10 Health Benefits of Oats

 

10 Health Benefits of Oats

10 Health Benefits of Oats


  • Full of vitamins & minerals
  • Helps to lose weight
  • Helps vision
  • Heart-healthy
  • Full of iron
  • Improves digestion
  • Keeps blood sugar balanced
  • Rich source of protein
  • Helps to lower cholesterol
  • Loaded in Magnesium

And here is 6 Overnite Oats Recipe, yummy and easy to prepare.

Or how about making your own Yogurt Oat with Dates, a recipe to overcome constipation during your fasting day.

cheers.

7 Comments

  1. oats mmg sedia ada di rumah...esp waktu malam is the best time utk makan/minum oats ni kan

    ReplyDelete
  2. good sharing mrs pip. oat ni sedap kalau kena dengan resipi. yg penting khasiat dia tu..

    ReplyDelete
  3. Memang banyak kebaikan oat ni tambah kpeda orang yang sedang berhadapan dengan sakit. Tapi masalahnya tak berapa gemar. Beli 1 pek tak pernah habis. Hehe. Kene try la resepi sedap pakai oat baru lalu makan.

    ReplyDelete
  4. Memang sedap oat.. Tambah-tambah buat overnight oat... Sedap dan menyihatkan..

    ReplyDelete
  5. Bagus amalkan oat ni kan.. Saya suka beli yg jenis roll oats tu.. Kdg2 buat mask utk muka.. Best jugak

    ReplyDelete
  6. Oat memang sentiasa ada stok dekat rumah , sy suka buat overnight oat makan time sarapan

    ReplyDelete
  7. Teringat zaman menyusu baby dulu. Memang hidangan oays tak pernah tinggal. Tiap2 malam akan prepare overnight oat untuk breakfast esokkan nya

    ReplyDelete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.