Diserang ruam panas selepas bersalin - MrsPipDotCom
News Update
Loading...

Saturday, 28 February 2015

Diserang ruam panas selepas bersalin

hi there, lovely Saturday .... selepas bersalin 2nd baby, few days later mrs pip diserang ruam panas yang agak teruk sehingga menimbulkan rasa tidak selesa...pada asalnya maybe mrs pip ni alergik dengan ubat mandian kampung, so mrs pip pun stop la pakai ubat mandian ni, but the rashes still ada,.. so try guna tepung kanji, tp rashes tu ndak mau hilang juga.... Later, mrs pip guna bedak anti rashes like johnson and johnson, but rashes ni still degil ndak mau hilang ....

Diserang ruam panas selepas bersalin
Diserang ruam panas selepas bersalin

credit to google

maybe para ibu samaada yang sedang mengandung, atau selesai bersalin ni punya masalah yang sama dengan mrs pip kan, so just wanna sharing my experience to overcome the rashes....firstly, jangan panik pabila tinguk banyaknya ruam panas timbul secara tiba-tiba... maybe para ibu tersalah makan, atau maybe alergik sabun atau losyen badan dan sebagainya ....

secondly, kalau ibu mengandung tu, cannot simply use any medicine kan, so go to your physician and kalau ibu yang dah bersalin tu, kalau malas sangat nak jumpa doktor, ye lah kan, penat bersalin tak hilang lagi, then kena pantang2 jangan suka2 mau keluar rumah nnt badan masuk angin kan, so can ask your family untuk belikan krim sapu anti rashes di farmasi ....

Diserang ruam panas selepas bersalin
Diserang ruam panas selepas bersalin

mcm mrs pip, I just asked my mr.Husband untuk carikan krim anti rashes ni, he went to the pharmacy, and asked for a good cream, so the pharmacy staff suggest krim BEAVATE ni. After using this cream twice a day, mrs pip puas hati the rashes beransur-ansur hilang dan at this moment, mrs pip is rashes free.

so to mommies out there yang ada masalah rashes, give it a try with this cream. Insya allah rashes tadi boleh hilang. Oh ya, kalau rajin mau cuba home remedies, boleh juga..

stay healthy mommies :)

review ni mrs pip just for sharing information ...

cheers.

Share with your friends

Give us your opinion

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.

Notification
Selamat datang ke blog MrsPipDotCom. Semoga perkongsian di dalam blog ini bermanfaat untuk semua. Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan dan kolaborasi, sila email ke mrspipdotcom@gmail.com.
Done