Salam Aidilfitri 2018, raya ringkas mrs pip sekeluarga - Cerita Cinta Surirumah

Tuesday, 19 June 2018

Salam Aidilfitri 2018, raya ringkas mrs pip sekeluarga

hi there, belum terlewat nak ucap Salam Aidilfitri kepada semua umat Islam amnya, dan juga kepada semua keluarga, sahabat, kenalan, rakan taulan dan kenalan bloggers ... so, raya tahun 2018 ni apa cerita? mrs pip tak beraya sangat pun , ala kadar sahaja ... well, mungkin pasal mrs pip tengah preggy,  rasa malas nak ke hulu ke hilir tu ada ... lagi2 mrs pip kena kawal pemakanan, so memang sukar mau control makan bila pergi beraya ...

raya pertama just stay at home coz kitorang raya pertama jemput keluarga terdekat datang makan makan kat rumah ... nak cakap open house tu, bukanlah open house sangat pun ... raya kedua pula, giliran kitorang pula membalas kunjungan ... raya ketiga pula, mrs pip tak kluar pi mana mana coz abang dan kakak ipar mrs pip datang beraya ... seharian jugak dorang datang lepak rumah ...

mr and mrs pip with lil' armies
mr and mrs pip with lil' armies

gambar raya tak banyak mana pun ... mrs pip ni bila dah jumpa ahli keluarga, makan makan memang tak hengat nak ambil gambar ... lagi lagi bila handphone asyik duduk dalam handbag, lepas tu handbag pula duduk dalam bilik , tak pun duduk dalam kereta malas nak angkut, so janganlah harap mrs pip nak ambil gambar ...  p/s: perangai malas nak ambil gambar, harap ehsan ahli keluarga lain yang tolong share gambar sajalah , muehehe ...

tahun ni, first time mrs pip jahit baju kurung ... paling last jahit sebelum kawin ! 6 tahun yang lalu ... I is seorang yang tidak begitu berbaju kurung ... so , mmg repeat baju yang sama setiap tahun sampailah tak muat nak pakai! rasa mcm membazir jahit baju kurung byk2, coz pakai cuma setahun sekali ... mana yg elok, pakai sajalah semula ...

tapi tahun ni terasa nak jahit baju kurung, lepas tu siap jahit sedondon satu kaler ... bila nampak gambar sedondon mcm ni, terus rasa eh, tahun depan jahit sedondon lagi ya T_T ... nampak cantik pula bila jahit sedondon ...

bermaaf-maafan itu amalan mulia
the bromance lil'Iman n lil'Amin
twopeasinthepod

ni baju melayu kedua buat lil' Iman dan lil' Amin ... tahun lepas mrs pip belikan dorang sehelai seorang baju melayu , tu pun sebab playschool lil' Iman request , boleh baca entry kat sini >>> baju melayu pertama <<< ... tahun ni jahitkan ala-ala kurta buat budak berdua ni, happy dorang dapat pakai baju kurta ni ... ekceli yang buat dorang happy pakai kurta ni, bukan pasal raya pun, pasal baju ni sama mcm daddy ... lepas tu dorang perasan dorang sama besar mcm daddy! hiks.

"mommy, mommy ... baju iman sama macam daddy kan " repeat 31X !
"mommy , mommy ... baju amin pun macam daddy kan " repeat berkali kali!

#gengdaddy
#gengmommybergaduh

tahun ni mrs pip beli kain sakura cotton dari penjual kain pasang di instagram ... siapa pernah beli kain pasang dari instagram @lulu_kainpasang ? kain sakura cotton ni memang selesa nak pakai, nak iron pun senang ... banyak pula pilihan warna, harga pun berpatutan ... mrs pip beli kaler #tealblue , tapi kaler tak lah biru mana pun, still dlm range kaler hijau ... beli penghujung tahun lepas kalau tak silap, hantar jahit awal bulan dua, selang dua minggu, tailor dah siap jahit! ....

tahun ni sambut raya #partyoffour , insya allah tahun depan #partyoffive ... tahun depan tak fikir lagi nak tema apa ... kalau dpt baby girl, maybe nak buat tema kaler dark pink , tapi itupun kalau mr.Husband setuju nak pakai kaler pinky pinky ni kan ...

mr and mrs pip

last but not least, mrs pip blanja gambar raya mr and mrs pip berdua #30weekspregnant ... nampak tak perut tengah boyot? .... nasiblah dapat tailor yang bijak boleh agak ukuran badan mrs pip , coz mrs pip hantar baju jahit bulan februari, empat bulan kemudian, baju dan skirt tu just nice di badan mrs pip ... tak sendat tak sempit tak longgar mana pun ... tudung memang tak beli tudung baru, ni koleksi tudung tahun lepas ... raya tahun lepas pun pakai tudung ni juga , teehee ... >>> our raya aidilfitri 2017 <<<

harap2 tahun depan mrs pip ada mood sakan nak beraya ... dan tahun ni, once again thanks to mr.Husband yang rajin siapkan semua biskut raya dan kek raya, dan mr.Husband jugalah yang bertanggungjawab siapkan menu raya kitorang >>> mi kari, bihun chinese style, ayam masak sos thai  dan sup daging pekat ...  dan thanks in laws yang siapkan kelupis, dan  masak ikan sos putih ... *gambar makanan pun I is lupa nak snap!* ....

apapun, hope raya korang semua penuh kebahagiaan, keceriaan dan penuh warna warni ...

salam aidilfitri 2018 , maaf zahir batin daripada mrs pip dan keluarga ...

cheers.

8 comments:

  1. Salam aidilfitri mrs pip. Jemput singgah baca blog saya. Ada entry terbaru https://thisisme-38.blogspot.com/2018/06/new-phase.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri juga Nurul ....

      Delete
  2. Salam Syawal, Mrs Pip! Sama tema warnalah kita tahun ni. Take the greatest care of yourself ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Syawal juga Farrah ...
      1st time mrs pip pakai baju kaler teal blue ni ...
      and thanks dropping by here :))

      Delete
  3. salam aidilfitri dari aida & famili :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri juga Aida dan keluarga ....
      hope raya awak meriah hendaknya...

      Delete