Claigio LED Magic Eye Patch mudah digunakan dan berkesan hilangkan mata panda ! - MrsPip Dot Com

Wednesday, 30 January 2019

Claigio LED Magic Eye Patch mudah digunakan dan berkesan hilangkan mata panda !

hi there, so hari ni mrs pip nak share kat korang alat kecantikan (beauty device) dari Korea iaitu CLAIGIO LED Magic Eye Patch ... mungkin ada yang dah nampak dan kenal CLAIGIO LED Magic eye patch ni kan, lagi lagi kalau korang pencinta K-Drama, kerana produk ni turut serta digunakan dalam drama Encounter / Boyfriend yang dilakonkan oleh Song Hye Kyo dan Park Bo Gum (^-^)

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!

Apa sebenarnya fungsi CLAIGIO LED Magic Eye Patch ini?

CLAIGIO LED Magic Eye Patch ini merupakan alat kecantikan (beauty device) yang fungsi utamanya ialah untuk membuatkan kulit wajah kelihatan lebih terang dan cerah dengan merawat kawasan gelap seperti mata panda, lingkaran gelap bawah mata, dan kawasan yang berbekas akibat jerawat, ataupun warna kulit tidak sekata, mencerahkan kulit, mengurangkan garis kedut atau kedutan pada wajah, dan memperbaharui kulit (regenerating skin).

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!



Bagaimana CLAIGIO LED Magic Eye Patch ini berfungsi?

CLAIGIO LED Magic eye patch ini mengandungi 20 LED RED dengan gelombang sinar yang mempunyai panjang gelombang 600-660nm yang merupakan panjang gelombang yang paling optimum untuk kulit dalam meningkatkan pengeluaran kolagen dan elastin dalam lapisan dermal atas dan meningkatkan aktiviti fibroblas.

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!

Claigio LED Magic Eye Patch ni menggunakan teknologi RED LIGHT THERAPY... mrs pip guna alat ni baru mrs pip faham mengenai teknologi RED LIGHT THERAPY ...

teknologi RED LIGHT THERAPY ialah seakan-akan 'proses fotosintesis' yang dikenakan ke atas kulit manusia, dan antara kebaikannya ialah, teknologi ini membantu memperbaiki dan merawat masalah kulit seperti kulit berkedut, pigmentasi, jerawat, memperbaiki aliran darah dan membantu untuk stimulate pengeluaran kolagen kulit.

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!

Bagaimana cara untuk menggunakan CLAIGIO LED Magic Eye Patch ?

cara penggunaan alat ini sangat mudah, dan arahan cara penggunaan ada disertakan bersama sama produk ini di dalam kotak (seperti gambar di atas).

mari sini mrs pip terangkan cara penggunaan CLAIGIO LED Magic Eye Patch ini:-

  • selepas menanggalkan make up dan membersihkan kulit wajah, anda boleh meneruskan rutin penjagaan wajah dengan produk asas penjagaan wajah korang e.g toner, moisturizer, ampoule etc
  • buka lapisan protective film yang terdapat pada CLAIGIO LED Magic Eye Patch dan lekatkan eye patch tadi ke atas kulit muka (sila adjust eye patch sehingga anda merasa selesa mengikut kontur muka anda)
  • sambungkan wayar CLAIGIO LED Magic Eye Patch ke atas peranti telefon bimbit anda, dan tekan butang kawalan 
  • Biarkan lampu CLAIGIO LED Magic Eye Patch menyala dan lampu akan berhenti dengan sendiri selepas 8 minit 
  • Anda boleh menggunakan CLAIGIO LED Magic Eye Patch ni maksimum 3 kali sehari , dan setiap sesi ianya berdurasi selama 8 minit sahaja.

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
cara penggunaan


Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
cara membersihkan

Bagaimana cara untuk membersihkan CLAIGIO LED Magic Eye Patch ini?

selepas menggunakan alat ini, anda boleh membersihkannya dengan menggunakan air yang sedikit suam dengan mencelup eye patch tadi ke dalam air dan kemudian mengeringkannya, dan menutup bahagian eye patch tadi menggunakan protective film yang disertakan bersama produk ini.


ni video (behind the screen) drama Korea Encounter / Boyfriend yang hangat ditayangkan tu featured Claigio LED Magic Eye Patch ni ... 

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
digunakan di sekitar wajah termasuk kawasan leher

antara ciri-ciri menarik yang mrs pip suka sangat dengan Claigio LED Magic Eye Patch ialah ianya 
  • bersaiz kecil, 
  • sangat portable, 
  • selesa digunakan
  • hanya sambungkan sahaja di handphone dan siap untuk digunakan,
  • boleh digunakan pada bila-bila masa sahaja, 
  • 8 minit setiap sesi, maksimum 3 kali sehari, dan 
  • auto turn-off selepas 8 minit penggunaan.

mcm mrs pip selalu guna Claigio LED Magic Eye Patch di waktu pagi selepas hantar anak-anak dari sekolah, so on the way balik tu 10 minutes driving, pasang dulu device ni then sampai rumah dah siap ber-CLAIGIO ... then waktu malam pun pakai sekali lagi sebelum masuk tidur. 

adakah mrs pip berpuashati dengan Claigio LED Magic Eye Patch ini?

mrs pip sudahpun menggunakan alat ni selama 13 hari dan tujuan utama mrs pip menggunakan alat ini ialah untuk menghilangkan lingkaran hitam bawah mata ataupun lebih dikenali dengan panda eyes, dan juga untuk mengurangkan / menghapuskan eyebag!  

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!

mr.Husband selalu setiap kali bangun pagi dia akan cakap kat mrs pip "eiii, tinguk tu mata kau, ada panda eyes lah" ... tapi memang mrs pip akui masalah panda eyes ni bukan sehari dua, tapi sudah agak berbulan juga lamanya. almaklumlah , mrs pip kan ada baby , so memang jadual tidur agak berubah-ubah dan sering terganggu kerana perlu susukan baby lewat malam dan juga ada masanya baby meragam, so memang kena stay up malam ... 

mrs pip start guna Claigio LED Magic Eye Patch ni pada 18 Januari 2019, dan pada 29 January 2019 , iaitu selepas 12 hari penggunaan, tiba-tiba mr.Husband cakap "eh, mata kau ndak brapa nampak hitam sudah, tu panda eyes macam hilang sudah" ... 

terus kembang kempis ni perasaan gembira mrs pip ... apakan tidak, selalu kena tahan telinga kena cakap mata kita macam tu panda, tiba-tiba pagi tu bangun, mr.Husband perasan mata mrs pip nampak perubahan ... 

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
before and after

ni gambar before and after mrs pip menggunakan Claigio LED Magic Eye Patch ... mungkin sukar untuk melihat sebarang perbezaan ke atas gambar tersebut kerana dari segi pencahayaan yang berbeza dan juga mungkin sahaja memang tidak menampakkan banyak perubahan kalau dilihat di atas gambar tersebut (please excuse me my just an amateur photos) ...

tetapi, dari pengalaman mrs pip sendiri, memang terasa perbezaan di bahagian bawah mata yang semakin cerah, selain panda eyes yang semakin tidak kelihatan, eyebag juga nampaknya sudah tidak memunculkan diri, dan kalau korang rasa raut muka tu nampak seperti V-shape, thanks to this Claigio LED Magic Eye Patch yang membantu memperbaiki my sagging skin around my V-Line T_T

Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!
Claigio Led Magic Eye Patch selesa digunakan dan tiada lagi mata panda!

bagi pengguna I-Phone atau pengguna phone yang memerlukan adapter Type C, untuk menyambungkan Claigio LED Magic Eye Patch ke handphone anda, jangan risau kerana Claigio LED Magic Eye Patch didatangkan bersama adapter untuk I-Phone dan Type C.

so, rasa-rasanya korang berkenan dengan produk ni? mrs pip nak bagitau korang, Claigio LED Magic Eye Patch ini berharga RM249.00 dan mempunyai satu tahun jaminan (a one to one replacement for defects) , dan sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk ini, sila layari link yang disertakan di bawah


dan bagi 30 pembeli terawal, anda boleh menggunakan kod MRSPIP30 untuk mendapatkan diskaun sebanyak RM30 daripada harga asal dan diskaun ini hanya sah sehingga 28 Februari 2019.

thanks for reading, stay beauty everyone.

cheers.

18 comments:

  1. Senang nak guna ye Mrs Pip.. dimana-mana pun boleh..

    ReplyDelete
  2. Wah! macam-macam dah sekarang ni yang penting rajin nak buat.
    Mrs. A ada dapat freegift yang biasa tu tapi itu pun tak guna lagi malas punya pasal hiks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, kdg2 kita kan busy2 mmg tiada masa mau guna.

      Delete
  3. bestnya bestnya..kita yang belum ada baby ni pun, sama mrs pip...mata panda gak..hehe...macam kena beli je ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang bestnya pasal senang sgt nak guna, dan nak simpan pun tak guna ruang besar.

      Delete
  4. Xu suka pakai. sebab dia x panas.
    kalau Infrared, panas

    ReplyDelete
  5. senang ada 1 kat rmah, tak payah pi spa selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, lgpun nak pigi spa kena byr mahal.

      Delete
  6. Wah bestnya.. Ada nampak perubahan lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai secara konsisten setiap hari, nampak ada kesan yang ok :))

      Delete
  7. Bestnya magic eye patch ni, nampak perubahan selepas guna. Mai pun ada mata panda ni. Selesaikan kerja sampai tidur malam pun lewat, mata panda lah jadinya. Bila tengok Mrs Pip guna dan berkesan, lagilah membuak-buak rasa hati ini nak cuba magic eye patch ni.

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. best juga guna eye patch ni ...
      nampak juga ada sedikit perubahan ...

      Delete