Nursing cover untuk breastfeeding || jagalah penglihatan orang lain - Cerita Cinta Surirumah

Monday, 29 October 2018

Nursing cover untuk breastfeeding || jagalah penglihatan orang lain

hi there, bila dah ada baby, dan siap fully breastfeed, haruslah sentiasa bersiap sedia untuk menyusukan baby tanpa mengira tempat dan masa .. so kalau keluar rumah, memang wajib la bawa ni nursing cover agar penyusuan baby tidak terganggu dan mommy pun rasa selesa menyusukan baby ...

hari tu pergi klinik ibu dan anak di tempat mrs pip ni, so baby Nami nak susu , terus sarung nursing cover ni, dan bagi baby susu .. kemudian beberapa mata memandang mrs pip ... alamak, mrs pip ada buat salah ke apa ni?

then sorang mommy tu tanya "kenapa kasi tapuk (sembunyikan) anak di bawah kain?" ... mrs pip macam krik krik dengan soalan tu .. "eh, bukan kasi tapuk la, baby mau susu bah" , jawab mrs pip ...

kemudian, giliran mrs pip masuk bilik pemeriksaan coz nurse mau check baby n mrs pip ... then sorang nurse pun tanya "ni sarung apa ni?", sambil tunjuk nursing cover mrs pip ... krik krik betul soalan nurse ni , tapi mrs pip kasi explain la juga "ni nursing cover, untuk tutup apabila baby mau menyusu, so ndak la nampak bahagian badan terdedah" ...

lepas tu nurse tu pun "oooooooo, eh ni beli di mana ni?" .... adoi, nurse ni saja buat buat ndak tau atau memang betul betul ndak tau ni ... "ni ada jual di maternity shop, jual online pun banyak ni. harga pun dalam RM15 gitu" ... 

Nursing cover untuk breastfeeding
Nursing cover untuk breastfeeding

nursing cover ni mrs pip beli di laman web mysale, ni keluaran 1st Years , harga RM15.00 ... ni nursing cover time lil' Amin dulu... kualiti kain memang bagus ... boleh ja cari di online shopping website lain, kalau beli di mysale tu, memang menunggu lama baru brg sampai coz kebanyakkan barang di mysale tu shipped dari Australia kalau tak silap ... 

p/s: dulu-dulu mrs pip memang pembeli tegar di mysale T_T

mungkin masih ada lagi yang tak tahu nursing cover ni apa ... ada yang bagi BF baby dorang, main selak macam tu saja ..  kita yang sakit terpandang mereka walaupun antara mommy dan mommy kan, but stillllllll aurat tu kena jaga, jangan bagi free show kat orang ...

dan bukan tu saja, kita yang bagi BF ni, bertanggungjawab juga sedikit sebanyak untuk menjaga penglihatan orang lain ... orang tak tengok kalau kita tak bagi selak dan show off free nak BF kan baby kan ... 

so mommies yang BF tu, take care of someone eyes during your breastfeeding with your baby ok ... don't let people get "free stuff" , nowadays so many pappa/mammarazzi tau ... jadi paling senang, sila pakai nursing cover time BF your baby.



A post shared by Emphi Yap (@mrspip18) on

just a cent of advice.

cheers.

12 comments:

  1. i will mrspip..nak.belk jugalah satu..nanti nak usha2 online..yq mrspip for remind me

    ReplyDelete
    Replies
    1. belilah Irda, senang nak BF baby kat public ... kat tmpt mrs pip ni, nak cari BF room memang susah ...

      Delete
  2. hi mrs pip. memang sangat membantu ibu2 menyusu bila ada nursing cover ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang sangat nak susukan baby kalau di tempat awam dgn nursing cover..

      Delete
  3. dah anak 3, saya tak pernah ada nursing cover. adoiii teruk betul saya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. it is ok Ainul, lepas ni maybe boleh consider beli nursing cover kalau ada anak yg still BF kan ...

      Delete
  4. setuju mrs pip..better ada kaver camni..rasa selamat nak bf baby...bhg dada kita pun tak terdedah & bgi free show kat orang lain tgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang selesa BF baby di public bila ada nursing cover cenggini kan ...

      Delete
  5. Nursing cover is good if pergi mana2...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, mmg wajib ada dalam beg ni buat mommies yang BF baby.

      Delete