Kembang kecut perut ini buat OGDS ... - Cerita Cinta Surirumah

Monday, 15 February 2016

Kembang kecut perut ini buat OGDS ...

hi there,

hari tu bila doktor advise mrs pip untuk buat OGDS, terfikir fikir juga eh eh, mcm mana la rasanya buat OGDS ni *tanda tanya juta juta banyak di kepala*

then doktor tu pun explain mcm mana OGDS dibuat .... doktor mesti nampak muka mrs pip blurrrr, so cepat cepat dia terangkan .... ayat doktor tu pun just yang simple2 ja, senang mau faham ....

"nnt doktor di hospital tu,, dia spraykan dalam mulut puan mcm ala ala bius, so lepas tu doktor tu akan masukkan hose ke dalam mulut puan, dan hose tu akan masuk sehingga ke atas permukaan usus"

time dia explain tu, mrs pip cuba la berimaginasi mcm mana la rupa hose tu ..... how big is big the hose kunun ....

"hose tu bukan besar mana pun puan, kecil ja. di hujung hose tu seakan akan ada cahaya, tu mcm little tiny camera, so that nnt doktor akan nampak what is inside your stomach"

eh eh doktor ni, mcm tau tau mrs pip tengah fikir how big is big the hose ....


so, lepas doktor tu bagi penerangan, dan mrs pip pun setuju la kunun untuk buat prosedur OGDS, padahal dalam hati mcm eh mau buat, tapi eh mesti sakit kan tu, so janganlah buat ..... tapi akhirnya, mrs pip ambil keputusan untuk buat temujanji di hospital, dan on the 15th January hari tu, mrs pip pun pigilah hospital untuk buat prosedur OGDS ni .....

grafik menunjukkan kedudukan pesakit yang menjalani OGDS

mcm ni lah prosedur OGDS yang mrs pip kena lalui .... kena baring mengiring, siap kena buat di bilik OT lagi tu ... dah la perut ni kembang kecut nervous berjuta juta padu perasan tak menentu, plus masuk bilik OT lagi, mak oiiii mcm2 di fikiran mrs pip time tu ....

sakit tak buat OGDS ni?

tunggu next entry ok T_T ....

cheers.

No comments:

Post a Comment