Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom - Cerita Blog Mrs Pip

Wednesday, 12 December 2018

Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom

hi there, kalau kamurang sampai ke Tenom, tempat harus singgah sebentar pastilah Kopi Yit Foh Tenom ! it's instagram-able tau ... walaupun kawasan ni tak lah sebesar mana, but still cantik untuk bergambar ... lagi lagi kalau kamurang yang memang pro ambil gambar ...

Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom
Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom 

sewaktu kami sampai di sini, sudah tengahari, matahari pun tegak di kepala ... kesian lil' Iman dan lil' Amin jadi mangsa oleh si fotografer amatur iaitu mr.Husband ... ekceli kan, mrs pip yang beria -ia mau pigi sini bergambar kunun, malangnya, apabila sampai di sini, lil' Nami tidur nyenyak di kereta, ditambah dengan cuaca yang sangat panas, so memang taklah nak bawa lil' Nami berpanas semata-mata nak ambil gambar.

Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom
Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom 

Kopi Yit Foh Tenom ni merupakan jenama kopi yang femes amos di Sabah ... ianya keluaran produk tempatan , tapi kitorang just panggil kopi tenom (padahal nama penuh ialah Kopi Yit Foh Tenom) ... antara kopi keluaran yit foh yang mrs pip suka ialah kopi yit foh cafe latte

time ni kitorang tak singgah merasa kopi yit foh coz dah minum kopi di fatt choi coffee cabin, so just dtg sini untuk bergambar ja ... ni entry jalan jalan kat fatt choi coffee cabin ...


Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom
Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom
kredit: google

ni keluaran kopi yit foh tenom tu , yang tu hah pek kaler biru yang mrs pip suka ... tapi minum sesekali ja la time zaman muda remaja, sekarang ni jarang layan kopi ... ada banyak tau produk yit foh ni, so kalau suka boleh layan website dorang tengok produk kopi yang lain ...


Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom
Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom 

ekceli, kat kawasan berpayung warna warni ni lah yang mrs pip nak bergambar ... hari tu nampak gambar kat IG blogger adieb, cantik kawasan ni .. so kalau sampai Tenom, memang niat hati nak singgah sini ... tapi apakan daya, lil' Nami dah tidur nyenyak dalam kereta, so okay la bagi peluang lil' Iman n lil' Amin bergambar ...

Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom
Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom 

dan kawasan ni ada cottage house yang cantik dan setiapnya diberikan nama kopi ... cantik lah design cottage house dorang ni, rasa macam nak bermalam saja kat sini ... nak booking, bolehlah check kat agoda.com ...

Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom
Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom 

tak pa, tak dapat nak bermalam kat sini , ambil gambar kat entrace gate pun okay ... ada rezeki, bolehlah bermalam kat sini lain kali ... insya allah, amiiiin.

Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom
Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom 

ingatkan kapal terbang tu replika, rupa-rupanya tu real punya lah ... cuma tak tahu lah boleh terbang ke tak ...
Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom
Jalan jalan Tenom di Kopi Yit Foh Tenom 

happylah budak budak ni round ni kawasan, siap tanya kenapa mommy n Nami ndak join dorang ambil gambar ... dah siap bergambar kan, dah nak balik kan, barulah cuaca sedikit mendung ... apakah!

lil' Nami

dan bahagianya si Nami tidur ...

yours truly

jadi, mommy selfie sajalah dalam kereta ...

geng kepala botak

oh tidak, cuaca sgt panas ... sampaikan si Amin tutup mata sambil tangan maintain peace yo! ... Iman pula mata dah sepet 10 degree ...

till next time datang sini lagi.

cheers.

6 comments:

  1. Replies
    1. ada minum yang Fatt Choi tu, memang sedap.

      Delete
  2. Cantiknya kawasan Yit Foh Tenom ni 😍😍

    ReplyDelete
  3. mmg cantik tmpt dia... instagram-able sangat...x pe mrs pip..repeat next time...haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, entah bila nak mai sini lagi ...
      kalau ada rezeki, sampai lah lagi, insya allah.

      Delete