Beli Rotary Sander JoustMax di Shopee Dengan Harga Affordable - MrsPipDotCom
News Update
Loading...

Tuesday, 16 June 2020

Beli Rotary Sander JoustMax di Shopee Dengan Harga Affordable

hi semua. Review tools rotary sander jenama JoustMax yang dibeli di Shopee untuk kerja-kerja melicinkan permukaan dinding sebelum kerja mengecat dilakukan dan untuk kerja-kerja kayu juga. Rotary Sander ni dibeli untuk kegunaan mr.Husband, kononnya dia nak mengecat semula dinding bilik anak, tapi dia unhappy sebab sebahagian dinding tu permukaan agak kasar, jadi dia berhasrat nak licinkan dulu mana-mana permukaan yang tak sekata dan kasar.

Beli Rotary Sander JoustMax di Shopee Dengan Harga Affordable
Beli Rotary Sander JoustMax di Shopee Dengan Harga Affordable

mrs pip sebenarnya dua hati sama mau beli atau tidak. Barangan elektrik kan, kalau rosak nanti kena pulangkan semula, malas pula nak lalui proses pemulangan. 

Once rotary sander sampai di tangan, terus suruh mr.Husband T&C (testing and commission) , nak tengok tools ni functioning ataupun tidak. Alhamdulillah, rotary sander berfungsi dengan baik.

Beli Rotary Sander JoustMax di Shopee Dengan Harga Affordable
Beli Rotary Sander JoustMax di Shopee Dengan Harga Affordable


Ni gambar atas, tengah testing ok atau tidak, selain tu nak rasa juga sewaktu pegang tu selesa atau tidak dan nak tahu juga sama ada bahagian vakum tools ni boleh sedut habuk dengan berkesan atau sekadar so-so sedut habuk sahaja.

Beli Rotary Sander JoustMax di Shopee Dengan Harga Affordable
Beli Rotary Sander JoustMax di Shopee Dengan Harga Affordable


Secara jujurnya, mr.Husband bagitau, rotary sander ni bukan untuk kerja-kerja heavy duty macam kau baru buat bangunan besar lepas tu nak buat sanding ke permukaan dinding yang besar. TIDAK. Rotary sander ni hanya untuk kegunaan persendirian. 

Bahagian nak hold rotary sander ni rasa selesa kata mr.Husband menjadikan kerja-kerja sanding lebih mudah. 

Tapi, bahagian vakum tu agak mengecewakan sedikit. Rasanya vakum nak sedut habuk tu tak begitu berfungsi dengan berkesan. 

Kau buat kerja-kerja sanding, habuk berterbangan sana sini tau.

Sebenarnya, part habuk terbang sana sini tu mrs pip dah boleh jangka. Mana ada kerja-kerja sanding habuk tak terbang darling oiii! Vakum tu bukan untuk sedut semua habuk masuk dalam. 

Beli Rotary Sander JoustMax di Shopee Dengan Harga Affordable
Beli Rotary Sander JoustMax di Shopee Dengan Harga Affordable
..
Rotary sander ni bukan semata-mata untuk sanding dinding konkrit, tapi juga boleh buat metal polishing, puffy polishing, paint polishing dan furniture polishing. 

mrs pip masukkan details rotary sander, manatau ada yang sedang cari rotary sander seperti ini , bolehlah buat rujukan:-

Feature:-
  • High quality copper motor brings strong power, stable output, better polishing effect
  • Excellent motor design, high temperature resistance, no burning machine
  • Ergonomic handle, easy to hold tightly
  • The product has the function of automatic dust collection, effective cleaning and grinding operation, and higher working efficiency
  • High rotation speed ensures good polishing effects and high working efficiency of application wall polishing, putty polishing, metal polishing, furniture polishing, paint polishing, wood polishing

Specification:-

Rated voltage: 220V
Rated input power: 240w
Plug type: EU plug
Grinding diameter: 125mm
Speed: 12000r/min
Power type: Rechargable lithium battery
Weight: 1452gram / 51.2oz

Package List:-

1 Orbit Sander
1 Dust bag
1 Sand paper
1 User manual

Beli Rotary Sander JoustMax di Shopee Dengan Harga Affordable
Beli Rotary Sander JoustMax di Shopee Dengan Harga Affordable

Ambil perhatian, sila pastikan saiz sand paper yang digunakan sama dengan grinding diameter rotary sanding. 

Jangan jadi seperti mr.Husband, dia suruh beli rotary sander ni, lepas tu dia suruh pula order beberapa keping sand paper, tapi dia lupa suruh mrs pip periksa saiz grinding diameter tu untuk sesuaikan dengan rotary sander, jadi sand paper lebih besar daripada tools ni, mana boleh match kan. 

End up masuk stor dulu sand paper tu, nextime baru guna kalau ada keperluan.

Harga rotary sander JoustMax ni ialah RM119.56 (selepas diskaun). Kemudian tu shipping cuma RM3.00! pasal mrs pip ada shipping discount waktu tu. 

Jadi jumlah perlu dibayar untuk dapatkan set tools ini 
termasuk postage ialah RM122.56 sahaja.

Bagi mr.Husband, harga tools rotary sander adalah affordable. Nak guna pun senang, kecuali part sedut habuk tu tak begitu berfungsi dengan elok. Selain itu, bunyi agak kuat, boleh dengar bunyi dari sebelah bilik. 

Kalau yang ada baby tu, kalau baby tengah tidur, betterlah tunggu baby bangun baru guna. Kesian nanti baby terkejut. Dan kalau yang rumah rapat-rapat seperti apartment, nak guna jangan tengah-tengah malam korang buat sanding works, kesian jiran tak dapat tidur.

Dan elak kanak-kanak masuk kawasan yang tengah guna rotary sander ni. Tak pasal-pasal terpaksa sedut habuk!

Overall, performance tools rotary sander ni tak mengecewakan. Ok jak pun untuk digunakan kata mr.Husband. 

Nak beli? Cari seller stylish365.my di shopee #bukanpaidreview.

cheers.

Share with your friends

4 comments

  1. Berbaloi beli..dah ada sendiri punya senang

    ReplyDelete
  2. worth to buy, saya minat benda2 camni biarpun bukan jenis bertukang, tapi antara hobi ialah mengarah kepada aktiviti yg guna peralatan camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ni tahu beli, kalau pakai tu hurm baru nak pegang kejap berebut anak anak pun nak juga ... adeh.

      Delete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.

Notification
Selamat datang ke blog MrsPipDotCom. Semoga perkongsian di dalam blog ini bermanfaat untuk semua. Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan dan kolaborasi, sila email ke mrspipdotcom@gmail.com.
Done