Althea A'bloom || Fruity facial mask, yummy Meringue puff & easy-peasy BHA Blackhead Blaster - Cerita Blog Mrs Pip

Wednesday, 15 May 2019

Althea A'bloom || Fruity facial mask, yummy Meringue puff & easy-peasy BHA Blackhead Blaster

hi there, yeah Althea ada keluaran produk terbaru yang dikenali sebagai A'bloom ... keluaran produk kali ini memang sangat tenpting rasa macam eh why so yummy? ... ada 7 produk terkini yang hangat macam pisang panas di laman web Althea, dan ada yang dah sold out , hope Althea re-stock cepat2 item yang sold out tu ...


7 item terkini keluaran Althea dengan di bawah label / brand A'bloom ialah :-

1. A'bloom Moisturizing watermelon mask sheet (for hydration)
2. A'bloom Nourishing avocado mask sheet (for nourishing)
3. A'bloom Brightening lemon lime mask sheet (for brightening)
4. A'bloom Anti Blemish peach mask sheet (for anti blemish)
5. A'bloom BHA Blackhead blaster
6. A'bloom Baby meringue puff
7. A'bloom Giant meringue puff


A'bloom facial mask sheet ini diperbuat  daripada 100% natural eucalyptus sheet, ianya eco-friendly tencel sheet selamat / sesuai untuk kulit sensitif dan sangat melekap dengan baik di kulit wajah, dan tidak memberikan rasa melekit selepas digunakan ...

satu pek A'bloom sheet mask ni dengan seberat 25g berharga RM15.00 / 10 packs 

mrs pip dah try semua keempat-empat sheet mask ni, dan semua pun memang sangat awesome dan ditambah dengan haruman fruity, ianya memberikan rasa segar selepas digunakan ... mrs pip paling suka dengan watermelon sheet mask tu, lepas guna, kulit wajah terasa lembut dan moist 💗.

A'bloom.packaging mask ni sangat cuteness overload betul! tergoda I, siap mrs pip beli extra sheet mask gitu.


tada! what a so yummy-licious meringue puff ... yang ni puff untuk solek kulit wajah yer, jangan pula korang makan puff cantik gebu gebas ni ...

untuk meringue puff ni, ada dua size iaitu Baby meringue puff dan Giant meringue puff.

1 pek Baby meringue puff mengandungi 3 puffs, dan berharga RM11.00 / pack ... manakala untuk Giant meringue puff berharga RM8.00 / satu ...

A'bloom meringue puff senang digunakan, dan korang boleh pilih sama ada nak guna kering untuk mendapatkan matte effect, ataupun secara basah untuk mendapatkan glossy effect.

A'bloom puff ini merupakan high density latex free foam dan non toxic material , worry no more coz Althea info puff ni pun sesuai utk kulit sensitif ...



mrs pip dah try pun puff ni, memang memudahkan kerja menyolek mrs pip digunakan untuk meratakan foundation / concealer yang mrs pip guna , memang senang nak dapatkan even coverage ...

mrs pip prefer guna puff yang telah dibasahkan terlebih dahulu, lebih mudah nak guna dan lebih prefer glossy effect bila guna foundation / concealer kat kulit wajah.


wah, penyelamat untuk blackhead yang banyak di sekitar hidung mrs pip , iaiu BHA Blackhead Blaster ! serius, mrs pip dapat saja produk A'bloom ni, BHA Blackhead blaster ni la yang mrs pip teruja gila gila nak guna ...

BHA blackhead blaster (8g) ni berharga RM16.00 satu, casing dia mcm ala ala lipstick gitu, senang nak bawa pi mana mana, tapi mcm mrs pip, memang letak dlm bilik mandi pasal hari2 nak guna after shower time bersihkan wajah ...

Kandungan bahan yang terdapat dalam BHA Blackhead blaster ni ialah white willow (natural BHA), charcoal, apricot seed, dan tea tree leaf oil , merupakan bahan bahan semulajadi tanpa iritasi.

mrs pip memang ada masalah blackhead di sekitar kawasan hidung tau, sampaikan kalau mr.Husband sentuh hidung mrs pip, dia siap boleh cakap hidung mrs pip ni macam KERTAS PASIR ! 



so, mrs pip pun cubalah guna BHA Blackhead blaster ni, dua kali application, rasa hidung kurang kasar, so nowadays, memang hari2 guna BHA Blackhead blaster ni, and now hidung pun dah NO MORE KERTAS PASIR , ekekeke ... I am so happy with this blackhead blaster ...


nak guna pun senang, just bersihkan kawasan muka, kemudian letak BHA blackhead blaster ni di kawasan muka yang ada blackhead dan whitehead, kemudian urut kawasan muka tersebut dalam gerakan membulat (gently massage in circular motion), dan disyorkan cuci muka dengan air suam selepas penggunaan untuk kesan yang lebih efektif.

layari laman web Althea dan akaun media sosial untuk mengetahui lebih lanjut mengenai semua produk yang dinyatakan di atas T_T

WEBSITE || INSTAGRAM || FACEBOOK || BLOG

stay beautiful everyone.l, xoxo.

cheers.

11 comments:

  1. Yang untuk blackhead tu cam menarik nak cuba.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga pun ok, mcm mrs pip mmg slalu guna sekarang, blackhead di hidung berkurangan.

      Delete
  2. Ana pun suka basahkan puff tu. Lebih mudah nk blend fd. Puff pun lembut.

    ReplyDelete
  3. wahhh best tu Mrs Pip...makin flawless la muka lebih2 lagi nak raya kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 tak da breakout teruk time puasa, ni dah start ada jerawat bila puasa.

      Delete
  4. mmg suka sgt ngan koleksi baru A'bloom ni tau..especially yang baby meringue tu..kiut...smpai skrg tak rasmi lagi sbb kiut sgt..haha..blackhead blaster tu pun feveret jugak..no more pain gitu bila nak remove whitehead/blackhead..

    ReplyDelete
  5. Giant Meringue Puff & Baby Meringue Puff tu nmpk mcm cookies je..gerammmm nk ngap :0

    ReplyDelete