Berhujung minggu di Pantai Pimping - MrsPip Dot Com

Thursday, 13 December 2018

Berhujung minggu di Pantai Pimping

hi there, cerita seminggu berlalu cuti sekolah ... takkan lepak saja di rumah , nanti anak anak bosan pula ... dah lah sepanjang minggu ni dorang dipenuhkan aktiviti dengan belajar, so why not bawa dorang pergi outdoor pula ... tak kisahlah outdoor activity yang macam mana, as long as dorang boleh release segala tenaga terkumpul tu di luar rumah ... 

Berhujung minggu di Pantai Pimping
Berhujung minggu di Pantai Pimping

jadinya, hujung minggu tu 02.12.2018, kitorang ke pantai pimping yang tak jauh dari rumah untuk bawa anak anak berenang ...

Berhujung minggu di Pantai Pimping
Berhujung minggu di Pantai Pimping

sebelum berenang tu, kitorang bawa siap siap mainan budak budak ni, so that biar dorang main pasir dulu ... ekceli dorang nak buat istana pasir, tapi mrs pip terlupa bawa peralatan mainan dorang untuk bina istana pasir, may be next time ya anak anak ...

Berhujung minggu di Pantai Pimping
Berhujung minggu di Pantai Pimping

aktiviti sembang dengan daddy ... apalah yang korang sembangkan tu #gengkepalabotak

lil' armies

lil' Amin mood baik senang ja pose bagi mommy ambil gambar, tapi lil' Iman busy main pasir, bila mommy mau ambil gambar pun dia malas mau layan ...

daddy and baby Nami

lil' Nami and daddy ....

kepala botak

lil' Nami yang bambam ...

yours truly and little sweetheart

mommy pun mau juga gambar dengan lil' Nami si bam bam ni ...

Petal Velvet Sunaway

dan dah bosan bosan budak budak ni main pasir, jomlah pergi swimming .... eh, tapi nanti dulu, sebelum swimming tu, wajib letak kat muka ni hah sunblock keluaran Althea, iaitu Petal Velvet Sunaway ... ni wajib bawa kalau keluar rumah , lagi lagi bila nak pergi pantai ... kenalah pakai so that kulit tak sunburn bila berjemur or swimming di bawah mentari terik.

review penuh mengenai produk Althea Petal Velvet Sunaway ni, korang boleh baca di entry mrs pip terdahulu


meal of the day

dan ni makanan ala kadar yang kitorang bawa hari tu ... semua bawa dari rumah kecuali kuih muih tu kitorang beli di tamu minggu ... tu puding durian kukus ya , alamak ada typo kelihatan di situ ... kah kah kah ... mrs pip kalau jenjalan memang suka buat dan bawa bento box dari rumah ...

mommy and baby Nami

ni gambar lagi dengan si baby Nami time tunggu daddy and his geng mandi laut ... mommy dan baby Nami just melihat dari jauh betapa happynya mereka mandi laut (I is jeles!) ...

baby Nami

angin bertiup kuat la pula, so terpaksa bungkus baby Nami dalam comforter ... kang nanti masuk sejuk kan ... lepas bungkus baby Nami, tak tunggu lama, terus dia terlena ... 

Berhujung minggu di Pantai Pimping
Berhujung minggu di Pantai Pimping

tapi kali ni mr.Husband tak biarkan dorang mandi lama, dalam 30 minit macam tu dah siap coz cuaca dah panas lit lit , lepas tu angin pula bertiup agak kuat ... moreover, perut pun dah lapar nak makan ... muehehe ...

tak sempat snap gambar satu famili .. alahai, lapar punya pasal, masing masing layan perut yang berbunyi ... hehe ... 

till nextime datang sini lagi , insya allah.

cheers.

7 comments:

  1. Replies
    1. eh bukan di Johor.
      Pantai ni di Membakut, Sabah ...
      Membakut ni sub-district dalam kawasan Beaufort.

      Delete
  2. Rajin mrs pip & family berpiknik...lil nami like usya je abang2 main pasir...tunggu dia besar sikit, dia pun joint..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, pasal beach ni dekat dengan rumah ...
      tapi beach ni just beach sajalah, tak da pa pun ...

      Delete
  3. bestnya pantai lama dah mama x picnic mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuti cuti cenggini, best pigi piknik bawa anak anak...

      Delete
  4. seronok juga sesekali lepak tepi pantai macam nie.. Tapi sha lebih suka sungai.. kikiki..

    ReplyDelete