Ketahui cara mudah dan berkesan menyimpan wang melalui Loan ASB

10:00:00
hi there,

few more months dah nak masuk penghujung tahun.

cepat masa berlalu, rasanya mcm baru ja celebrate year 2016, ni soon will celebrate year 2017, insya allah. so, wish korang berjaya direalisasikan ke atau kena tunda lagi next year nnt?

mrs pip hari tu berangan sungguh tak nak online shopping la, nak simpan duit la, nak jimat duit la so nnt ada simpanan extra .... tapi tu semua tak BERAPA menjadi seperti yang dirancang.

bab beli barang ONLINE tu, still beli la juga. sukar untuk dikawal, tapi taklah mcm last year 2015, kita beli berketul ketul ! this year mmg beli lah juga , tapi dalam kuantiti yang sangat sedikit. memang BERUSAHA untuk tak membazir beli online ni.

tapi hati tak boleh tahan tengok banyak sangat diskaun jadi tahun ni , so far mrs pip beli barang secara online still less than RM1K T_T


tapi ni bukan nak cerita pasal keghairahan mrs pip beli barang secara online, ni cakap pasal HOW MUCH DO I SAVE SO FAR? ... hahaha, korang ada menabung tak? eh, simpan la sikit sikit, lama lama sure boleh jadi banyak, asalkan korang janganlah dah simpan , pergi korek pula , kalau yang tu memang no savings la namanya !

siapa nak savings EXTRA untuk ASB? ni sesiapa yang ada ASB ok. kalau tak da, apa kata korang try buka akaun ASB .... so hari tu, mrs pip tertanya tanya mcm mana la nak buat extra savings ni uuntuk ASB kan, google punya google , rupanya ramai orang yang bagi TIPS baik punya pasal ASB things ni ...

korang yang still muda mudi remaja ni, better la menabung untuk masa depan .... tidak pernah terlewat kalau bab bab menabung ni kan .. tapi lagi awal korang start, lagi elok.

kat sini , mrs pip kongsi LINK yang best yang MUNGKIN korang perlukan sebagai rujukan kot kot nak dapat extra SAVINGS untuk ASB korang kan ....

1/

Cara Mudah Kumpul RM32,000 Betul-Betul Selepas Graduate, Budak U Wajib Baca!

2/
3/
4/ 

Bagaimana Melabur Di ASB Selama 5 Tahun Untuk Dapat RM110,000?

tips lain:-

Gaji RM2000 Dah Berangan Nak Beli Bezza? Tak Payah!

atau terjah info ini:-



mrs pip sedang dalam perancangan untuk menambah savings ASB. not too late kan untuk ada kesedaran meyimpan dan mengurus wang dengan bijak.

korang yang still muda tu, jangan asyik beli gajet jer, ingat ingat la juga menyimpan wang hokey. nowadays, banyak ja tips dan info boleh dapat thru internet kan, so rajin rajin google T_T

cheers. 


No comments:

Powered by Blogger.