Iman antara pelajar cemerlang 2018 Tadika Pei You - Cerita Cinta Surirumah

Thursday, 22 November 2018

Iman antara pelajar cemerlang 2018 Tadika Pei You

hi there, sekadar berkongsi cerita dan kenangan, jadinya harus masuk entry cerita Iman antara penerima anugerah pelajar cemerlang bagi murid berusia 5 Tahun , sesi penyampaian anugerah tahun 2018 di sekolah tadika Pei You.

beberapa hari lepas, cikgu listkan senarai beberapa orang murid, dan nama Iman turut tersenarai... bila mrs pip tanya ada apa dengan senarai nama ni, rupa-rupanya tu senarai nama bagi pelajar yang tersenarai sebagai pelajar cemerlang ... eh eh, ada nama Iman ni , betul ka tidak ni? *mommy terkezut*

Iman antara pelajar cemerlang 2018 Tadika Pei You
Iman antara pelajar cemerlang 2018 Tadika Pei You

tarikh 22.11.2018 , majlis penyampaian anugerah pelajar cemerlang dan majlis graduasi bagi murid berusia tahun 6 yang akan meninggalkan sekolah tadika dan akan masuk ke sekolah rendah tahun pada tahun depan.

Iman n Friends

selepas ucapan pengetua sekolah dan pengerusi sekolah, so ada pertunjukan daripada anak anak ... yang gambar atas ni persembahan tarian murid 5 tahun ... seronok juga layan budak budak ni menari... korang nampak tak mana si Iman ? ... barisan depan ni semua gegirls, yang boboys semua kat belakang ... 

persembahan diselang seli dengan penyampaian pelajar cemerlang ... syukur alhamdulillah, Iman di antara mereka yang tersenarai ... kalau tengok report card Iman, mahupun Amin, memang TIDAK ADA urutan nombor kedudukan mereka di dalam kelas ... yang ada hanyalah penggredan sahaja ... 

bakal menantu

ada baiknya juga tidak ada urutan nombor ni kan, some parents rasa tertekan kalau anak dia duduk nombor paling last kan ... jangan cakap anak duduk nombor last, kalau anak tu nombor belas belas pon ada yang rasa kecewa dah ...typical Asian parents huh!? .. whatever.

yang gambar atas ni, classmate si Amin, nama dia Angeline ... dia ni antara top student untuk kelas Amin ... si Amin tidak tersenarai dalam kategori pelajar cemerlang, but it is ok. cikgu si amin bagitau, Amin needs a lot of hard work to catch up with his friends ... ok fine, I'll look into this matter and hope Amin boleh catch up seiring dengan kawan kawan dia yang lain ...

ada cerita ekceli mengenai lovely girl nama Angeline ni ... Amin ni jenis budak tidak friendly tau .. masuk kelas muka kelat, balik kelas muka masam ... amin ni duduk sebelah angeline yang awal tahun tu, so of course kawan pertama yang dia ingat nama ialah angeline ni la ...

satu hari tu cikgu rotate kedudukan kerusi classmates amin ni , cikgu dia bagitau amin ndak mau dipisahkan dengan angeline ... wah, sampai mcm tu pula ... so, bertabahlah cikgu dia biarkan dorang duduk sebelah sebelah ...

si amin ni pun kalau kau tanya
"siapa nama kawan amin?"
"amin makan dengan siapa tadi?"
"siapa kasi kawan amin pigi cuci tangan?"

apa ja soalan yang kau tanya si amin ni, mesti dia akan bagi jawapan "angeline"

sikit sikit angeline ... sampaikan ada satu masa tu, angeline keluar kelas lepas tu dia bye bye mrs pip, punya marah si amin ni dekat mrs pip, amin bagitau mrs pip "itu angeline kawan amin, jangan mommy bye bye dia ... amin saja yang boleh bye bye dia" ...woha! amiiiiinnnnnn, nasib baik kecik, kalau ndak sudah mommy piat ni telinga dia ...

jadi, aku awal awal chop ANGELINE tu is my future daughter in law for si amin ... hahaha.

kawasan sekolah 

ni pula gambar sekitar kawasan sekolah iman dan amin ... ada bangunan baru, ada bangunan lama ... sekolah ni dulu mix dengan sekolah tadika dan sekolah rendah , tapi sekolah rendah sdah pindah ke bangunan baru , so hanya budak budak tadika saja di sini ...

iman rafael

budak iman dengan piala pelajar cemerlang dia ... ni tangga naik ke atas kelas si iman ... saja jer ambil gambar di tangga ni ... semoga iman sentiasa menjadi anak yang baik dan murid yang mendengar kata cikgu cikgu dia ... 

alahai iman ni, memang mommy ndak sangka betul masuk senarai pelajar cemerlang ... semua murid ada potensi jadi pelajar cemerlang, cumanya iman time belajar di rumah tu , mau tak mau saja ... malas pun ada  ... asyik mau tengok tv jak ni ... nasib baik kitorang teda astro , teda saluran tv langsung... yang ada hanya movie cd, tu pun selected ja la yang dorang boleh tengok, dan time pun limited ... bukan boleh suka suka tengok tv ...

iman rafael
amin johansen

ni iman n amin ... amin ni relax ja bila nampak iman naik pentas ambil anugerah ... amin ni jenis budak yang tak pandai jeles kat iman ... hah, bagus mcm ni ... jangan jeles jeles tak tentu pasal ... korang berdua mesti jadi BFF dan two peas in the pod ok ...

us today.

selesai majlis penyampaian hadiah tu, kitorang pun tak stay lama , hari rasa macam nak hujan pun ada ... pagi pagi tu dah hujan pon ... so kitorang gambar2 dulu depan kawasan sekolah sebelum pulang rumah ...

ingat nak singgah bawa budak2 ni makan, tapi iman selesema ekceli , so next time la mommy belanja ok ...

aaron konvo

dan gambar atas ni pula ialah gambar anak buah mrs pip konvo murid 6 tahu ... tu hah anak buah mrs pip yang paling kiri berdiri tu, nama dia Aaron .... Aaron ni first cousin dengan Iman dan Amin ... mommy si Aaron ni ialah adik kepada suami mrs pip ... 

mrs pip doakan all the best buat semua anak anak kita, semoga mereka menjadi insan yang cemerlang dunia akhirat ... 

Iman yang demam
dan Amin pun mau ambil aura, insya allah tahun depan 

dan balik ja rumah, iman demam panas la pula ... iman tukar baju dan terus tidur tengahari tu , suhu badan dia agak tinggi ,,, nasib baik ada paracetamol for kids dan cool fever ... haih!

kalau tahun lepas iman konvo di Permata Playschool, dia sakit gigi sampai lelangit dia bengkak ... ni kali pula dia demam panas ... adoi, memang cobaan sungguh la iman ni ... hope next year dia konvo 6 tahun dia sihat walafiat ya ...

thanks for reading.

cheers.

13 comments:

  1. Wah! tahniah Iman semoga terus cemerlang.
    Insya Allah next year Amin pula tu ;-)

    ReplyDelete
  2. tahniah iman dan amin..dua2 pun budak bijak comel

    ReplyDelete
  3. somelnya both..pandai kecik2 dah pilih calon menantu utk mummy dia...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu la next year Amin n Angeline ni akan sekelas ke tak ...

      Delete
  4. Alhamdulillah, tahniah Iman Rafael..
    Amin don't give up okay teruskan usaha..
    Semoga Iman & Amin terus berjaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks LZ ... semoga cemerlang anak anak kita semua dunia akhirat ...

      Delete
  5. Alhamdulillah Tahniah Iman dan kawan-kawan

    ReplyDelete