Pilihan mommy 'the sweet cherry stroller 6' from LAZADA

Sewaktu mrs pip mengandung chipumpum, mrs pip and mr.husband berbincang samaada kami perlu beli stroller atau tidak ... at that time, kami sudahpun membuat keputusan untuk beli baby carseat , dan pembelian dibuat di LAZADA , klik sini for the old entry ....

after the discussion, mrs pip and mr.Husband sepakat untuk beli stroller (well untuk memudahkan kami berjalan-jalan kelak bersama chipumpun and gummypie) ....

entry asal 28.3.15
update entry 23.2.16 
lil' Iman 13 months old in his sweet cheery stroller


bukan lil' Amin ja yang suka duduk dalam stroller ni,
see, lil' Iman pun sama ....
tu tengah duduk sambil layan kapal terbang lalu


lil' Iman as usual, suka sangat 'pegang-lepas-ni-jadi-hak-milik-aku'
mainan lil' Amin yang digantung di stroller 

yang bestnya, mr.Husband bagi mrs pip kuasa penuh untuk buat pembelian ... nak color apa, style macam mana, design macam mana ... semua mr.Husband serahkan untuk mrs pip buat ... and budget as long as below RM1K ... oh! memang best!


at that time, mrs pip memang dah sarat mengandung, so untuk keluar pishopping di mall, memang rasa malas jer semacam kan ... so, mrs pip pun browse few website, and mrs pip berkenan untuk beli stroller from sweet cherry, however di website sweet cherry sendiri, harga stroller tu quite mahal, plus shipping rate pun tinggi, so end up mrs pip beli jerrrr dari LAZADA ....

at that time, harga yang LAZADA tawarkan is only RM599, plus shipping rate only RM60 untuk that bulky box kan ... moreover, LAZADA siap bagi FREE RETURN kalau tidak puashati dengan barang yang dibeli ...

mrs pip beli on 10/11/14 last year ... and guess what! on 11/11/14 mrs pip delivered our chipumpum ... hahaha ... mcm ndak sabar pula si chipumpum ni mau pakai his stroller kan ...





so, mcm ni lah rupa stroller sweet cherry 6 tu, warna red and grey in combination, memang warna yang cantik and sesuai, badan stroller yang macho, easy to use, ada fungsi break yang cekap, dan kerusi boleh disendengkan dan ditegakkan sebanyak 3 peringkat, ada hood untuk lindungi anak daripada cahaya matahari, senang untuk digerakkan ...

at this time, our chipumpum berusia 4 bulan ... first time pakai stroller ni, when we went to the zoo last month (tapi gambar at the zoo tu dalam laptop mr.Husband pula, tak sempat untuk copy masuk laptop mrs pip) ....

yang bestnya tentang stroller sweet cherry 6 is that ianya ialah 'travel system' di mana tempat duduk sweet cherry 6 ni, boleh dibuka dan sweet cherry carseat C100 SCR7 ... tetapi, mak mak sekalian kenalah beli adapter untuk sambungkan carseat tersebut, adapter tu berharga RM60, boleh jer beli di kedai kedai yang jual baranngan sweet cherry, atau mcm mrs pip ni, mrs pip beli online di axeana.com  .....


why sweet cherry SCR6? senang jer mrs pip nak jawab ...
1) features yang best! (mcm yang kena explain kat dalam gambar tu)
2) ringan dan mudah untuk dibuka atau ditutup
3) awesome and gorjes

mudahnya membeli belah secara online .... jimat masa dan tenaga ....
so, total semua harga sweet cherry travel system yang awesome ni ...

1) carseat RM174.00 (free delivery)
2) stroller RM599.00 + RM60 (shipping c/w free return policy)
3) adapter RM60.00 + RM18 (shipping)

total : RM911.00 < RM1K harga yang less than seribu ringgit, untuk travel system, mmg dalam bajet mr.Husband, n mrs pip tak perlu keluar pi shopping mall untuk beli, n angkut benda ni ... just buy online, thanks to courier service yang hantar parcel ni dengan selamat tanpa sebarang kerosakan ....

so mommy yang malas untuk keluar shopping2 tu, jom lah shopping di LAZADA ...


No comments:

Powered by Blogger.