Unlimited refill cendol di CENDOL KASIH - Cerita Cinta Surirumah

Saturday, 24 March 2018

Unlimited refill cendol di CENDOL KASIH

hi there, how's your day? cuti sekolah semakin ke penghujungnya kan ... korang yang ada anak bercuti, korang pergi mana? well, mrs pip tidak pergi mana mana road trip yang jauh pun, just pergi yg dekat dekat saja  .... hari tu 19/3 mrs pip ajak mr.Husband pergi makan cendol ... eh, tetiba pula kan #mommymengidam ni mau makan cendol ... memang sesuailah sangat makan cendol time time cuaca panas ... lagi best bila dapat makan cendol tu, boleh pula refill berkali kali, jangan sakit perut dah lah ...

Unlimited refill cendol di CENDOL KASIH
Unlimited refill cendol di CENDOL KASIH

kalau korang yg tinggal di sekitar Membakut, Beaufort, Kota Klias, Kuala Penyu dan Menumbok, rasanya korang mesti tahu dengan kewujudan gerai CENDOL KASIH yang terletak di tepi jalan sebelah kiri jalan Beaufort - Kota Klias ni kan ... dengar cerita lah kan, gerai ni pernah viral satu ketika dulu, dan agak femes juga gerai ni dengan penduduk setempat ... 

Unlimited refill cendol di CENDOL KASIH
Unlimited refill cendol di CENDOL KASIH

CENDOL KASIH ni merupakan gerai atau warung menjual cendol yang terletak di tepi bahu jalan ... tapi gerai ni bukan sahaja menjual cendol tau, banyak lagi menu lain kat warung ni seperti nasi lemak, pasembur, rojak buah, dan makanan goreng / masak lain yang korang boleh cuba. tapi mrs pip datang ke sini hanya nak makan cendol semata - mata since kitorang dah makan nasi sebelum datang kat sini ... hajat di hati nak makan rojak buah, tapi bila dah pekena cendol kemudian siap refill lagi, penuh perut mrs pip, so maybe next time la makan rojak buah tu ....

Unlimited refill cendol di CENDOL KASIH
Unlimited refill cendol di CENDOL KASIH

harga bagi semangkuk cendol yg kitorang makan tu RM3.00 ... mangkuk tak besar mana pun, tapi janganlah risau, kalau korang rasa tak puas nak makan cendol lagi, korang bolehlah refill berkali kali... tak perlulah nak malu malu, just bawa mangkuk ke depan kaunter, tunggulah sekejap, siap dah refill korang, bolehlah bawa mangkuk tu kembali ke tempat duduk korang hokey ....

Unlimited refill cendol di CENDOL KASIH
Unlimited refill cendol di CENDOL KASIH

keadaan warung ni mrs pip suka coz ianya bersih, tak berhabuk walaupun terletak di tepi bahu jalan ... memang tuan punya kedai ni mementingkan kebersihan .... warung ni pun nampak 'hidup' dengan hiasan dalaman yang menarik ... lepas tu, yang baiknya mengenai gerai CENDOL KASIH ni, selain refill free tu, disediakan tandas beberapa meter di belakang gerai. dan guess what, tandas pun bersih dilengkapi dengan kemudahan air bersih yang cukup ... jarang bah gerai makan sediakan kemudahan tandas awam ...

Unlimited refill cendol di CENDOL KASIH
Unlimited refill cendol di CENDOL KASIH

cendol pula ada banyak jenis ... hari tu mr.Husband makan cendol nasi pulut, mrs pip pula makan cendol pisang, manakala lil' armies sorang satu makan cendol kismis ... tapi, untuk refill, hanya cendol biasa disediakan, iaitu cendol kosong la gitu, no pulut, no pisang, no kismis dan sebagainya la gitu ... dan setiap mangkuk cendol ni berharga RM3.00 ... korang rasa murah ka mahal? tapi free unlimited refill wei ...

sedap ka tidak cendol di cendol kasih ni? bab yang ni susah mrs pip mau cakap pasal lain orang lain citarasanya, tekak masing masing kan ... moreover, it is kinda subjective bila masuk bab bab rasa ni .... tapi bg mrs pip, selagi boleh masuk tekak, siap refill lagi, kira sedap la tu kan ....

anyway, have a great day everyone.

cheers.

6 comments:

  1. singgah sini Mrs Pip. sedapnya cendol tetibe craving hihi..

    ReplyDelete
  2. dah la murah, nampak sedap lagi, kena try nantini

    ReplyDelete
  3. murah tu RM3.00 tu pastu boleh refill lagi...semoga peniaga cendol tu murah rezeki selalu

    ReplyDelete
  4. time panas2 gini mmg sedap pekena cendol ni

    ReplyDelete
  5. Eh eh Kasih wat cendol.... =D

    ReplyDelete