Antara sebab kenapa proposal asyik kena reject di Sushivid - Cerita Cinta Surirumah

Thursday, 8 November 2018

Antara sebab kenapa proposal asyik kena reject di Sushivid

hi there, entry kali ni macam yang korang baca tajuk kat atas tu ... hiks! bukan senang Sushivid ni nak terima kita buat job kan, kalau hantar 100 proposals, bersyukurlah kalau ada yang sangkut satu dua job tu ... lagi lagi job tulis artikel unless kau memang tulis PITCH baik punya.

proposal asyik kena reject di Sushivid
proposal asyik kena reject di Sushivid

baru baru ni, memang berduyun duyun mrs pip terima email dari Sushivid bagtau yang proposals mrs pip kena reject by the brand .. alaaa, bukan tak biasa kena reject, so mrs pip pun relax ja la ... bukan rezeki kita ...

lepas tu dapat email dari wakil Sushivid, bagitau sebab kenapa proposal tu kena reject .... oooo, ni la sebabnya kena reject .... ekceli, tak semua kempen yang diiklankan di Sushivid tu akan berakhir dengan jayanya ...

ada sesetengah brand, dia half way ja letak iklan,, lepas tu dorang tak nak teruskan buat KOL Marketing ni ... penat kau hantar proposals tup tup kempen tu dibatalkan macam tu saja oleh The Brands! 

so lepas ni, jangan terlalu mengharap tau ... lepas hantar proposal, korang chill ja ... pasal tak sure kan kempen tu ON ke TAK ON ... even Sushivid pun kena follow up tanya kat The Brand tu nak teruskan dengan KOL Marketing ke tak ... 


proposal asyik kena reject di Sushivid
proposal asyik kena reject di Sushivid

hope lepas ni, Sushivid lebih peka dengan The Brands yang betul betul nak buat KOL Marketing... kita ni punyalah pulun tulis panjang berjela2 buat proposals, tapi end up kempen tu dibatalkan suka suka oleh The Brands ... kalau gitu, better jangan iklan kempen korang kat Sushivid ...

emo pula.

dan tak sabar nak tunggu Sushivid buat kelas untuk ajar kita buat proposals ... eh, I suka bab bab belajar ni, hope buat online classes ya ... senang nak join nanti.

apapun, all the best untuk Sushivid , looking forward to submit thousands of proposals ...

cheers.

12 comments:

  1. Ooo patutla kekadang tu sunyi sepi aje. Hmm sejujurnya penat nak karang proposal last kena reject huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, selalu mmg sunyi sepi ja kan..

      Delete
  2. sha ada dapat jugak email ni. itulah kan, sha rasa takdelah susah mana nak dapat job sushivid. cuma brand je lah selalu buat hal huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. brand pula yang tetiba tak nak teruskan... huhu.

      Delete
  3. Haritu pun Fatina dapat email berduyun masuk kata kena reject. Waktu dapat tu hati dah kecewa tak mo dah tapi bila dpt email baru ckp kenapa tu berlaku baru lah macam 'oh begitu rupanya..' huhu

    Fatina Mudz

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni, keep on hantar ja proposal, walaupun banyak brands yg end up batalkan kempen, manatau ada rezeki ..

      Delete
  4. It's ok Mrs Pip. Ada rezeki lain yang lebih baik tu. Tak baik jgak The Brands buat macam tu kan. Macam kes penaya pun ada huhu

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. joint la sha, selain hantar proposal boleh joint gosharelah kat sushivid, sahre2 iklan dpt juga income sikit2...

      Delete

    2. Mmg susah nk dpt job dia. Penah dpt sekali baru. Huhu..

      Delete
    3. memang susah pun nak dapat ... asyik kena reject ja proposal kita ni...

      Delete