Makan pizza di Pizzahut , buy 1 free 1 ... - Cerita Blog Mrs Pip

Wednesday, 27 March 2019

Makan pizza di Pizzahut , buy 1 free 1 ...

hi there, ni last week punya story ... kitorang pergi pekan Beaufort pasal mr.Husband mau tukar bateri Kembara ... lebih 10 tahun bah guna Kembara, sayang betul kami dgn our 1st car ni, hari tu ada org offer mau beli, tapi mcm sayang untuk dilepaskan ... 

bateri kembara dalam harga RM225, tapi trade in bateri lama, kedai tu letak harga RM20, so just bayar kedai tu RM205 selepas tolak trade in bateri lama tu ... baru tau ekceli boleh pula trade in bateri kereta lama ... 

cerita tukar bateri ni kasi masuk jak dlm blog, esok2 kalau mr.Husband tanya bila tukar bateri Kembara, bolehlah search dlm blog sendiri kan ... hehe.


selesai urusan tukar bateri kereta, so kami pergi makan tengahari .. anak anak mrs pip ni taste makan dorang memang nasi goreng, mee goreng, nasi ayam ... kau bagi burger, pizza atau fast food, dorang buat buat ndak nampak ja tu makanan ...

so, malaslah mau bawa dorang pergi kedai makan fast food atau seangkatan dengannya ...


tapi hari tu, mr.Husband mcm biasalah tanya budak budak ni dorang mau makan apa "nasi, mi atau pizza?" ... ekceli mrs pip n mr.Husband mau makan pizza, so in case la Iman or Amin jawab pizza, maknanya ada peluanglah kami makan pizza , haha.

mrs pip n mr.Husband ni jenis ndak kisah mau makan apa asal halal, yang penting sesuai dengan selera anak anak ...

then, Iman la jawab dia mau makan pizza .. biar betul .. byk kali tanya, tu juga jawapan dia .. Amin ni selalunya dia ikut jak apa yang Iman mau, tapi mrs pip dpt rasa mesti Amin ni nnt ndak layan pizza tu pasal Amin ni mmg taste dia hanya pada nasi sahaja ... 


ndak ramai org pun waktu kami masuk, layanan pun ok ... standard la tunggu pizza siap utk dihidang ... kami ndak order banyak pun, pasal nnt membazir kalau ndak habis .. kalau mau lagi, nnt boleh buat order lagi ...

since ada promo buy 1 free 1 pizza, kami ambil promo tu saja bersama 2 mushroom soup dan 3 soya bean utk mrs pip , Iman n Amin plus 7up for mr.Husband .. 

Iman penuh selera dia makan pizza , tapi spt dijangka, Amin dia just main main pizza tu ... sepotong pizza tu, bukan dia makan betul betul, dia potong2 dgn pisau, lepas tu berekperimentasi pula dgn sudu n garpu mau mkn pizza, hiks! makan pakai tgn sajalah Amin, tapi dia ndak mau ... adeh, bila disuap, dia pun ndak mau, katanya mau mkn sendiri .. bah, mana mana lah, asalkan happy.


lepas ni sesekali kena bawa anak anak ni mkn di kedai makan mcm ni .. dorang ni dari dulu mmg ndak brapa layan fast food, eh tapi mommy peberet tau dgn Burger King, daddy pula suka KFC .. so next time belajar mkn burger yer anak anak .. kalau dibagi burger, daging burger tu jak dorg makan , adeh 😳

Amin ni suka bawa beg mommy .. beg pemberian Althea ni mrs pip suka bawa jalan, senang isi wallet, hp, lip tint, baju baby n diapers ... beg serbaguna gitew, dan tukang bawanya si Amin la, lagi2 kalau ada kaler pink, dia paling suka! Amin bilang, pink is beautiful ... alamak, buat mcm mana tu? .. ok la, pink is a new color of fashion la kan Amin ... jgn request mommy suruh belikan Amin seluar pink pulak.


standard la bila ada baby kan, mommy makan, Nami pula yg buka mulut n try mau grab itu ini ... so, bagi daddy makan dulu, lepas daddy siap mkn, baru mommy boleh mkn dgn aman ...


elok ja daddy siap makan, Nami pula tidur, so bahagialah daddy dukung Nami ... amboi Nami, time mommy mau makan, ndak pula mau tidur ... 

so dapatlah makan dgn tenang dan gembira ... dan Amin, org lain siap makan, dia masih lagi dgn pisau pizza dia .. last last, mommy la suapkan Amin, kalau ndak mmg ndak la dia makan pizza tu .. not so his taste kan, tapi still bolehlah suapkan dia pizza tu .. satu setengah potong jak yg Amin mampu habiskan pizza tu ...

happy Iman dpt makan pizza ... Iman bgtau, next time pergi makan pizza lagi ... apakah ini petanda anak anak dah boleh layan makan makanan lain selain nasi dan mee? hoyeah ...

till then, xoxo

cheers

9 comments:

  1. Wah, ada promosi buy one free one rupanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time masuk makan tu baru tau ada buy 1 free 1 ni..

      Delete
  2. x tau pula ada promosi pizza buy 1 free 1 skrg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitorang pun tak tahu, masuk2 ja baru tahu...

      Delete
  3. Replies
    1. tengah promosi, ok la murah sikit nak makan ... Hehe.

      Delete
  4. wow untungnya buy 1 free 1

    ReplyDelete
  5. antara fastfood yg ada, saya pun suka pizza..kdg mr hubby tanya nak makan apa kalau time malas nak masak..order kfc, mekdi atau pizza..saya pilih pizza..tapi dia suka mekdi..adeh...susah gak lain2 selera ni..tapi normally kitaorang ikut turn sapa punya pilihan...

    ReplyDelete