EPL Season 20/21 - Manchester City Julang Piala Liga

hi there, bagi peminat bola sepak EPL, berikut ialah keputusan rasmi perlawanan mingguan bagi season 20/21 ... 

 Perlawanan EPL Season 20/21 - Final Week 38

fuh, bilamana suami seorang yang sukakan liga perdana Inggeris, jadi sebagai wife, memang follow lah rapat-rapat berita sukan ni sebagai tanda sokongan. '

Since husband selalu sangat mention keputusan perlawanan, nah kita update juga keputusan perlawanan terkini (lepas ni memang update from time to time) manatau ada yang kaki bola juga kan, so bolehlah korang sembang bola pula kat blog mrs pip ni.




Yes! Akhirnya sudah berakhir EPL Musim 2021 dengan memperlihatkan Manchester City sangat konsisten untuk berada di Carta paling atas.


Dan ini adalah kali ke-5 Manchester City menjulang piala kemenangan EPL. Walaupun Man City menjulang piala EPL pada musim ini, namun aku tetap setia menyokong Chelsea.

Performance Chelsea tidaklah sebaik mana kerana kekal pada tangga ke-4 selama beberapa minggu sehinggalah minggu terakhir musim EPL, namun aku tetap menyokong kelab Chelsea dan merasakan pengurus kelab perlu melakukan sesuatu di musim depan untuk memastikan Chelsea menjadi juara.



Selain itu, penjaga gol Manchester City (gambar di atas), Ederson menerima Golden Glove selepas berjaya melakukan 19 clean sheets sepanjang liga berlangsung.


Harry Kane daripada Kelab Tottenham Hotspur menerima anugerah Golden Boot selepas berjaya menjaringkan sebanyak 23 jaringan selama EPL 20/21 berlangsung.

Saingan rapat untuk merebut Golden Boot ialah Mohamad Salah sebanyak 22 jaringan dan Bruno Fernandes 18 jaringan.

Kane juga menerima Playmaker Award apabila berjaya membantu pasukannya dalam menjaringkan gol, dan anugerah Playmaker ini diperkenalkan bermula pada EPL musim 2017/2018.

Hadiah tajaan Coca Cola untuk golden glove, golden boot, dan playmaker award.

  • Jadual Keputusan EPL May 2021



  • Jadual Keputusan EPL Apr 2021
epl result week 33


epl result week 33


epl result week 33


Keputusan EPL Season 20/21 Week 30




  • Jadual Keputusan EPL Mac 2021
epl latest result



epl result


epl latest result

epl latest result


epl latest result


  • Jadual Keputusan EPLFebuari 2021

epl latest result


epl latest result


epl latest result



epl latest result

epl result

epl latest result

epl result
epl result

epl latest result


  • Jadual Keputusan EPL Januari 2021

epl latest result



epl result


epl result 2021


epl latest result




epl latest result


epl latest

  • Jadual Keputusan Perlawanan EPL December 2020
epl latest

epl latest result


epl result


epl latest result


epl latest


epl latest result


  • Jadual Keputusan Perlawanan EPL November 2020
epl latest result


epl latest result


epl latest result


epl latest result

  • Jadual Keputusan Perlawanan EPL Oktober 2020
epl latest result

epl latest result



epl latest result matchweek 5

epl latest result matchweek 5

  • Jadual Keputusan Perlawanan EPL September 2020
latest epl result session 2021

latest epl result session 2021

latest epl result session 2021


Korang team apa? mrs pip team Chelsea. 

cheers.


19 Comments

  1. Alamak, jarang tengok EPL ni. husband je la dok layan :)

    ReplyDelete
  2. Everton tengah leading tu. Nampak power season ni.new signing diorang pun hebat. Harap cepatla habis covid. Hambar stadium takde penyokong

    ReplyDelete
  3. Team chelsea jugak. Tapi dh lama tak tengok live kat astro. Dah potong channel sukan sebab mahaiii hehehe

    Pandai-pandailah en asben nk tgk team chelsea dia katne 😅😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun tak ada astro. memang cari online je lah bila nak tengok.

      Delete
  4. kekadang jer umi tonton bila mood blogging swing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, dapat ilham eh umi bila tengok epl ni?
      saya kalau tengok main bola, bila part nak gol tu memang rasa nak menjerit ...

      Delete
  5. Musim ni agak sengit.. x dapat nak agak siapa yang nak menang.. kalau main FPL agak payah sikit musim ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah, susah nak jangka team mana yang akan naik ke atas.
      chelsea macam dah jatuh dan jatuh. aiyo.
      tapi still awal nak jangka siapa yang akan jadi top team kan.

      Delete
  6. tak follow sangat tapi kadang2 tu amek tahu sikit2 hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 season pembukaan memang tak rasa teruja, kena tunggu yang ending2 nak tahu siapa juara, time tu baru rasa best nak follow cerita epl.

      Delete
  7. Abe kie jrg tgok epl. Jika tgok pun yg highlight je sbb nak tgok bola masuk gol.

    ReplyDelete
  8. okay yang ni nda follow n nda tau apapunn hehehe

    ReplyDelete
  9. bagus untuk mereka yang minat bola.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Sama la dhn Liez.. bangun pagi mesti tanya husband siapa menang.. supporter MU tak berapa tegar tapi seronok tgk supporter team² ni bergurau bergaduh pasal team masing²

    ReplyDelete
  11. Abam Kie tumpang dengar je kwn2 bercerita ttg EPL di kantin sek sbb x minat sgt bola.

    ReplyDelete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.