Selamat jalan Laoshi Ng 😢 - MrsPip Dot Com

Monday, 11 November 2019

Selamat jalan Laoshi Ng 😢

hi semua, bangun pagi2 seperti biasa siapkan anak-anak pergi sekolah. aku teruja sikit coz hari ini Iman nak photoshoot gambar konvo tadika 6 tahun bersama kawan sekelas dan laoshi dia (kalau aku tak silap , hari ni kot, erk)

last Friday hari tu time aku pick up Iman dan Amin , balik awal dari sekolah gara-gara banjir, sempatlah aku berbual kejap dengan laoshi Ng, guru kelas Iman ni. Lemah lembut orangnya. 

Hari ni 11.11, selain aku teruja nak siapkan Iman pergi sekolah dan siap bagitau dia hari ini nak photoshoot gambar, so jangan kotorkan baju, nanti Iman tak hensem pula kalau comot, hari ni juga ialah HARIJADI AMIN ke-5 tahun ... 

anak anak dah siap pakai baju, tinggal tunggu kungkung dorang hantar jak lagi ...

TAPI ....

Gerak hati aku buka wasap sebelum anak anak pergi sekolah, aku nampak RIP pula kat wasap group sekolah anak .. Ooooo, maybe ada keluarga anak2 yang passed away kot ...

Biasa aku tak scroll atas tengok siapa yang RIP, cuma pagi ni aku rajin pula scroll dan ternampak nama RIP yang disebut tu ... Aku macam percaya tak percaya saja ...

aku tengok Iman, dia tengah betulkan kolar baju ... aku pandang Amin, dia tengah pakai stokin ...

laoshi pei you meninggal

hari ini, dengan dukacitanya guru kelas Iman , guru kelas bagi pelajar umur 6 tahun, kelas ungu, sekolah tadika pei you, LAOSHI NG SIAU VIN (atau Iman panggil laoshi Cau Ing), telah meninggalkan semua warga Pei You buat selama-lamanya.

Laoshi, you will always be rememmbered in our kids good memory. You will be loved forever in their heart. 

Takziah buat keluarga Laoshi dan seluruh warga Pei You berkabung dan bercuti untuk hari ini 11.11.2019.

Aku pegang tangan Iman dan gosok2 belakang dia, aku bagitau hari ini cuti, laoshi chiam bagitau yang laoshi ng sudah meninggal.

sepertu biasa, banyak soalan Iman kena aku jawab. dia macam bagi muka weird kenapa laoshi dia meninggal padahal hari tu dia baru juga dancing2 dengan laoshi dan kawan kawan.


ni gambar kenangan sambutan hari raya 2019 di sekolah Iman. Gambar ni baru saja dimuatnaik dalam wasap group sekolah Iman tadi petang ... Iman duduk paling  kanan barisan depan tu ....

Aku nampak gambar ni, aku rasa down lagi, pagi tadi aku siap nangis bila tau laoshi ng passed away. bila nampak gambar ni petang tadi, once again aku sedih. Aku sebak weyh.

Normal kan untuk sedih. Tak da kaitan saudara pun, tapi pasal selalu nampak laoshi kat sekolah, tetiba she is gone without saying goodbye, memang sedih kan. Moreover, laoshi ng ni penyayang orangnya. Eh, laoshi mana yang tak sayang anak murid kan?

RIP laoshi. Take care semua.

4 comments: