Tahun ke-dua guna domain mrspip dot com - Cerita Cinta Surirumah

Wednesday, 5 September 2018

Tahun ke-dua guna domain mrspip dot com

hi there, setahun yang lalu, blog sukasukasurirumah.blogspot.com berjaya ditukar nama kepada domain www.mrspip.com , dan ianya hasil bantuan blogger sishawa T_T nak beli domain cuma perlu bayar RM60.00 sahaja, mrs pip beli domain di NetKL, dan mrs pip renew domain juga di NetKL, RM45.00 setahun.

domain mrs pip akan expire setiap tahun pada 27/Ogos, dan sebelum menghampiri tarikh expire tu, NetKL hantar email untuk ingatkan mrs pip yang domain nak expire, dan NetKL bagitau cara pembayaran untuk renew domain ni ... 

hanya perlu bayar pada akaun bank NetKL, kemudian email semula bersama bukti pembayaran, dan sertakan sekali Invoice No. (yang NetKl berikan dalam email untuk penyambungan domain) juga nama domain kepada NetKL ... dan tunggu update email dari NetKL yang domain berjaya direnew ...  

mrspip dot com
mrspip dot com 

so, ini tahun ke-2 blog mrs pip ber-domain, dan berharap domain ni berjaya di-renew dan digunakan untuk tahun tahun akan datang ... semoga mrs pip rajin menulis entry di blog, well ada masanya tak tahu nak tulis apa, dan ada masanya macam terasa malas nak meng-update blog ...

blog ni juga melalui beberapa make-over, dan akhirnya memilih to stuck with this makeover for few more years (maybe) sebelum make over lagi dan lagi ...

mrspip dot com
mrspip dot com


lama rasanya mrs pip tak buat giveaway kan ... hope dalam masa terdekat ni, ada giveaway by mrs pip datang menyusul ... so stay tune tau!

dan thanks kepada semua yang selalu lawat , komen dan support blog mrs pip yang tidak seberapa ni ... dan mrs pip nak ucapkan kat korang kengkawan blogger tu, happy blogging! luv you ols :)) ...

cheers.

4 comments:

  1. terbaek. semoga terus sukses. ejulz guna blogspot je mampu..

    ReplyDelete
  2. saya pun selalunya pasal domain ni, mr hubby yg uruskan..kalau diri sendiri buat tak reti..tau taip je kat blog tu panjang2..haha

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillahhh. nanti kc join ye giveaway mrs pip! :D

    ReplyDelete