Selamat Hari Raya 2015 - MrsPip || The Reviewer

Selamat Hari Raya 2015

salam syawal .... how's raya? mrs pip mcm biasa biasa ja ... nothing much to celebrate raya this year ... ni semua gara gara gst kan, so kena berjimat cermat, ngee!


kita raya pun tahun ni biasa biasa sajalah ... baju beli untuk anak anak saja, no baju sedondon ya ... mr.Husband pun repeat guna pakai baju melayu dia. mr.Husband bilang no need la bazir bazir beli baju melayu, lagipun pakai cuma sekali dua jak dalam setahun, so mommy pun bilang up to you ...


wajah mesti ceria di pagi raya kan .... ni geng dul chak sentiasa loving loving ... habis dari solat raya, kita relax relax dulu , masih awal untuk sambut tetamu ... daddy tolong mommy jaga anak anak kesayangan ...


budak budak ni kalau ada daddy, mana mau kisah hal mommy lagi ... dorang ni kan geng keras si daddy ... mommy lalu lalalng pun dorang macam ndak nampak jak tu ...


ni aksi daddy main hugs hugs with lil' armies


eh eh, teka kaki siapa?


ni aksi tunjuk gaya rambut siapa paling awesome!


yeah, mommy pon join gambar sekali


eh eh, daddy ni main tapuk tapuk muka la pula ...


ni hasil air tangan mr.Husband, rajin incik suami buat kek lapis ...
siapa mau? boleh buat tempahan ...
tapi kalau buat tempahan, no tempahan satu satu loyang hokey,
kita buat terus empat loyang ... satu loyang RM90, so kalau empat loyang
sila la buat kira kira ... >>>>> RM90x4=RM360, diskaun RM10, so 
dapatlah RM350 sekali tempah, tapi flavor lain lain :)) ....


ni la biskut / kuih raya yang tak seberapa ...
tahun ni mrs pip buat sikit sikit ja ...
ouch! harga barang dah naik, just imagine raw almond now 1kg is RM50 
yang the cheapest mrs pip jumpa ... 

semoga hari raya ni membawa kegembiraan kepada kita semua, insya allah .... amin.

anyway, selamat hari raya semua.

No comments

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.