Dah boleh RELOAD phone di SHOPEE! - MrsPip Dot Com

Monday, 26 August 2019

Dah boleh RELOAD phone di SHOPEE!

hi there, siapa sini pengguna prepaid mcm mrs pip? selalu selalu mrs pip reload handphone sama ada secara online di MAYBANK, atau kat LAZADA, atau guna apps BOOST ... now, SHOPEE pun dah ada new features reload handphone ni tau!

kalau reload kat MAYBANK online, setakat deduct berapa banyak korang reload kan, tak da sebarang penjimatan, cashback, atau shake shake for extra credit ... so rasa rugi sedikit , maka reload atau top up direct di online banking ni adalah pilihan terakhir ...

kalau guna LAZADA, make sure korang guna SHOPBACK then pilih LAZADA APPS, then pilih reload then TIME BUAT PEMBAYARAN, korang select LAZADA WALLET ... 

kenapa SHOPBACK DAN LAZADA WALLET PULA? >>> kerana SHOPBACK akan bagi sedikit CASHBACK kat korang dan LAZADA juga akan berikan sedikit cashback , so double korang dapat penjimatan kan ... tapi, utk LAZADA WALLET, ada expiry date, so kena guna duit cashback kat LAZADA WALLET tu untuk beli barang, cia cia cia 


BOOST pula, kelebihan BOOST kalau korang reload guna apps BOOST, korang akan dapat shake shake, so ikut nasib ada masa shake shake dpt banyak, ada masa shake shake sedikit , hehe ..


dan sekarang, reload kat SHOPEE pula ... sama macam LAZADA, korang reload tu guna SHOPBACK, then pilih SHOPEE, then pilih RELOAD... 


kelebihan reload kat SHOPEE pula, korang boleh collect COINS kan ... tapi sama juga mcm LAZADA, korang kena redeem shopee coins ni, kalau tak nnt expired ... 


pilihan masing masing lah nak reload kat mana asalkan dpt penjimatan ... mrs pip suka guna SHOPBACK kalau nak online shopping, mmg ada penjimatan, sikit2 kumpul lama2 banyak lah nnt ..


dan antara LAZADA, BOOST DAN SHOPEE, tak da beza sangat pun, masing2 ada kelebihan ... 
tapi mcm korang pengguna tegar SHOPEE, reload sajalah kat SHOPEE kan, mcm mrs pip prefer BOOST, tapi tu lah leceh sikit pasal BOOST bukan auto reload, BOOST akan bagi pin number utk korang reload , alaaa mcm korang beli kad reload di kedai runcit tu .... 

apapun, now dah bertambahlah pilihan nak reload kat mana kan ...

tu jak nak share kat korang ...semoga info ni bermanfaat ...

cheers.

7 comments:

  1. x susah hati nak reload..anytime..anywhere..

    ReplyDelete
  2. buat masa ni ju suka pakai boost, excited bila dpt shake2 tu.. sikit2 bila kumpul, jadi byk juga kan sis hehe

    ReplyDelete
  3. ohh boleh sudah..
    makin senang sekarang ya

    ReplyDelete
  4. wah..bgus ni...dapat pulak coin kan..

    ReplyDelete