Berhujung minggu ke Rabbitland - MrsPip Dot Com

Monday, 18 March 2019

Berhujung minggu ke Rabbitland

hi there, berhujung minggu di Rabbitland ... sabtu hari tu mr.Husband bawa budak2 ni jalan ... tiada plan pun sebenarnya mau pigi rabbitland yg terletak di batu 19 jalan kimanis keningau ... ni kes tersinggah secara tidak dirancang.


plan utama mr.Husband mau pigi jumpa abang dia sana keningau, lepas lepak2 makan2 kami pun kiranya mau balik membakut lagipun mau attend wedding gitew ...


gambar atas ni kitorang kat cafe yg abang ipar usahakan ... mom in law pun join kitorang, sister in law , isteri kepada abang ipar n anak buah mrs pip sorg tu pun join juga ... kita lepak2 sini sambil tunggu mr.Husband siap urusan dgn abang ipar ...


kitorang dalam kereta .. full house gitew ... budak kecik sorg tu anak bongsu abang ipar .. nama dia jericho juan, tapi semua panggil dia dgn nama manja, Yuya ... 

time dlm perjalanan ni , budak2 ni happt betul menyanyi ... ntah apa2 lah yg dorg nyanyi ... layan sajalah ... nnt kalau rajin, mrs pip share video dorg, kena edit dulu ...


Iman mmg paling happylah masuk ni Rabbitland ..  dia berangan2 ni ada Rabbitland sendiri .. siap daddy janji belikan dia rabbit 2 ekor kalau dia perform excel exam tahun ni .. tu sbg semangat utk lebih rajin belajar, tp perform tak perform, mmg nnt insyaallah kitorang belikan anak anak ni rabbit dua ekor seorang sebagai hadiah reward rajin pergi sekolah n tuition ...


masuk sini bayar RM2 seorang, siap dapat makanan utk arnab ... Amin takut takut dgn arnab tu, kasi makan arnab pun mau jauh2 ... 

Iman pula, kalau boleh dia mau angkat dukung semua arnab ... lepas satu arnab, satu arnab dia dukung bawa jalan keliling kawasan lepas tu masukkan dlm rumah arnab ... adeh ...


mrs pip n mr.Husband just tunggu di luar pagar, lagipun kakak ipar masuk sekali dgn Iman Amin n Yuya .. so, dia jaga budak2 bertiga tu kat dalam ... sambil tunggu2 dorang, why not wefie kan, tapi Nami jual mahal woo , bukan mau tinguk kamera, sibuk mau makan shawl mommy ... 😜😜😜


lepas siap happykan anak anak di Rabbitland, so balik lah .. Mau pigi tinguk org kawin kan , memenuhi jemputan pwrkahwinan anak perempuan en.Junip Angkee iaitu Novena dan pasangannya West ... 

sampai jak tmpat org kawin, makkk oiii punya ramai ... jalan masuk penuh dgn kereta kiri kanan org parking ... Ada 12 khemah , jemputan tetamu tersangatlah ramai ... 

tapi kitorang tak lama pun, tak sampaui sejam duduk , anak anak dah start mcm ngantuk, Nami pun a bit grumpy2 , so masa utk balik ... apapun, thanks la jemput kitorang ... 

tu sajalah cerita hujung minggu kitorang.

cheers.

11 comments:

  1. wah..bestnya jenjalan tengok rabbit

    ReplyDelete
  2. anak kitorang kalau pi tempat rabbit memang depa suka

    ReplyDelete
  3. Anak-anak sha pun kalau nampak rabbit bukan main lagi terutamanya si Imani tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah Imani jadi geng si Iman main rabbit..

      Delete
  4. wah..siap berangan tu ada rabbitland sendiri...haritu masa pi KK, ada singgah juga kat taman arnab camni..tpi iolls tak berani..tak masuk pun..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iman la, angan2 dia byk betul...laaa tak masuk tengok kat rabbitland tu? Yang dekat Kundasang tu eh?

      Delete
  5. hahahah..shawl mommy lagi sedap dari wefie... :p

    ReplyDelete
  6. gemok2nyaaaa rebbit tu semua. geram n sedap tu dapat pegang.
    suka kalo rebbit tu friendly. ada jugak taman rebbit yang rebbit x friendly..

    ReplyDelete