Our Christmas 2019 || happy jumpa old college friend - MrsPip || The Reviewer

Our Christmas 2019 || happy jumpa old college friend

hi there, cerita krismas 2019 kami. sambutan krismas tahun ni, celebrate di rumah adik bongsu mr.Husband, kebetulan dia nak celebrate birthday 1 year anak dia, so teruslah buat makan makan krismas.

our christmas 2019
our christmas 2019

makanan dorang cater ler ya dengan katerer muslim, dan makanan sangat sedap. jarang nak ambil 2nd round, tapi hari tu memang melantak 2 kali ya... ekekek. dan makan punya pasal, mrs pip sejenis tak hengat nak ambil gambar makanan. dah habis makan baru ingat nak snap.

our christmas 2019
our christmas 2019

so bergambar bersama beberapa ahli keluarga , tak ambil gambar banyak pasal handphone macam low bat la kan ... so kena jimat cermat bateri handphone gitew.

our christmas 2019
our christmas 2019

lepas dah makan kenyang, mrs pip ada jemputan dari kawan lama. dan sangatlah kebetulan kawan lama ni pun kampung dia di Membakut. sama daerah, berlainan kampung. kitorang kat Kg. Bawan, dia kat Kg. Limpijas, tapi taklah jauh mana pun ... so, ajak mr.Husband pergi sekali.

dan , sangatah kebetulan, hahaha family kawan mrs pip dan family mr. Husband ni saling kenal gituew, dah nama pun duduk daerah sama kan ... haruslah saling kenal, Membakut ni bukanlah besar mana pun ... nama kawan mrs pip ni Fenny ... paling last jumpa dia waktu dia habis bersalin 1st baby, 12 tahun lepas yo! kekeek ...

so, sebelum pergi rumah fenny tu, tunggu Fran kejap datang Membakut, all the way dari Tuaran. kami dah janji nak pergi sama. around 2.30pm Fran sampai Membakut, parking kereta dekat Petron, dan join kereta kami then terus pergi rumah Fenny.

our christmas 2019
our christmas 2019

ekceli, ni rumah kediaman parents Fenny , sesekali cuti sekolah Fenny balik sini. Fenny ni cikgu, so almaklumlah la  ya, time cuti cuti baru dapat balik. selama ni lost contact kejap dengan Fenny, tu yang tak terjumpa dia tu ... jumpa balik di FB gitew. 

kami bertiga ni sekolej matriks dulu, serumah sehousmate gitu ... time degree, Fenny ambil electrical engineering, Fran buat computer science dan mrs pip masuk civil engineering ... jurusan lain lain, tapi still satu fakulti, dan selalu jumpa kat fakulti juga dulu ...

happylah dapat jumpa kawan lama , borak-borak memang non stop kami bertiga ni. nasib baik mood anak anak ok nak stay lama lama, kalau tak memang kena balik awal ... almost 2 hours la juga stay kat tempat Fenny ni ... then time to say bye bye.

jumpa lagi next time around! #20yearsandcounting #friendshipforever.

cheers.

6 comments:

  1. alhamdulillah pasti akan menjadi kenangan yg takkan dapat dilupakan ^_^

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Seronok la, Saya tumpang makan saja, hehe.

      Delete
  3. seronok sesekali jumpa kawan-kawan lama. memacam cerita keluar. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, cerita2 dulu banyak keluar, dahlah kitorang ni notty2 dulu time study.

      Delete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.