Perlu ke beli katil bayi yang super glam? - Cerita Cinta Surirumah

Sunday, 29 March 2015

Perlu ke beli katil bayi yang super glam?

hi there,

sewaktu mrs pip mengandung our very first baby, banyak sangat benda yang mrs pip rasa perlu beli termasuklah katil bayi ... mrs pip nak sangat katil bayi tu either warna light blue, atau white ...

ketika usia kandungan menjangkau tujuh bulan, mrs pip and mr.Husband pun start la kan survey2 katil mana yang menjadi pilihan hati ...mrs pip nak katil yang simple2 jer as long as warna katil tu biru atau putih ....

 in my mind, memang mau design simple macam ni, kaler biru or putih ...

kebetulan sewaktu mrs pip n mr.Husband make the baby cot hunting time tu, kedai perabot MATAHARI di Putatan ada buat sale, so kitaorang pun pigilah sana ... memang best kedai perabot ni .. bersih, fully a/c, staff pun very friendly and helpful ...

and at last jumpa juga katil pujaan itewww  .... biru tiada, tapi putih ada... so tanpa fikir panjang, mr.Husband pun setuju with the price , kira affordable la kan ... so kitaorang pun beli la katil bayi tu ...


ni la rupa katil baby yang kaler putih sungguh super glam iteww .... then mrs pip beli baby bedding set paul frank yang cute (mrs pip beli online over the sea), then beli crib musical toys (brand: skip hop) .... rasa mcm best ja untuk tidur dalam katil ni ... tapi gummypie and chipumpum rasa best ke?


ni gummypie new born, nyenyak ja dia sleep sleep dalam baby kot tu ... tp after 6 months, hurm .... dia refused untuk tidur dalam tu baby cot .... dia lebih rela tidur dalam his rocking chair!


ni gummypie tidur guna rocker .... gummypie cakap 'tdur sini lagi best, siap ada vibrate urut urut badan' ... mommy cakap 'hurm' ....


ni pula chipumpum (baju yang sama, ahaks! sungguh baju keturunan yer) ... suka jer dalam baby cot ni kan ... tapi bila dah masuk bab tidur (sila tengok gambar di bawah) ... 


hurm ... chipumpum lagi prefer tidur dalam his sweet cherry SCR6 stroller  ... end up, perlu ke beli baby cot ni? mcm dis-functioning ja kan ...   never mind lah ... dah beli pun, nnt end up jadi tempat letak segala mainan my little armies ...

kalau tau baby tak suka tidur dalam baby-cot, netter tak perlu beli, save RM400 , tak masuk tilam, baby bedding, musical toys semua ... 

happy parenting!

cheers.

No comments:

Post a Comment