Cara Semak Duit ASB Secara Online Melalui Maybank

Cara Semak Duit ASB Secara Online Melalui Maybank || hi there. Sekarang ni mudah saja nak semak hal-hal yang berkaitan banking / perbankan - semuanya secara online termasuklah semak pendapatan bayaran dividen bonus ASB.

Kalau korang register ASB thru Maybank, ini cara yang korang boleh semak duit ASB korang ya. Senang saja gais!

Kejap, dah dapat dividen dan bonus tu, korang nak withdraw atau nak teruskan savings? Pilihan masing-masing kerana korang yang lebih tahu uruskan kewangan diri / keluarga korang ya.

Tapi, aku nak share juga untuk semua, khasnya buat puan surirumah seperti aku, beberapa tips simpan duit yang boleh dibuat oleh surirumah.


Cara Semak Duit ASB Secara Online Melalui Maybank

Semak Duit ASB Guna Website Maybank

1. Login akaun Maybank korang melalui website Maybank 

2. Di laman akaun, pilih WEALTH

3. Skrol ke bawah, di bawah My Wealth, klik pada ASNB

4. Klik dana untuk melihat maklumat akaun ASB/ASN anda.

Mudah saja kan.


Cara Semak Duit ASB Secara Online Melalui Maybank


Tadi dah share login melalui website. Kemudian, kita tengok pula cara nak semak duit ASB guna apps Maybank2U.

Kalau diberi pilihan antara website dan apps, aku suka semak di apps. Lebih mudah dan lebih senang nak tengok (ini pendapat peribadi aku saja).

Selain itu, kalau korang ada anak kecik yang buka akaun ASB yang korang daftarkan, Maybank akan auto link akaun anak-anak kat akaun Maybank korang ya, so sangat senang nak tengok akaun ASB anak-anak korang sekali.

Semak Duit ASB Guna Apps Maybank2U

1. Download dan install apps Maybank2U terlebih dahulu

2. klik apps Maybank2U, login.

3. Di laman akaun, tekan menu dropdown dan pilih WEALTH

4. Pilih akaun ASNB

5. Tekan pada dana untuk melihat akaun ASB/ASN anda.

So gais, senang nak buat kan. 

Boleh Lakukan Pengeluaran ASB Secara Online

Dan korang tahu tak, yang ASB ni boleh withdraw juga secara online?

yes, memang boleh withdraw secara online, dengan jumlah minimum withdrawal RM100.00 dan maximum RM500.00 sahaja.

Jadi, kalau mahu withdraw lebih dari RM500, kenalah pergi bank untuk buat transaksi pengeluaran.

Syarat lain juga ialah, withdraw sebulan maximum 3 kali sahaja, dengan nilai maximum RM500.00.

Boleh buat withdrawal melalui laman web / apps myASNB .


Happy Savings !

cheers

12 Comments

  1. dl time study prnh mau buat acc ASB, pastu x jd sampaiii skrg 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. nah, boleh try buat ... manatau tergerak hati mau savings di asb pula.

      Delete
  2. terima kasih atas perkongsian, sangat bermanfaat ^_^

    ReplyDelete
  3. terima kasih sharing ni. Sisyat dah cuba..dpt la nengok nilainya.. hihi

    ReplyDelete
  4. mudah dan cepat. abam kie check baki asb di MAE apps dan MyASNB. Thanks for sharing...

    ReplyDelete
  5. nice sharing kpd pengguna tegar bank rimau... hehe.. kalo sy suka login di
    Portal myASNB terus.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Bagusnya dapat semak through maybank..

    ReplyDelete
  7. Lebih mudah bila boleh semak online. Tak ada orang sesak nak check.

    ReplyDelete
  8. thank you sharing. tak tahu sebenarnya boleh buat thru maybank2u. haritu mr hubby suruh saya start simpan dlm asb. saya ckp kat dia pej.pos kat area ofis dah tutup. macamana nak buat. pas tu mr hubby ckp, guna maybank2u je. jenuh la saya godek tak jumpa cara nak transfer ke asb. adeh..

    ReplyDelete
  9. memang mudah.. tak payah dah nak beratur dekat bank.. Tengok online je dekat aps maybank.. siap dia bubuh berapa dividen dapat.. ohsem..

    ReplyDelete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.