Garden solar light untuk laman rumah - Cerita Cinta Surirumah

Tuesday, 17 July 2018

Garden solar light untuk laman rumah

hi there, mrs pip beli garden solar light ni untuk cantikkan laman rumah ... lagi satu tak perlu guna elektrik, ianya menggunakan tenaga solar sepenuhnya ... ekceli, mr.Husband yang beria-ia nak beli garden solar light ni, dulu kitorang ada 2 unit saiz besar letak kat kawasan kolam ikan, so kalau malam memang tak la gelap gelita kawasan kolam ikan tu, tp lepas guna 2 tahun , dah tak boleh guna .. kira wear and tear la kot ... 

kali ni beli yang kecil , harga pun murah-murah ja, satu unit beli di Lazada , RM22.20 satu ... free postage since ianya oversea product ... dalam 7 hari bekerja mcm tu la kalau tak silap, lampu ni sampai kat alamat mrs pip ... tak tunggu lama mana pun ...

Garden solar light untuk laman rumah
Garden solar light untuk laman rumah

elok ja mrs pip letak di depan laman yang ada mini kebun sayur (bayam, bendi dan tomato) tu, cantik lampu ni duduk depan mini kebun sayur , tup tup mr.Husband bgtau tujuan dia beli lampu ni nak letak dekat kawasan hujung laman yang menghadap hutan tebal depan rumah tu ... kawasan tu terlindung sikit dengan kurungan ayam, so kalau malam mmg tak nampak la lampu solar ni dari atas rumah, unless kena pergi turun kat hujung laman tu ... hiks.

nevermind lah, nextime I is beli sendiri dan letak dekat mini kebun sayur ni ... mini kebun sayur ni boleh nampak dari atas rumah mrs pip ... 

yang nak beli tu, sila sila cari kat Lazada ... kalau beli banyak2 letak depan laman rumah, susun elok elok, mesti bertambah cantik laman rumah kan ... *tengah berangan nak beli banyak-banyak, tapi bajet tak cukup* ....

thanks for reading.

cheers.

10 comments:

  1. Replies
    1. boleh letak depan laman, berseri2 laman di waktu malam, hehe ...

      Delete
  2. oh my......aku suka betul ni mpy, pokok2, bunga bunga than tiba2 malam dalam bunga ada light, oh noooo, bila lah kawasan rumah aku ada beginik ni tau, konon konon tengah malam duduk2 di beranda sambil pandang pokok2 pokok, adoiiii bestnya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya lu, cantik bha lu ....
      rajin2 kau bertanam2 ...
      ndak payahlah tanam bunga, tanam sayur bagus ... ada hasil boleh dipetik ...
      tapi tu la, husband aku pi cabut tu lampu letak tmpat lain...
      hiks, baru aku mau feeling2 romantik tingu taman mini ni kunun...

      Delete
  3. Uish.. lawa ini.. Kalau letak dekat garden library mesti cantik..

    ReplyDelete
  4. Makin berseri-seri la garden Mrs Pip lepas ni 😊

    ReplyDelete
  5. bagusnya, murah pula tu! Mau try cari juga lah sebab beranda teda lampu haha

    ReplyDelete
  6. kita duk umah flat, mrs pip..lagi la nak tak sesuai nak beli..nk buh kat mana.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha FS, kalau rumah flat, mmg tak sesuai nak guna ....
      tak da tempat nak bubuh melainkan ada balkoni luar , so boleh lah feeling2
      mcm ada garden gitew ...

      Delete