ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah - MrsPip Dot Com

Thursday, 24 January 2019

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah

hi there, mrs pip nowadays ni, perasan sangat perbezaan kulit muka mrs pip berbanding beberapa tahun lepas T_T sekarang ni, mrs pip boleh katakan, kehadiran jelas garis garis halus (wrinkles) di kawasan senyum (laugh line) , kedutan di atas sekitar dahi, kulit kering, dan kulit kendur di bahagian pipi ... 

well, nampaknya kulit wajah mrs pip mengalami penuaan seiring dengan usia mrs pip, namun malangnya, kulit mrs pip seakan lebih cepat tua berbanding usia sebenar :(( adoi, memang boleh tidur tak lena ni memikirkan cara untuk mengatasi masalah kulit wajah mrs pip ni ! 

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah 

dan baru-baru ini, mrs pip diperkenalkan dengan produk ID.AZ yang berasal dari negara Korea, dan produk ini diber nama ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack telah dicipta oleh klinik dermatologi yang top di Korea, di mana produk ini membawa rawatan profesional ke dalam penjagaan kulit di rumahID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mengangkat wajah dengan tegas, menjadikan garis wajah yang lebih licin dan lebih langsing.

ID.AZ was created by Korea's top dermatology clinic, bringing professional treatments into at-home skincare. The Tension Sleeping Pack lifts the face firmly, making a sleeker and slimmer face line.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah 

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack dikatakan mampu membantu mengatasi masalah kulit wajah dengan fungsi utamanya iaitu :-

  • Improve skin density (memperbaiki kepadatan pada kulit)
  • Improve sagging face  (memperbaiki kulit wajah yang kendur)
  • Lifting (menegangkan kulit) 
  • Anti-aging (anti-penuaan)

bahan-bahan yang terdapat di dalam produk ini ialah (sumber: klik di sini)

Water, Butylene Glycol, Squalene, Alcohol Denat., Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Hydrogenated Poly (C6-14 Olefin), Chondrus Crispus Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Niacinamide, PEG-40 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Argania Spinosa Kernel (Argan) Extract, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Prunella Vulgaris Flower/Leaf/Stem Extract, Tagetes Erecta (Marigold Flower) Flower Extract, Dioscorea Japonica (Yam) Root Extract, Morus Alba (White Mulberry) Root Extract, Salvia Officinalis (Sage) Extract, Pentylene Glycol, Synthetic Beeswax, Cyclohexasiloxane, PEG-100 Stearate Polyacrylate-13 Polyisobutene, Palmitic Acid, Caprylyl Glycol, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Adenosine, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Sodium Deoxycholate, Myristic Acid, Arachidic Acid, Lauric Acid, 1,2-Hexanediol, Sorbitan Laurate, Oleic Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxyethylcellulose, Acetyl Dipeptide-1, Cetyl Ester Alcohol, Carbomer, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance

Ianya tidak mengandungi Parabens, Synthetic Dyes & Fragrances, Mineral Oils


ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
tekstur ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack

sebelum mrs pip kongsikan kepada korang keberkesanan penggunaan produk ni ke atas kulit wajah, mrs pip nak kongsikan dulu tekstur dan cara menggunakan Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack ini .

warnanya seperti yang anda lihat, ianya berwarna putih, manakala teksturnya terasa selembut sutera (silky smooth), mudah menyerap masuk ke dalam kulit, krim yang ringan dan mempunyai haruman yang tidak kuat (light nice scented smell).

untuk cara penggunaannya pula :-
  • ambil sejumlah krim Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack  yang mencukupi selepas anda menggunakan pelembap anda. sapu dengan rata ke atas seluruh wajah muka termasuk kawasan leher anda pada waktu malam sebelum masuk tidur. 
  • buat urutan V dari dagu menuju ke atas pipi, urut perlahan-lahan kemudian tepuk-tepuk dengan perlahan sehingga ianya meresap ke dalam kulit
  • gunakan setiap malam sebelum masuk tidur, tetapi mrs pip percaya krim Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack ini juga boleh digunakan di siang hari.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah 

kawasan dahi merupakan kawasan yang agak ketara garis garis halus dan kedutan, disebabkan kulit wajah di sekitar dahi mrs pip merupakan kawasan yang paling mudah / cepat kering , jadi dehidrasi berlaku dan lama kelamaan apabila tidak dirawat dengan betul, maka berlakulah masalah penuaan lebih awal di kawasan dahi tersebut.

selain itu, laugh line di muka mrs pip juga menunjukkan garis garis yang agak ketara apabila mrs pip senyum, mungkin saja kerana kulit wajah sudah mula kekurangan kolagen dan serat elastik seiring dengan usia mrs pip yang semakin meningkat.  

adakah produk ini berkesan melawan 
masalah penuaan kulit di wajah mrs pip? 
v
v
v
v
v

daripada pemerhatian mrs pip, 10 hari menggunakan produk ini setiap malam sebelum tidur, mrs pip dapat melihat garis garis halus berkurangan, dan kedutan yang sebelum ini agak ketara setiap kali wajah mrs pip berkeriut, nampaknya kedutan tersebut juga berjaya dikurangkan.

untuk kawasan laugh line pula, garis garis laugh line ini nampak sedikit pudar selama 10 hari penggunaan ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack , namun untuk membuatkan laugh line ini hilang secara total dalam 10 hari adalah sesuatu yang sukar kerana untuk menganjalkan kulit kembali remaja, perlukan penjagaan kulit yang rapi dan bantuan rawatan kosmetik.

selain itu, gaya hidup yang sihat seperti melakukan aktiviti senaman membantu melegakan tekanan, kerana tekanan hidup menyumbang kepada penggalakan pembentukan kedutan, dan mengambil air secukupnya untuk mengelak dehidrasi serta memakan diet yang kaya dengan buah-buahan, sayur-sayuran, dan bijirin membantu meningkatkan keanjalan kulit. 

adakah mrs pip gembira menggunakan produk ini?

mrs pip dapat melihat perubahan pada garis garis halus dan kedut di sekitar dahi yang selama ini mrs pip cuba untuk hilangkan / kurangkan namun tidak berjaya, tetapi dengan menggunakan ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack hanya 10 hari, garis garis halus dan kedut nampak berkurangan dengan agak baik. mrs pip boleh katakan, ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack ternyata mempunyai kemampuan anti-penuaan.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
before & after
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah 

dengan penggunaan yang berterusan serta cara dan urutan yang disyorkan, mrs pip yakin ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu memperbaiki keanjalan kulit, dan sekaligus memperbaiki kekenduran kulit.

dan mrs pip berasa gembira dengan perubahan pada kawasan dahi mrs pip yang semakin hilang garis halus dan kedutan, dan berpuashati menggunakan produk ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack mampu membantu kurangkan garis halus dan kedutan pada wajah 

sekiranya anda berminat untuk menggunakan ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack, anda boleh membelinya di rangkaian kedai Watsons, atau boleh juga membelinya secara online di laman web Watsons.

ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack ini berharga RM199.00, dan sekarang ni Watsons ada diskaun, so selepas diskaun harga ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack ialah RM169.15

layari laman web Watsons, atau boleh layari Instagram ID.AZ seperti yang mrs pip kongsikan di bawah ini untuk megetahui lebih lanjut mengenai produk ini :-


#idaz #butterflymsia #facefitsleepingmask

stay beautiful everyone.

cheers.

26 comments:

  1. Best kan ID.AZ face fit ni...SA suka sangat..nak plak kesan wrinkles kat area kening tu makin pudar..puncanya suka sangat berkerut macam banyak sangat masalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best, nampak berkesan untuk hilagkan wrinkles kan .. mrs pip mmg nampaklah sgt wrinkles di dahi ... now dah kurang.

      Delete
  2. mmg bestkan produk ni. sha suka gila!! kulit rasa lembut & tegang je

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. boleh bah, ni lelaki perempuan boleh guna.

      Delete
  4. Betul.. Bau dia just nice.. Nk tepek kat muka pun, best.. Sbb kdg bau yg kuat tu, menganggu..excited nk cuba gak..

    ReplyDelete
  5. Ni mmg sesuai utk yg dh makin meningkat usia cam kita ni. Kedut2 dh mula nk memunculkan diri.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. I is dah masuk 4 series tahun ni, so mmg kena jaga sgt kulit ni...

      Delete
  6. Replies
    1. try la lu, mmg nampak tau kesan di muka kalau guna secara berterusan ...

      Delete
  7. wah ada beza laa.. mama nak cuba laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang boleh rasa perbezaan selepas guna ,
      mcm mrs pip seminggu mcm tu la baru nampak ada sedikit beza,
      so mmg nak pakai secara berterusan :))

      Delete
  8. menarik sanagt produk ni..dahal kecik..wah nmpak perubahannya tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy guna produk ni, mmg boleh nampak perbezaan kat kulit muka...

      Delete
  9. Nampak perbezaan tu kat atas dahi.. Memang menarik slepping mask ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, mmg nampak perbezaan kat dahi ... mmg happy guna.

      Delete
  10. terbaek.. nampak perbezaan :)

    ReplyDelete
  11. First time dengar tentang face pack ni. Thank you for sharing kak pip! :D

    ReplyDelete
  12. best ni..boleh cuba esok2 bila muka dah naik kedut nanti

    ReplyDelete