Final year project; the PIRATE SHIP!

hi there,

siapa yang follow IG mrs pip memang maybe ada ternampak mrs pip up gambar pirate ship tu ... >>> link gambar IG <<< ambil masa 4 hari la juga baru mrs pip berjaya siapkan ... ni ialah projek akhir tahun lil' Iman sebelum lil' Iman tamat playschool ... next year insya allah lil' Iman akan masuk tadika penuh ...

final project

untuk projek akhir tahun, temanya ialah kenderaan / pengangkutan... jadi setiap parents diminta untuk siapkan kenderaan pilihan masing masing. material dan saiz adalah bebas. mulanya mr.Husband yang nak akan buat projek ni, mrs pip mmg tak reti la nak buat crafts ni semua, I is tangan tak da tak seni yer :(( .... tapi mr.Husband asyik busy jer kan, nak buat mcm mana .... so last minute, mrs pip paksa diri untuk siapkan ...

pirate ship
nak cakap senang tak lah juga senang nak buat, banyak perincian kena fikir ... aish, mrs pip bab bab seni ni memang tak kreatif ler, ni terpaksa juga siapkan, dah nama pun final project kan ... ilham pirate ship ni mrs pip dapat kat pinterest, mrs pip gabungkan 2 idea menjadi 1, so akhirnya cenggini lah rupa bentuk pirate ship mrs pip ni ....

kalau nak cakap susah, pun tak lah susah mana, asalkan ada kemahuan nak buat dan siapkan ... muehehe ..... mula2 rasa mcm hurm, kat mana nak start ni ? tapi once dah start, mcm tak nak stop pula, rasa best nak buat ... tapi 4 hari jugaklah baru siap, coz kena stop la juga, juggling between buat final year project ni dgn kerja2 rumah juga ... nak masak, nak mendobi, nak ambil anak sekolah ...

cuba tu lah, tak sempat nak letak mr.Pirate kat dalam kapal tu ... hari tu request kat cikgu playschool lil' Iman kalau boleh nanti nak letak mr.Pirate, sekarang ni tak sempat ... cikgu tu izinkan... yeah! happy rasanya ... nanti nak siapkan mr.Pirate pula, maybe next week la kot ... sekarang ni pirate ship dah siap, tapi documentation kena siapkan ... documentation tu mcm kerja kursus paperwork tu ... gila tak gila kan final project ni, padahal playschool jer pun! ....

kalau dulu final project kitorang, mana ada mak mak nak tolong buat, semua kena buat sendiri ... yang ni, anak tolong tengok jer lah ... yang siapakan mak mak jugak ... tapi apapun, mrs pip happy coz berjaya siapkan pirate ship ....

pirate ship need an emergency exit too!

next entry, mrs pip kongsikan step-by-step tutorial buat pirate ship ni, insyaallah .... banyak gambar bah, mau pilih dulu mana satu yang sesuai dimasukkan dalam tutorial tu ... kot kot ada mommies di sana yang mencari ideas craft for kids kan ...

korang rasa, cantik tak pirate ship yg mrs pip buat ni? bagi lah rating, muehehe .... thanks for reading! xoxo

cheers

Have you heard about Involve Asia?

3 comments:

  1. WOW! skrang kat tadika pun dah ada projek akhir tahun ya... advance (thumbs up)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu lah kalau kat playschool lain DP.
      tapi kat Permata playschool ni, sistem dia lain sikit,
      every month kena wajib hantar assignment,
      dan ada final year project ...

      Delete
    2. oic...
      ada bagus nyer, mrspip.
      tapi kalu aida, camner la nak membuat nyer ni?
      tak reti.
      masa takde :) ha ha ha

      Delete

Powered by Blogger.