Hujung minggu layan anak anak main pasir .... - Cerita Cinta Surirumah

Sunday, 27 August 2017

Hujung minggu layan anak anak main pasir ....

hi there,

hujung minggu koranb buat apa? mrs pip mcm ni lah, kalau ada mr. Husband, dapatlah bawa anak anak berjalan jalan ... tak pergi jauh mana pun, setakat dekat2 kawasan Membakut saja ....

tapi, kalau mr.Husband busy kerja, so duduk diam di rumah je lah namanya .... nak angkut budak berdua ni sorang2 by mrs pip, memang tidaklah ... better diam di rumah, jgn cari nahas .... budak2 ni, kalau ada daddy dorang, behave la kan, tapi kalau dgn mrs pip, mcm2 ragam keluar ...

bento box ringkas
ada drinks, biskut, sedikit kuih muih and mi goreng 😊

since ada mr. Husband, so dpt kluar dgn budak2 pigi dekat pantai ... lil' armies suka main pasir ... kitorang pun dulu before ada kids, suka swimming, snorkelling n diving ... tapi once ada kids ni, just duduk kat tepi pantai jer lah .... nak buat aktiviti laut tu semua, tunggu anak2 besar sikit ... rindu lama tak diving 😐 ....

lil' Iman suka swimming, pantang mandi kolam ... tp lil' Amin penakut, bab2 air ni dia mmg tak boleh .... mrs pip tak paksa la lil' Amin nak mandi kolam, dia tak nak, nnt kita paksa, dia trauma pula ....


lil' Amin ni manjanya makin menjadi2 ... kes kuat cemburu juga ... ajak pigi pantai, lepas tu, daddynya main dgn lil' Iman, tak layan lil' Amin, terus muka masam, merajuk berjam jam .... payah nak pujuk! ....

puas mrs pip pujuk, semua tak kena ... eh, angin kus-kus melanda lil' Amin, last2 duduk kat dalam kereta sorang2 sambil muka masam mencuka ... lepas tu suruh daddy pigi pujuk ...


dah daddy pujuk, kejap saja terus mood bagus .. eeeiiiii, merajuk kat daddy la pula, ni gara2 daddy lil' Iman tadi ... lepas mood dah ok, terus minta dukung bawa daddy jalan2 pusing2 sekitar pantai ... mrs pip malas nak join dorang keliling pantai, duduk kat belakang pick-up jer lah, sambil layan angin laut and makan kudap kudap ...

mcm ni lah hujung minggu mrs pip n family ... kalau tak ke pantai, kitorang pigi kebun kat atas bukit .... sekarang kebun pun dah disiangkan, mr. Husband rancang nak tanam buah buahan pula, sebelum ni tanam getah ... kalau tak ke kebun pula , kitorang jalan2 ber-roadtrip keliling daerah lain ....

p/s: plan nak pergi tawau tahun ni, harap menjadi ... nak try ikut jalan kalabakan. Ada sesiapa tahu jalan kalabakan tu ok ke tak?

hujung minggu korang apa cerita? have a nice weekend everyone ...

cheers.

10 comments:

  1. Selamat berhujung minggu Mrs Pip

    ReplyDelete
  2. wow.. bestnye dpt jejalan ngn fmly MP... sy duk umah jer ngan anak2... hehe

    ReplyDelete
  3. Bila dengan family, aktiviti ringkas pun jadi luar biasa seronok..

    ReplyDelete
  4. bah kak tanam buahan2 la best boleh buat family day disana..sambil2 mkn buah..best tu hahaha

    ReplyDelete
  5. hujung minggu absolutely masa utk family =D walau nda pegi jauh pun kalo dpt kluar dgn dorg pun suda lebih dr cukup kan sis =)

    ReplyDelete
  6. Hahaha..Kecik2 dah pandai cemburu dan merajuk. Comel je

    ReplyDelete
  7. seronok sekali sekala dapat keluar bersama family

    ReplyDelete