Bersantai di Pantai Pimping, Membakut - MrsPip Dot Com

Saturday, 14 September 2019

Bersantai di Pantai Pimping, Membakut

hi there, entry santai, just update kat sini untuk memori di masa depan ... so cuti awal muharram tu kitorang ada Family Day sebelah mak mertua (tak update2 lagi, nantilah I update bila ada kerajinan, insya allah) , dan esoknya bapa mertua bawa pigi pantai ndak jauh dari rumah, sanaaaa Pantai Pimping.

Pantai Pimping membakut cantik

lepas habis gotong royong mr.Husband dan family lain bersihkan kawasan tuan rumah sempena Family Day tu, so petangnya kami pun penuhilah permintaan bapa mertua utk makan makan di pantai pula .

Baca >>> Berhujung Minggu di Pantai Pimping

Pantai Pimping membakut cantik

well, mcm biasalah ya, gambar makanan lupa mau snap, biasanya sudah habis malan baru terfikir mau ambil gambar, ekeke ...


sambil makan makan, sambil pot pet pot pet bersama sisturrr2 in law, sambil mata tinguk anak anak yang main di pantai ...

mula2 main di gigi air, eh bijak lah kamuramg Iman n Amin kan, last2 berendam dalam air laut ... nasib baik mommy ada bawa baju extra kamurang , kalau ndak ada yang menggigil balik rumah basah basah ...

Pantai Pimping membakut cantik

happylah dorang mandi di laut, impromtu plan, not well planned ni, hiks ... makanan pun ala kadar mak mertua n adik ipar yg sediakan, aku well tumpang makan jak lah .. kalau bgtau awal2 kan senang, boleh fikir2 mau bawa makanan pigi pantai ...

dahlah time mr.Husband ajak, aku malas betul mau kluar, hal2 rumah banyak lagi kena buat , tapi dah kena ajak kannnn , nnt ndak mau jalan, ada pula yang mulut muncung2, ciaciacia

Pantai Pimping membakut cantik

cuaca bagus petang tu, angin pun not so strong .. biasanya dekat pantai, angin windy semacam, tapi petang tu alhamdulillah, angin sepoi2 jak, baby Nami pun happy dapat lepak2 di kawasan pantai .. kalau angin agak kuat, mmg lepak dlm kereta jak lah kami ...

Baca juga >>> Birthday Iman 5 tahun di Pantai Bongawan

Gambar Iman n Amin selepas dorang sudah tukar baju bersih ... puas dorang mandi laut sampai kalau boleh ndak mau kluar dari air bah ... Apa kamurang ingat kamu tu spesis ikan? 😉

Pantai Pimping membakut cantik

so, kena arrange picnic nextime yang proper, ndak mau yang on the spot mcm ni ... itu ini tertinggal gara2 kelam kabut mau cepat jalan pigi pantai ...

gambar mak n bapa mertua ... yang di belakang tu one of my sister in law, sambil dukung anak my brother in law ...

Pantai Pimping membakut cantik

apapun, tq lah mak mertua n adik ipar sediakan makanan ... terbaik sangat ... tunggu cuti cuti umum lagi nextttttt time, kita picnic di pulau pula ... ok, tengah mengidam mau pigi Pulau Tiga ... ekeke.

yang ni pula gambar di atas, my brother in law punya mak mertua ... dan yang tiga budak lelaki tu, adik beradik .. tu geng potato bersama Iman n Amin ... all my anak n anak2 buah boys aku gelar GENG POTATO & KENTANG , ekeke ... dan gegirl tu si Bency, my another anak buah from my another sister in law ... ramai bah sister in law aku ni 😁


ni bambam Bibot ... satu umur sama si Amin, tapi see the bodylah ... budak yang paling suka mandi manda, pantang jumpa laut atau sungai.

Gambar di bawah pula, adik2 si Bibot ... yang baju hitam tu si Matan, yang sebelah tu si Ebstarr ...


Tips picnic yang on the spot : >>> yang paling PENTING, jangan STRESS , just be HAPPY 

👉1. Beli jak air mineral , air kotak, air tin secukupnya, jangan lupa beli makanan ringan spt bread, buns, kerepek, kekacang gitew ... singgahlah mana mana kedai makan utk tapau makanan kot2 di pantai teda kedai makan ... belilah air mineral tu EXTRAAAAA, nnt adalah tu yang nak guna cuci kaki kena pasirlah  cuci tanganlah , etc etc kan ...

👉2. Jangan lupa bawa barang keperluan anak ... Adeh, segala benda boleh lupa kalau dah kelam kabut, nasib baik baby & kids bag sentiasa sedia untuk on the go anytime pasal aku mmg dah jangka asal cuti jak mesti ada rancangan on the spot mcm ni , kalau tak piknik, mesti nak road trip jalan jalan ...

👉3. seronok kalau boleh main bubble bagi anak anak happy kan, so selain beli air dan makanan, belilah bubble bagi anak anak main dipantai, ni boleh distract anak anak dari mandi manda di laut in case terlupa bawa baju extra utk anak anak tukar lepas mandi manda ...


ok, ni my brother in law punya wife, mommy kepada si Bibot, Matan, Ebstarr dan juga Natal .. busy si Natal tinguk momny dia selfie ... supermom to 4 boys!

haha, boleh pakai ka tips piknik on the spot mrs pip ni? whatever la, janji semua happy pigi pantai ...

Pantai Pimping ni cantik, memang ada potensi untuk industri pelancongan kalau dimajukan ... buat masa ni, tandas awam pun tiada! sampah sarap merata rata, huhu ... bilalah nak majukan kawasan pantai ni? Paip air pun tak nampak mana ... deretan pondok2 sulap2 banyak, tapi seketul dua jak yang berniaga , yang lain semua terabai ...

kamurang cuti2 hari tu, buat apa?

cheers.

1 comment:

  1. Cantik bersih pantainye..seronok anak-anak happy n enjoy mandi manda..

    ReplyDelete