About Author

Header Ads

Review Ecostore New Zealand Produk Bayi Mesra Alam Sekitar

Review Ecostore New Zealand Produk Bayi Mesra Alam Sekitar || Kenali produk mesra bayi Ecostore.

Ecostore merupakan antara produk yang terkenal di New Zealand dan antara yang tersenarai TOP "leading sustainable brands" selama 4 tahun berturut-turut.


Ecostore environmentally friendly product safe for baby

Ecostore dipilih oleh rakyat New Zealand, kerana memiliki ciri-ciri penggunaan sumber yang boleh diperbaharui, menjaga alam sekitar melalui amalan perniagaan, dan bahan-bahan yang digunakan adalah berasal dari semulajadi atau tumbuhan dan mineral.

Untuk pengetahuan, Ecostore bukan sahaja menawarkan produk bayi, tetapi juga produk personal care, home care dan oral care yang selamat untuk digunakan oleh semua, dan selamat kepada alam sekitar.

Produk ini boleh didapati secara atas talian di LazMall Official Store of Ecostore


Ecostore environmentally friendly product safe for baby
Ecostore New Zealand, Kini di Lazada Mall Malaysia

Produk Ecostore dijamin Cruelty Free, GE Free, pembungkusan (kotak, botol, dll) boleh dikitar semula demi kepentingan menjaga alam sekitar dan kilang pengeluaran Ecostore itu sendiri mendapat pensijilan Enviromark Diamond.

Cruelty Free bermaksud tiada ujian dikenakan ke atas haiwan untuk produk tersebut


  • No animal testing on the finished products at any point during production
  • No animal testing for raw materials or ingredients
  • No animal testing done by any third party on their behalf 

GE Free 


  • bermaksud produk bebas GE, di mana GE ialah Genetically Engineered atau lebih dikenali sebagai GMO (genetically modified organisms).   

  • Produk bebas GE ialah tiada sebarang teknik modifikasi gen terhadap bahan-bahan yang digunakan dalam penghasilan produk. Glad, no nasty chemicals yeah :)) .

Pensijilan Enviromark Diamond 


  • merupakan pensijilan yang berkaitan dengan Sistem Pengurusan Alam Sekitar (Environmental Management System , EMS) dan merupakan salah satu pensijilan standard alam sekitar yang terbaik di dunia.



Ecostore environmentally friendly product safe for baby


Produk Ecostore ni merangkumi produk Baby and Kids, Personal Care, Household dan juga Laundry. Memang banyak sangat pilihan bukan sahaja sangat menarik tetapi juga produk ni sangat mesra alam sekitar. 

Produk Ecostore berasal dan dikeluarkan di New Zealand, kini boleh didapati secara belian atas talian di LazMall Official Store of ecostore. 

Dan untuk korang yang berminat ingin mendapatkan produk Ecostore, boleh search "ecostore" di Lazada, atau klik link di bawah




Ecostore environmentally friendly product safe for baby


Mempunyai new born baby, aku sangat mementingkan produk yang terjamin selamat untuk digunakan ke atas bayi.

Dan memandangkan Ecostore mempunyai jaminan Cruelty Free, GE Free, dan bahan yang digunakan adalah berasal dari semulajadi atau tumbuhan dan mineral, selain produk bayi ecostore adalah lembut pada kulit bayi, ini membuatkan aku memilih untuk menggunakan produk Ecostore.

Antara produk bayi keluaran Ecostore yang menjadi pilihan ialah Ecostore Baby Body Wash, Ecostore Double Trouble Bubble Maker, dan Ecostore Goat's Milk and Lavender Baby Soap.

Ecostore environmentally friendly product safe for baby
Ecostore Baby Body Wash X Lazada

Ecostore Baby Body Wash adalah lembut pada kulit bayi, mengandungi minyak lavender dan geranium, dengan wangian yang menarik, lembut dan bersih, direka untuk mengekalkan keseimbangan kelembapan kulit bayi.


Ecostore environmentally friendly product safe for baby

Nami happy la tu mandi guna Ecostore baby body wash

Bathing time bersama baby Nami memang menyeronokkan menggunakan Ecostore Baby Body Wash, dan serius suka sangat dengan haruman baby body wash ni , dan baunya tahan lama selepas mandian.


Ecostore environmentally friendly product safe for baby

Ecostore Double Trouble Bubble Maker ialah sejenis bubble bath, dan produk ini sesuai untuk anak-anak yang berusia dua tahun dan ke atas. 

Ianya dibuat dari bahan berasaskan tumbuhan dan mineral yang dipilih dengan teliti untuk menjaga kulit muda anak-anak. Double Trouble Bubble Maker ini mudah digunakan dan mudah dibilas selepas penggunaan.

Masa mandi anak-anak lebih menyeronokkan!


Ecostore environmentally friendly product safe for baby

Ecostore Goat's Milk & Lavender Baby Soap sesuai untuk kulit sensitif bayi, ia tidak merosakkan atau memecahkan minyak dari lapisan pelindung kulit bayi. 


Ecostore environmentally friendly product safe for baby

Kalau anda inginkan keterangan yang lebih lanjut mengenai produk Ecostore New Zealand ni,  anda boleh ikut akaun Facebook ecostore Malaysia , link disediakan di bawah :-



Kepada yang berminat untuk membeli produk Ecostore New Zealand ni, bolehlah beli di laman web Lazada, 




cheers.


Sumber Lain:
http://blog.ecostore.co.nz/site/article/ecostore-tops-sustainable-brands-list-for-fourth-straight-year

Post a Comment

26 Comments

  1. Replies
    1. sedap tu haruman baby body wash .... light scent .

      Delete
  2. Wah .... cam menarik pula ni Pip. Nanti di cubuk2 dulu tu Lazada ��

    ReplyDelete
  3. Nice sharing. Bolehlah dikongsi dgn anak buah yg baru ada bby ni. Thanks.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. :)) memang nice .. bubble wash pun best.

      Delete
  5. First time ana dengar tentang produk NZ ni. Menarik sgt. Boleh lah shopping dkt lazada lepas ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh try bubble maker tu untuk Syafi, best...

      Delete
  6. Macam best je product ni. Pernah dengar tapi tak pernah try lagi.

    ReplyDelete
  7. Sesuai untuk baby yang berkulit sensitif ni

    ReplyDelete
  8. Amboi dah selesa betul babynyaaaa tu. Mesti best ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, Nami kalau bab mandi memang nombor satu. suka dia.

      Delete
  9. Nampak excited little Nami dengan produk2 ecostore..actually 1st time tahu brand ni..so good sharing mrs pip...

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy si Nami dapat guna produk Ecostore ni...
      Mrs Pip suka tu baby wash, light scented...
      bau tak kuat , ngam ngam dgn deria bau mrs pip. hehe.

      Delete
  10. Replies
    1. bukan baby produk ja, ecostore ni pun ada produk lain ... so bolehlah try mana yang sesuai.

      Delete
  11. hai nami cepatnya awak membesar ye, macam baru semalam tengok nami masih dalam perut momy, nati, macam best jer nami lepas mandi kan, bau wangi mesti sedap cium2 namiii lepas mandi ni...

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. bubble bath tu best tau Sha... anak2 suka berendam kalau guna ..

      Delete
  13. Kak pip..saya lagi teruja tengok nami..hehe..
    Selalu juga usha barangan dari ecostore nie banyak lagi produk Eco yang lain kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. nami makin bam bam sekarang ...:))
      produk ecostore ni kalau boleh semua pun kak pip mau beli.

      Delete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.