Idea bungkus hadiah guna bubble wrap - MrsPip Dot Com

Friday, 17 May 2019

Idea bungkus hadiah guna bubble wrap

hi there, so 16th May hari guru kan, Iman balik rumah bgtau "mommy, bisuk Iman mau bagi laoshi hadiah untuk hari guru" ...  alamak, kena bagi esok ka, next week ndak bokeh kah? tapi Iman ni sejenis budak kalau dia nak esok, mmg dia insists la tu nak esok ... ekceli, hadiah utk laoshi dah ada, tapi tak wrap lagi, so ok lah malam 16 May tu mrs pip wrap ...


so bil semua anak anak dah masuk tidur, prodes membungkus hadiah pun bermula ... tapi kan, pembalut hadiah tiada padahal hari tu beli banyak stok ... ndak perasan la bah pula pembalut hadiah habis , so mcm mana ni ... lewat2 mlm mcm ni bukan boleh kluar pergi beli pun ...

lepas tu nampak longgokan bubble wrap dlm storage box , hurm ... terus terfikir, eh why not guna jak ni bubble wrap, who cares kalau ianya transparent dan nampak hadiah tu kan ... tak nak bagi nampak hadiah ketara sgt, so letak lah THANK YOY NOTE di depan hadiah , lepas tu ikat dgn ribbon ... thanks Allah, nasib baik ada stok ribbon lama ni ... 

ok tak idea bungkus hadiah mcm ni? jimat duit nak beli pembungkus hadiah kan, nampak cantik juga, old skool pun ya juga ...

lepas ni, kalau korg ada bubble wrap, jgn buang tau, boleh simpan utk bungkus hadiah , kena kreatif saja sikit ...


tadi, 17th May , mrs pip hantar hadiah utk laoshi Iman n juga Amin ... ni Amin dgn Laoshi Chiam .. 

alaaaa lupa mau ambil gambar Iman time bagi hadiah kat laoshi dia ... next time la baru bagi, maybe bagi time majlis perpisahan akhir tahun kot coz tahun ni last Iman di sekolah tadika, next year dah Darjah 1 dah ...

6 orang laoshi, so 6 hadiah , hope laoshi happy dgn small gift ni dari kamirang ... jasa dan pengorbanan seorang cikgu takkan terbalas hingga ke akhir hayat ... 


dan, 16th May tu, cerita kemarin la , laoshi bagi suap semua anak murid dia kek hari guru ... bukan main besar Amin buka mulut makan kek ... 

tenkiu laoshi , jaga dan didik Amin dgn penuh sabar dan kasih sayang ...

semoga semua guru mendapat balasan yang baik , murah rezeki dan selalu sihat walafiat.

cheers.

9 comments:

  1. guna bubble wrap pun menarik.. kreatif

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni bolehlah bungkus hadiah guna bubble wrap..

      Delete
  2. Setahun sekali laoshi dapat hadiah

    ReplyDelete
  3. Creative sungguh Mrs. Pip, comel hadiah dibungkus begitu..
    Seronok laoshi dapat hadiah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terdesak nak bungkus hadiah, tu yg guna bubble wrap , tapi mcm ok juga bungkus guna bubble wrap kan..

      Delete
  4. kreatifnya mommy..nasib baik ada bubble wrap penyelamat keadaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan Yaya, bubble wrap ni semua hasil beli brg online, bila brg dibungkua dgm bubble wrap , rasa syg nak buang bubble wrap tu, so mrs pip simpan elok2, end up ada jg gunanya.

      Delete
  5. kreatif!!!
    and tak le terbazir bubble wrap tu.
    boleh viral ni, mrs.pip :)

    ReplyDelete