sedia ada, lepas tu guna hp Lenovo sebelum ni pun, ok ja guna charging cable biasa tu utk transfer data ke laptop, tapi ASUS ni sejenis cerewet ke apa wajib ada data cable. but it is ok la, yang penting, semua data berjaya ditransfer dan life is back with internet T_T

nak bagitau korang, Pineng data dan charging cable ni awesome, nak transfer data pun cepat, charging pun laju .... panjang cable 1 meter, tak pendek dan tak panjang sangat rasanya. dan harga RM19.00 tu, bagi mrs pip la, still affordable. so berbaloi beli satu ... warna pun banyak pilihan, mrs pip pilih biru. ingat nak beli yang merah, tapi cuma stok untuk iphone jer yang ada ... huhu ... ok lah, biru pun cantik juga ... hehe.

p/s: mood berblogging kembali semula, tapi mrs pip pula tak sihat ... so, nak blogwalking + comments kat blog lain maybe akan sedikit lambat ... apapun, doakan mrs pip sihat kembali ya ... 

have a nice day everyone & thanks for reading.

cheers.
  

10 comments:

  1. sha pernah beli cable macam ni harga bawah rm10 tahan sampai sekarang hehe kaang beli mahal cepat je rosak. semoga cable mrspip baik baik saja!

    ReplyDelete
  2. LeYa beli data cable ni harga RM10 je... Memang suka jugak guna nya..
    Okay...semoga cepat sembuh ye mrs pip.

    ReplyDelete
  3. lama jugak tak cable..dulu selalu jugak guna untuk tranfer lagu dari pc ke hp

    ReplyDelete
  4. tak tau la harga tu mahal ke murah..tak pernah beli..hehe

    ReplyDelete
  5. wah... menariknya juga changing cabel ni.... harganya pun ok jenama pun ok...

    ReplyDelete
  6. LIFE WITHOUT INTERNET .. yes mendukacitakan ! xD

    Ju pun pakai cabel ni, mmg best ! salam jumaat sis =)

    ReplyDelete
  7. Boleh beli jugak la pas ni data cable.. tak pernah ada lagi.. rasanya cam dah murah harga tu sebab jenama pineng.. :)

    ReplyDelete
  8. jenama pineng mmg femes dan bagus rasanya..

    ReplyDelete
  9. Cantiklah cable warna biru tu.. Kalau warna merah lagi mengancam..

    ReplyDelete