Review Nature Republic || Soothing & Moisture Aloe Vera Gel - MrsPip Dot Com

Saturday, 24 August 2019

Review Nature Republic || Soothing & Moisture Aloe Vera Gel

hi there, hello ... siapa yang suka pakai aloe vera gel? jap nak review beauty product aloe vera gel ni ... sekarang ni kalau cuaca panas, memang panas dia tu lain macam , panas lit lit, panas boleh rasa kulit macam pedih pedih ... kalau boleh , duduk diam diam dalam rumah saja, tapi kalau nak keluar,  terus capai payung nak lindungi kulit dari rasa macam terbakar , padahal dah pakai sunscreen .... omo omo ...

Kebaikan aloe vera  gel

mrs pip guna jenama NATURE REPUBLIC untuk aloe vera gel ni, harga affordable ... in fact, mrs pip beli the whole set ... pencuci muka, gel dan spray mist tu ... pencuci muka dah habis , tak top up lagi coz tengah guna pencuci muka lain, habiskan dulu stok yang ada ... 

best sangat kah pakai ni aloe vera gel? 

kulit mrs pip ni kalau berada di bawah cuaca panas, biasalah mesti merah merah, kadang kadang tu rasa ndak selesa coz mcm pedih pedih la pula ... so nak sedapkan kulit dan hilangkan rasa pedih pedih tu, mrs pip gunalah ni gel aloe vera ... selain tu, gel aloe vera ni mampu melembapkan kulit ... 

kalau mrs pip kluar road trip, cuaca pula panas, dan sepanjang pemanduan pula guna aircond, boleh rasa lah kulit tu kering kan , ataupun rasa kurang fresh, mrs pip guna spray mist tu , just spray dua tiga kali di kulit wajah, terus rasa segar bugar tu kulit ...

Kebaikan aloe vera  gel

tips dan info ringkas mengenai aloe vera gel ⤵⤵⤵

πŸ’¦ letakkan aloe vera gel di dalam peti sejuk sebelum digunakan, ianya (bagi pendapat mrs pip) lebih sedap digunakan dan kulit terasa lebih nyaman
πŸ’¦ boleh digunakan ke atas kulit yang melecur sedikit ... ni slalu kena bila menggoreng kat dapur, percikan minyak hinggap di kulit, sapu saja aloe vera gel ni, insya allah kulit melecur tu cepat sembuh
πŸ’¦ yang mengalami rambut gugur, letakkan sedikit aloe vera gel ke atas shampoo, dan cuci rambut seperti biasa (tips ni mrs pip baca daripada perkongsian pengguna, dah try , alhamdulillah nampak ada kesan tapi ambil masa sekitar 5 minggu)
πŸ’¦ yang ada mata panda, bolehlah gunakan gel aloe vera ni di bawah kelopak mata secara berterusan untuk menghilangkan lingkaran gelap tersebut
πŸ’¦ boleh membantu atau memperbaiki tekstur kulit yang kering atau yang mengalami sedikit ekzema
πŸ’¦ boleh juga digunakan pada rambut yang kering atau kusam dengan menyapunya pada waktu malam, dan membilas rambut keesokan harinya

Kebaikan aloe vera  gel

sekarang ni, ada banyak BRAND yang mengeluarkan produk gel aloe vera, so pilihlah brand yang boleh dipercayai ...

korang boleh beli gel aloe vera ni kat banyak tempat, kat beauty shop, drugstore, dan secara online ...

mrs pip beli nature republic aloe vera gel ni kat laman web Althea, so yang nak beli online, bolehlah cari kat Althea, tak pun boleh cari kat Hermo, Lazada, Shopee , etc ...

kalau korang beli secara online, seperti kat Althea, Hermo, Lazada, atau Shopee, jangan lupa beli menggunakan SHOPBACK, boleh dapat CASHBACK , so ada penjimatan kan ...

tak tahu apa itu CASHBACK dan bagaimana CASHBACK berfungsi, boleh klik ⤵⤵⤵


Kelebihan shopback

dan ketika artikel ini dipublish, jumlah terkumpul di dalam SHOPBACK mrs pip ialah RM66.21 , yeay ... nnt cukup RM100, barulah mrs pip nak withdraw ...

yang belum ada akaun shopback, tak pa korang baca dulu TENTANG SHOPBACK yg mrs pip share link kat atas tu, lepas tu baru korang register SHOPBACK ok ...

lebih elok fahami dulukan konsep SHOPBACK ni, tapi serius tak rugi pun nak daftar  , free ja daftar ... lagi untung kaki shopping online ada akaun SHOPBACK ...

thanks for reading .. eh, kan dah membebel pasal SHOPBACK pula ... tapi kalau ada soalan pasal CASHBACK, tanya jer , I is sedia membantu menjawab persoalan.

cheers.

36 comments:

  1. yeayy..kita serupa..aloe vera gel & aloe vera mist tu, saya pun ada juga...best guna dedua produk ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka bila ada rasa sejuk2 kat muka, lagi2 bila cuaca panas.

      Delete
  2. Dulu pakai gak produk ni.. Memang bagus sgt gel tu..

    ReplyDelete
  3. suke sgt ngn aloe vera ni.. besttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aloe vera gel ni membantu sangat selain melembabkan kulir, juga kalau melecur, cepat jak sembuh.

      Delete
  4. Wahhhh berseri seri laaaa lepas nih. uyul pun nak try lahh. Banyak khasiatnya kan. Skin uyul pun duk breakout tak sudah sudah nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skin breakout mmg boleh buat kita unhappy ... Hope Uyul jumpa produk terbaik utk hilangkan breakout tu ..

      Delete
  5. Bagus juga idea letak dalam peti ais kan. Bila kena kat muka rasa fresh dan sejuk je. Breakout tu memang something yang ditakuti sebab muka akan ditumbuhi jerawat yang banyak. Kena pakai produk yang sesuai dengan kulit muka kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih sedap guna lepas letak dlm peti sejuk (bagi pendapat sayalah)...

      Delete
  6. Pernah guna tapi tak habis sebab pemalas nak sapu haha tapi best aloe vera ni, banyak benefit dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Letak saja dlm peti ais, kalau ada kesan melecur kena minyak, atau luka pada kulit, boleh oles aloe vera ni, berkesan kurangkan kesan lecur n luka.

      Delete
  7. aloe vera ni memang bagus, mrspip.
    tak boleh diragui kebagusan produk ni.
    terkenang dulu kala, masa kecik, aida pernah tempek kat muka aloe vera yg raw tau.
    jiran tanam bukan main byk.
    kami kami potong kekecik. lenyek kan. tempek muka.
    sejuk!!! nyaman!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ambil aloe vera jiran tu, ada minta izin tak? Ekeke.

      Delete
  8. Ramai sungguh yg pakai produk aloe vera nie ya. Banyak kegunaaan dia. Kalau melecur pon bubuh benda nie, kalau nak mosturize skin pon guna produk nie. Multipurpose betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg multipurpose, harga pun tak mahal mana , cuma kena pilih brand yg diyakini ...

      Delete
  9. Selalu jugak nampak produk ni. Saya jugak pernah try produk aloe vera untuk masalah kulit dan alhamdulillah, semakkin baik. Produk aloe vera sememangnya mempungai banyak khasiat

    ReplyDelete
  10. Aloe vera memang bagus untuk lembabkan kulit yang kering. Nak nak time musim panaskan. Saya guna soothing gel mist tuh. Muka memang rasa fresh dan sejuk je. Dah habis nanti nak repeat beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun guna ni bila cuaca panas sangat, mmg sedap jak kulit muka.

      Delete
  11. selalu nampak dalam jar gemuk tu, sekarang ada spray mist juga. Mau beli lah spray mist tu sebab kulit senang betul kering bila dalam air cond

    ReplyDelete
  12. rasanya awa dh prnh beli dulu sekali kasi kat anak.. eh lupa dah mrs pip oi.. but awa mmg suka produk ada unsur aloe vera mcm ni... apapun tahnish utk shopback tu.. banyak nya!! jeles tau haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, still ciput shopback tu, tak tau bila nak reach RM100, hehe... boleh ja cashout ,tp nak juga tunggu sampai seratus...

      Delete
  13. kita suka pakai ni waktu panas..hahaha..masukkan dlam peti ais aloevera gel..kemudia pakai..pergh syok ..sjuk...

    ReplyDelete
  14. memang dah ada satu gel aloevera ni di rumah. anak siap simpan dalam fridge katanya nak bagi sejuk. tapi memang rasa segar je lepas tepek gel ni di muka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utk rambut kering pun ok pakai gel aloe vera ni ...byk kegunaan.

      Delete

  15. I like the brand so much, been using their products for long time already, especially the aloe vera gel, feel so nice and refreshing on my skin

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, feel so nice on the skin when applied using the one from fridge.

      Delete
  16. I heard that Nature Republic Soothing & Moisture Aloe Vera Gel memang good to use. Many ppl will buy it when travel to Korea hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nowadays can buy terus kat althea, easy peasy with affordable price.

      Delete
  17. Memang ada ni sebab selalu spare untuk anak-anak jika badan panas. Marsha pun dah install shopback. Baru je guna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga shopping online lebih banyak penjimatan guna shopback..

      Delete
  18. Suka produk ni. Harga pun ok. Kualiti terjamin. Lepas travel trip, memang wajib pakai aloe vera ni. Sebab kulit dah terbakor. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang suka guna bika cuaca panas or berjemur di bawah matahari agak lama.

      Delete