Jalan-jalan Suria Sabah - MrsPip Dot Com

Wednesday, 18 September 2019

Jalan-jalan Suria Sabah

hi there, cuti Hari Malaysia hari tu sempatlah mrs pip dan family jalan jalan bawa anak anak happy hour ... destinasi kali ini, kami ke Suria Sabah Shopping Mall. Selain nak happy hour dgn anak anak , mrs pip mau dating dengan BFF since sudah janji untuk yamcha time cuti sekolah dgn BFF ... 

Jalan-jalan Suria Sabah
Jalan-jalan Suria Sabah

pagi ahad tu sekitar jam 10 pagi kitorang gerak dari Membakut, sampai sampai KK jak, terus gerak masuk Suria Sabah, then mr.Husband cakap mau tinguk wayang, jadi marilah kita check kunun waktu tayangan di GSC  Tingkat 8 Suria Sabah 

Jalan-jalan Suria Sabah
Jalan-jalan Suria Sabah

mr.Husband plan mau tinguk movie dgn anak anak while mrs pip pigi dating sama BFF, kunun mau tinguk ni 47 Down Under Uncaged, next tayangan jam 2.30pm .. so pigi makan lunchlah dulu before beli tiket ... 

Jalan-jalan Suria Sabah
Jalan-jalan Suria Sabah

ni gambar anak anak busy main game , hasil layanan mr.Husband time mrs pip ber'me-time' dating sama BFF ...

Jalan-jalan Suria Sabah
Jalan-jalan Suria Sabah

bila tanya anak anak mau makan di mana, wah laju Iman bgtau mau makan di KFC ... amboi Iman, sejak bila suka KFC ni? 

ok lah, since mr.Husband pun suka KFC kan, bolehlah makan KFC ... tak pa, mommy makan mana mana pun ok, no cerewet cerewet asalkan semua happy ... 

Jalan-jalan Suria Sabah
Jalan-jalan Suria Sabah

kebetulan ada exhibition , tak tau lah under anjuran siapa ni, but nice la utk anak anak tengok, creation dorang guna lampu warna warni ... Iman dan Amin stuck lama tengok creation ni ... kita layan sajalah.

Trio Suria Sabah
Trio Suria Sabah

lepas sudah habis makan, sambil sambil tunggu BFF datang, mr.Husband layan anak anak pusing mall, mrs pip pula pigi soping soping cuci mata .. banyak sale, tapi tiada yang menarik perhatian ...

tapi time limpas kedai baju TRIO store, ternampak dorang ada buat sale, so TERMASUK lah kedai TRIO, dan TERBELI tshirt untuk anak anak , 10 helai untuk Iman n Amin, sehelai utk mr.Husband 😊 harga sehelai RM10 jak bah, cantik cantik pula design, nah apalagi borong la 11 helai ... ekeke.

kedai baju TRIO Suria Sabah menjual pakaian kasual lelaki, wanita dan kanak kanak pada harga berpatutan, dan mempunyai banyak pilihan kasual yang menarik ... 

Secret Recipe  suria sabah
Secret Recipe Suria Sabah dgn BFF 

tadi asalnya mau tinguk wayang jam 2.30pm kan, tapi BFF datang jam 3pm  dia pun rush dari Tuaran datang KK , so pasal wayang tu  lain kali jak la tengok, it's ok bah ...

kami lepak lepak di Secret Recipe since BFF mau makan pasta, bah melepak lah kami di SR, ingatkan mau beli kek utk birthday dia, tapi dia ndak mau ... haha , diet bah kunun ... nextime la ni makan kek together-gether kan ...

baca >>> Meet BFF Fran  <<< beli friendship shoes bah

Jalan-jalan Suria Sabah
Jalan-jalan Suria Sabah

lepak lepak dan anak anak pun puas jalan jalan , mrs pip dan BFF pun happy jumpa siap terbeli so it's time to say bye bye to BFF... jumpa lagi next time with my BFF ...

lepas tu terus balik membakut , on the way balik , dekat dekat area Kinarut, ada bunyi letupan kecil, ingatkan orang main mercun atau letupan di kedai hardware (ngam ngam limpas hardware shop bah), sekali tu jeng jeng jeng eh kenapa lain macam jak kereta kami, rupanya TAYAR BELAKANG pancit! jadi yg meletup tu ekceli tayar kereta kami, adedeiiii ... Ujian utk kami.

Tukar tayar kereta
Tukar tayar kereta
Tengah turunkan spare tyre

alhamdulillah, mr.Husband hal hal tukar tayar ni bukan yang pertama kali, so dia cekap tukar tayar ... laju jak dia tukar, lagi lagi bukan dalam cuaca panas atau hujan, plus dapat berhenti di bahu jalan yang agak lebar, so kerja tukar tayar mudah sikit utk dia ...

dan anak anak pun duduk diam dalam kereta , sesekali keluarkan kepala tengok daddy dorang buat apa ... eh , mrs pip pun baru tau cenggini pula nak turunkan spare tyre tu, ekeke.

dan kitorang selamat sampai di rumah malam tu ... semua pun penat, tapi sempat si mr.Husband masak utk kami makan malam ... Tq darling ❤

cheers.

8 comments:

  1. bestnya jalan jalan, kita haritu duk rumah je diam diam hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama tak bawa anak anak jalan jalan kat mall, so time cuti mcm ni ambil peluang bawa dorang jalan jalan.

      Delete
  2. Selamat beriadah dan membeli belah

    ReplyDelete
    Replies
    1. WP cuti cuti umum selalu buat apa? tak jalan jalan ?

      Delete
  3. part shopping..is yeayy for me..anytime..sonok sesekali jenjalan kan, mrs pip...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik lah tak selalu masuk mall, kalau tak hurmmmm nipisla wallet ni.
      byk sgt sale sekarang.

      Delete
  4. seronok jalan-jalan, jumpa kawan dan shopping cengginie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali kan sha, ni kira mcm terapi juga utk diri sendiri...

      Delete