Lazada 6th Birthday Festival ! - Cerita Cinta Surirumah

Tuesday, 24 April 2018

Lazada 6th Birthday Festival !

hi there, yeah ... LAZADA turns 6 now! siapa suka shopping dekat LAZADA, angkat tangan ... ok, YES kita geng ... mrs pip pun mmg suka shopping dekat LAZADA ... lagi best bila shopping time SALE, memang heaven lah harga barang barang yang ditawarkan, sampai rambang mata nak pilih mana satu ... dan yang lagi awesome, so far perkhidmatan LAZADA sama ada penghantaran barang mahupun refund barang, tidak pernah mengecewakan ... so of course, mrs pip akan terus jadi pembeli setia di LAZADA :))

Lazada 6th Birthday Festival !
Lazada 6th Birthday Festival !

untuk pengetahuan semua, LAZADA akan menyambut ulangtahun ke-6 dan akan mengadakan BIRTHDAY FESTIVAL SALE (https://www.lazada.com.my/birthday-sale/) bermula pada 25hb sehingga 27hb April 2018 ni ... 

dan sempena itu, maka LAZADA sedang menjalankan blogger contest bermula dari 10hb sehingga 27hb April 2018, jadi apakata kita pakat ramai ramai join blogger contest ni ... the more the merrier gitu.

dan untuk kali ini, LAZADA BLOGGER CONTEST agak berbeza sedikit kerana LAZADA nak kita menjadi PARTY PLANNER dan menjayakannya bersama tiga rakan yang lain ... kalau menang, bukan kita saja yg akan dapat hadiah daripada LAZADA tetapi termasuk tiga kawan yang kita tag bersama juga akan dapat hadiah istimewa dari LAZADA ... yeah!

untuk menjayakan LAZADA 6th BIRTHDAY PARTY ni, mrs pip pilih lokasi parti di PULAU MANUKAN yang terletak di Tunku Abdul Rahman Park,, Kota Kinabalu... yeah, jom LAZADA, sesekali buat birthday party kat KOTA KINABALU pula ...

mrs pip memilih tema SPLASH and SPLOOSH, sesuai dengan lokasi birthday party di sebuah pulau ... mesti seronok menyambut birthday party bermain bersama air kan ... boleh swimming, snorkeling, diving, bermain pasir membuat istana pasir, bermain bola pantai dan sebagainya ...

dah namanya tema SPLASH and SPLOOSH, dekorasi haruslah menepati tema tersebut ... kat LAZADA, banyak pilihan dekorasi yang sesuai ... 




setiap kali birthday, takkan sah kalau tiada kek kan ... sekarang ni, banyak pilihan kek boleh dibuat, cakap jer nak kek apa, ramai baker yang mampu buat ... dan korang jangan tak tahu, kat LAZADA, pelbagai peralatan kek dijual untuk membantu baker membuat kek yang cantik ...

mrs pip nak birthday kek bertemakan laut dan pantai ... so tada! here is the cake ... nak cari semua aksesori kek tu, just klik di LAZADA ...


dan of course, selain kek, nak juga ada cupcake yang comel untuk birthday ke-6 LAZADA ...




ok, tema dan kek dah selesai .... sekarang time to shine! nak pilih pakaian yang sesuai pula untuk ke birthday LAZADA yang bertemakan SPLASH and SPLOOSH ni .... ada banyak pilihan beach dress yang korang boleh pilih, dan memandangkan mrs pip berhijab, jadi pilihan haruslah sesuai untuk wanita berhijab, mrs pip pilih  floral print beach dress long sleeve ni ... cantik tak?


dan tak lupa juga pilihan shawl yang sepadan dgn dress yang dipilih .... nak pakai something glitter gitew agar nampak menarik ...


so, kalau koran pula, apa tema, kek dan pilihan pakaian korang kalau dipilih jadi party planner ni untuk LAZADA 6th BIRTHDAY PARTY?

hope LAZADA enjoy my picks for the birthday party!

cheers.

4 comments:

  1. Wah! meriah tu birthday party di tepi pantai.
    Anyway good luck! Mrs. Pip

    ReplyDelete
  2. amboii menariknyaa..kreatif sungguh mr.pip ni rupanyaa heee

    ReplyDelete