Jimat Bercuti Raya Dengan Traveloka Raya Bersama - Cerita Cinta Surirumah

Friday, 18 May 2018

Jimat Bercuti Raya Dengan Traveloka Raya Bersama

hi there, dah masuk musim bulan puasa, dan sebulan berpuasa tu, mesti tak terasa betapa cepatnya masa akan berlalu. lepas puasa, bulan yang dinanti ramai tak lain tak bukan bulan SYAWAL, sakan raya Adilfitri ... waktu hari raya Aidilfitri ni lah ramai yang nak balik ke kampung halaman, tak kurang juga ramai yang nak lawat sanak saudara merata tempat ... ada yang nak balik naik flight, tapi last minute baru nak tempah atau beli tiket kapal terbang, tak kurang juga yang mencari bilik penginapan saat akhir untuk bermalam coz kat rumah famili dah full-house la pula time raya ...

Traveloka Raya Bersama
Traveloka Raya Bersama 

kalau tak balik kampung rasa bersalah la pula dengan mak ayah yang tertunggu-tunggu anak kesayangan dorang yang jarang bersua muka kan ... waktu raya ni lah paling seronok kalau dapat berkumpul sama, banyak cerita yang dapat dikongsi bersamakan ... selain tu, juadah raya dilupa jangan ... lagipun, bila lagi nak jumpa saudara mara yang lain kalau tak waktu raya kan ...

jadi apa kata tahun ni, korang merancang cuti balik kampung korang lebih awal... beli tiket penerbangan lebih awal, biasanya akan memberikan korang harga yang lebih berbaloi berbanding nak beli last minute kan ... bolehlah dapat penjimatan!

bila balik kampung, hal 'tidur lambak' mcm dalam gambarajah atas ni menjadi satu kebiasaan,
tapi masalahnya batasan aurat mestilah dijaga ... yang dah bekeluarga tu , mungkin ada yang tak selesa
tidur ramai-ramai macam ni kan ... penyelesaiannya? Traveloka kan ada :))
Sumber Imej : Google

selain tu, yang rumah famili di kampung asyik full-house, korang pula bawa balik satu famili yang ramai, jadi terfikir-fikir nak menginap di hotel untuk lebih keselesaan, apa kata korang tempah sekali bilik hotel hanya di Traveloka ... lagi awal korang tempah bilik hotel bolehlah dapatkan harga yang lebih rendah berbanding membuat tempahan akhir ... silap-silap haribulan, bukan harga mahal yang jadi masalah, tapi bilik hotel dah fully-booked ... hah, gigit jarilah korang nanti, tak pun nangis kat bucu katil dah tak berguna , muehehe.

jadi, nak bagitau korang semua yang nak merancang balik bercuti sempena raya tu, apa kata korang Traveloka Raya Bersama  ... nak tau tak, Traveloka memberikan 10% diskaun tambahan kepada pelanggan yang melanggan melalui Traveloka sah untuk semua tempahan hotel dan penerbangan untuk semua laluan dan destinasi dan semua tarikh perjalanan dalam kempen Traveloka Raya Bersama melalui kod kupon Traveloka. 

Kempen Traveloka Raya Bersama ni diadakan selaras dengan travel demand semasa musim raya ... dan kami di Traveloka berharap agar orang ramai membuat tempahan awal untuk mendapatkan kod kupon kerana ianya sangat terhad.

Traveloka Raya Bersama
Traveloka Raya Bersama 

semua Traveloka newsletter subscribers akan diberikan akses promosi 48 jam lebih awal bermula 21 - 22 Mei nanti ... jadi, kepada pelanggan Traveloka yang belum melanggan  Traveloka newsletter bolehlah mendaftar sebelum 21 Mei, paling lewat jam 3 petang untuk mendapatkan kod kupon Traveloka Raya Bersama ... jadi , jom rebut peluang menjadi Traveloka newsletter subscribers. 

untuk yang dah subscribe lebih awal tu, korang akan dapat kod kupon pada pagi 21 Mei nanti untuk menikmati akses awal promosi yang berlangsung ... tetapi, bagi yang terlepas peluang tu, korang masih boleh mengakses promosi Traveloka Raya Bersama , cuma sedikit lewat iaitu pada 23 Mei sehingga 29 Mei 2018 nanti.

pendek kata, yang nak jom balik kampung raya ni, bolehlah bergembira dengan mendapatkan 10% diskaun tambahan bersama kempen Traveloka Raya Bersama .... apa yang korang perlu buat ialah :-
  • jadilah  Traveloka newsletter subscribers sebelum atau pada 20 Mei dan korang boleh mendapatkan akses awal di laman web Traveloka untuk kempen tersebut yang bermula pada 21 Mei sehingga 22 Mei 2018 ... yang terlepas peluang menjadi  Traveloka newsletter subscribers, jangan risau ... korang masih boleh mengakses laman web Traveloka untuk melihat promosi Traveloka Raya Bersama bermula pada 23 Mei sehingga 29 Mei 2018.
  • nak daftar untuk mendapatkan Traveloka newsletter dan mendapatkan kod kupon, korang boleh klik pautan kempen di >>> www.traveloka.com/en-my/promotion/rayabersama <<< lambat korang nak subscribe Traveloka newsletter, lambatlah korang nak dapat kod kupon promosi Traveloka tu ... jadi, cepat cepat register Traveloka newsletter ... 
lagi satu, ni bukan untuk korang yang nak balik cuti raya saja tau, mereka yang kaki travel nak ambil kesempatan untuk bercuti sempena cuti raya, hah! korang kaki travel pun bolehlah dapatkan extra 10% diskaun tambahan hanya dengan menjadi Traveloka newsletter subscribers sebelum atau pada 20 Mei 2018 ni tau ... jimat belanja korang nak pergi melancong.

Traveloka App
Muat turun Traveloka App

Sumber Imej : Google

dan kalau korang yang sentiasa on-the-go, mrs pip sarankan korang untuk menggunakan Traveloka App , lebih memudahkan dan lebih penjimatan ... selain tu , harga tempahan menggunakan Traveloka App ni lebih rendah berbanding tempahan melalui laman web Traveloka ... dan yang pasti, dengan Traveloka App , korang boleh membuat tempahan di mana saja korang berada, dan pada bila bila masa dengan syarat, kenalah ada talian internet ye tak T_T ... jom ramai-ramai muat turun Traveloka App hari ini untuk nikmati lebih kemudahan dan kelebihan ...  

p/s: Traveloka App boleh dimuat turun secara percuma di Google Play dan Apps Store secara percuma ...

untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman web rasmi Traveloka di https://www.traveloka.com/en-my , rancang percutian raya korang yang akan datang ni dengan Traveloka dan Traveloka App, percutian akan jadi lebih mudah dan senang ... Raya diutamakan, Traveloka didahulukan ... jadi, jom merancang percutian dengan lebih bijak bersama Traveloka.

Selamat Hari Raya tau T_T

cheers.

22 comments:

  1. Rugi kalau x subscribe awal Traveloka ini..diskaun dah 50% tambah lagi extra 10% wow..memang super jimat ni..

    ReplyDelete
  2. wahh best ni boleh try.. mmg rancang nak cuti2 raya ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. time ni mmg untung kalau nak bercuti2, harga murah flights n hotels..

      Delete
  3. senang dah ada app boleh terus booking jew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada Apps memang memudahkan nak booking ..

      Delete
  4. Menarik sangat ni. Kena daftar cepat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daftar cepat2, nnt boleh dpt kupon extra diskaun...

      Delete
  5. wow...best ni. kena download app Traveloka la jawabnya. boleh merasa diskaun lagi tu

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak extra diskaun, jgn lupa download Apps dan subscribe newsletter ...

      Delete
  6. dah mudah sekarang ni. just donlod apps dan taraaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. donlod ja apps lepas tu boleh plan percutian harga murah2 ...yeah.

      Delete
  7. Replies
    1. thanks singgah sini ... nanti insya allah kita join GA mak ya...

      Delete
  8. Tengok gambar tidur bertebaran tu, teringatnya zaman kecik2 dulu.. Sekarang dah tak raya kat kampung dah... huhu..Tapi traveloka mmg best..!

    Anyways, jemput join my GA Mrs. Pip..:D
    http://www.razanahanis.com/2018/05/mystery-giveaway-by-flavnesz.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu2 time kecil pun kita mcm tu juga ... kenangan budak budak kan time raya...

      Delete
  9. kalau dulu tidur lambak tu mmg seronok sbb sambil baring tu boleh borak-borak tapi tu dulu waktu ilmu agama x diterapkan sangat..sekarang batas pergaulan dan aurat kena jaga kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu2 time budak2 mmg suka la tidur ramai2, cuma kitorang mmg tak campur boys dan girls, mmg tidur section lain2 ... :))

      Delete
  10. tengok gambar tu, teringat masa kecik2 suasana tidur macam tu kat kampung..kenangan sangat...skrg tak ada macam tu..ada yg time raya pi tidur kat hotel..maybe utk keselesaan masing2 jugak..Nak2 traveloka offer camni,hah..Pandai tau traveloka pancing time nak raya ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni hotel pun dah byk offer harga murah murah, so rasanya ramai yg pilih hotel coz nak selesa dan tak nak susahkan sesiapa ...

      Delete
  11. Sesuai sangat Traveloka adakan promotion Raya. Dapatlah berjimat lebih-lebih lagi jika adik-beradik ramai & balik kampung serentak. Rindu zaman childhood, setiap tahun Hari Raya mesti tunggu sepupu balik.. Masa tu happy sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman raya time budak2 la paling best, dpt kumpul dgn sepupu2 yg jarang jumpa ...lepas tu dpt main bunga api sama sama ....

      Delete