Latest Update 27.04.2021 || Keputusan EPL Season 20/21 Week 33

hi there, bagi peminat bola sepak EPL, berikut ialah keputusan rasmi perlawanan mingguan bagi season 20/21 ... 

Latest Update 06.04.2021 || Keputusan All Matchweeks Perlawanan English Premier League EPL Season 20/21 - Week 33

fuh, bilamana suami seorang yang sukakan liga perdana Inggeris, jadi sebagai wife, memang follow lah rapat-rapat berita sukan ni sebagai tanda sokongan. '

Since husband selalu sangat mention keputusan perlawanan, nah kita update juga keputusan perlawanan terkini (lepas ni memang update from time to time) manatau ada yang kaki bola juga kan, so bolehlah korang sembang bola pula kat blog mrs pip ni.


epl result week 33






Masuk minggu ke-33 Sekarang Manchester United sudah dicantas oleh Manchester City, dan kalau dari points, memang sukar nak kejar Man City.

Aku tak rasa ada team yang mampu pintas Man City. Fuh, kalau tengok points terkumpul, Man City dah berjaya kutip 74 points, dengan rekod kemenangan sebanyak 24 perlawanan berbanding 33 jumlah perlawanan secara keseluruhan.

dan sebagai seorang penyokong Chelsea, aku kena realistik yang team Chelsea takkan mampu pintas Man City melainkan dia menang semua perlawanan manakala Man U dan Leicester mengalami kekalahan.

Ya aku tahu bola itu bulat dan selagi belum ke permainan minggu penghabisan selagi itu kena berjuang. Tapi hey! dah masuk minggu ke-33 lah, berbaki sekitar 5 permainan lagi kan , so macam peluang samar-samar untuk Chelsea julang piala EPL.

  • Jadual Keputusan EPL Apr 2021
epl result week 33


epl result week 33


epl result week 33


Keputusan EPL Season 20/21 Week 30




  • Jadual Keputusan EPL Mac 2021
epl latest result



epl result


epl latest result

epl latest result


epl latest result


  • Jadual Keputusan EPLFebuari 2021

epl latest result


epl latest result


epl latest result



epl latest result

epl result

epl latest result

epl result
epl result

epl latest result


  • Jadual Keputusan EPL Januari 2021

epl latest result



epl result


epl result 2021


epl latest result




epl latest result


epl latest

  • Jadual Keputusan Perlawanan EPL December 2020
epl latest

epl latest result


epl result


epl latest result


epl latest


epl latest result


  • Jadual Keputusan Perlawanan EPL November 2020
epl latest result


epl latest result


epl latest result


epl latest result

  • Jadual Keputusan Perlawanan EPL Oktober 2020
epl latest result

epl latest result



epl latest result matchweek 5

epl latest result matchweek 5

  • Jadual Keputusan Perlawanan EPL September 2020
latest epl result session 2021

latest epl result session 2021

latest epl result session 2021


Untuk perlawanan EPL Session 20/21, di bawah ini adalah jadual yang sudah ditetapkan, namun tertakluk kepada sebarang perubahan kelak.

Jadual perlawanan untuk tahun 2021 akan dikepilkan kemudian. Dan semua keputusan perlawanan juga akan dikemaskini nanti.

Korang team apa? mrs pip team Chelsea. 

cheers.

19 Comments

  1. Alamak, jarang tengok EPL ni. husband je la dok layan :)

    ReplyDelete
  2. Everton tengah leading tu. Nampak power season ni.new signing diorang pun hebat. Harap cepatla habis covid. Hambar stadium takde penyokong

    ReplyDelete
  3. Team chelsea jugak. Tapi dh lama tak tengok live kat astro. Dah potong channel sukan sebab mahaiii hehehe

    Pandai-pandailah en asben nk tgk team chelsea dia katne 😅😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun tak ada astro. memang cari online je lah bila nak tengok.

      Delete
  4. kekadang jer umi tonton bila mood blogging swing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, dapat ilham eh umi bila tengok epl ni?
      saya kalau tengok main bola, bila part nak gol tu memang rasa nak menjerit ...

      Delete
  5. Musim ni agak sengit.. x dapat nak agak siapa yang nak menang.. kalau main FPL agak payah sikit musim ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah, susah nak jangka team mana yang akan naik ke atas.
      chelsea macam dah jatuh dan jatuh. aiyo.
      tapi still awal nak jangka siapa yang akan jadi top team kan.

      Delete
  6. tak follow sangat tapi kadang2 tu amek tahu sikit2 hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 season pembukaan memang tak rasa teruja, kena tunggu yang ending2 nak tahu siapa juara, time tu baru rasa best nak follow cerita epl.

      Delete
  7. Abe kie jrg tgok epl. Jika tgok pun yg highlight je sbb nak tgok bola masuk gol.

    ReplyDelete
  8. okay yang ni nda follow n nda tau apapunn hehehe

    ReplyDelete
  9. bagus untuk mereka yang minat bola.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Sama la dhn Liez.. bangun pagi mesti tanya husband siapa menang.. supporter MU tak berapa tegar tapi seronok tgk supporter team² ni bergurau bergaduh pasal team masing²

    ReplyDelete
  11. Abam Kie tumpang dengar je kwn2 bercerita ttg EPL di kantin sek sbb x minat sgt bola.

    ReplyDelete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.