Resepi simple air detox untuk sihat - MrsPip Dot Com

Thursday, 31 October 2019

Resepi simple air detox untuk sihat

hi semua, hari ni nak kongsi dengan anda semua resepi simple air detox untuk sihat dan bantu kurangkan berat badan. Betul kah minum air detox ni boleh kurangkan berat badan? YES dan NO tau, terpulang juga dengan gaya hidup masing-masing, tapi sebelum mrs pip bebel lagi panjang pasal berat badan + air detox tu, kita tengok dulu resepi simple air detox ni.

Dari gambar yang mrs pip kongsikan pun , anda sudah tau bahan bahan air detox yang mrs pip gunakan ... sangat fruity fruity kan. dan NO SUGAR ya.

Resepi simple air detox untuk sihat
Resepi simple air detox untuk sihat

Bahan bahan yang digunakan ialah

Cucumber , eh timun la
Orange
Apple
Lime
Lemon

Cara membuat pula

1/3 biji timun
1/2 biji orange
1/2 biji apple
2 slice nipis lemon
1 slice nipis lime

Timun , orange , apple tu anda buang kulit ya, lemon dan lime pula tak perlulah buang kulit

Lemon dan lime tu rasa dia kuat, so guna sikit saja, yg ada gastrik, better jangan letak lemon / lime bersama , pilih nak pakai lemon atau lime sahaja, risau boleh naik gastrik pula.

Tambah dalam 1.5L - 2L air sejuk, goncang goncang dan biarkan seketika , baru minum.

Boleh buat 2 kali seminggu ... Nak buat haro hari pun ok kalau tiada masalah kesihatan.

Done detox!

Sedap tak? Ok tak?

Resepi simple air detox untuk sihat
Resepi simple air detox untuk sihat

Bagi pendapat Mrs Pip, air detox ni menarik. Bila minum tu rasa fruity fruity gitu, so siapa yang tak suka minum air boleh try minum air detox mcm ni untuk PUJUK DIRI suka minum air. Tricky kan nak pujuk2 diri sendiri minum air cukup 2L sehari ❤

Boleh kurus tak ni?

Haha, air detox ni bukan nak buat anda kurus pun, cukup untuk buat anda minum air 2L sehari, dan ajar diri anda kurangkan pengambilan minuman manis.

Once badan boleh terima 'NO SUGAR CRAVING' , di sinilah bermula diet anda tanpa gula ataupun rendah gula. No more teh tarik la, boba la, kek la, kukis la, dan macam macam makanan dan minuman manis.

Dan sambil sambil minum air derox ni 2L sehari, sambil sambil anda membuang air kencing dengan lancar ... silap silap haribulan, mudahkan anda membuang air besar juga pasal korang makan buah buahan dalam air detox tu kan ... Buah buahan kan tinggi serat, so tak mustahil boleh perbaiki sistem penghadaman korang 😉

Kos untuk buat air detox ni? Sebotol  2L RM3.00, hah boleh bisnes terus kalau nak ... Buatkan untuk kawan-kawan sekali, tapi bukan bagi free, anda jual kat kawan-kawan yang malas nak buat air detox tapi nak detox juga ikut macam anda.

tu saja nak share resepi mudah air detox sihat tanpa gula ni. 

Kalau suka boleh cuba, kalau tak suka, boleh try guna buah lain.

#roadtooketodiet
#roadtohealthylife
#roadto55kg
cheers.


13 comments:

  1. boleh cuba ni. akak kalau detox2 ni akak suka lemon panas. rasa lega kat tekak.

    ReplyDelete
  2. Suka sangat minum air detox..selalu buat sendiri je..lagi satu suka buat smoothies,sihat kan...make sure no sugar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paling penting no sugar, nak jaga kesihatan kan.

      Delete
  3. sy pun pernah nampak roommate minum air detox nie.. belum pernah cuba lagi..
    tp teringin juga nak cuba.. sbb sy nie dah addicted dgn kafein huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try lemon suam pun ok juga nurul, boleh detox caffein tu. Mmg bikin ketagih la caffein kan .

      Delete
  4. wah rajin kak buat air detox ni. selamat beramal kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Fiza. Nak back to healthy life la katakan.

      Delete
  5. pernah buat juga dulu, mrs pip..mmg bagus..senang pembuangan air kecik & air besar..hehe..dah lama tak buat detox ni sbb skrg rasanya berat badan dah okey, ikut BMI..

    ReplyDelete
  6. menarik.. sha buat dengan lemon je.. tak pernah cuba yang campur-campur nie..

    ReplyDelete