Set meja 'multi-purpose' untuk anak-anak - Cerita Cinta Surirumah

Sunday, 25 March 2018

Set meja 'multi-purpose' untuk anak-anak

hi there, lamanya entry ni terperap di dalam draft ... so betterlah publish entry usang ni. kot kot ada parents berminat nak beli juga set meja cute sebegini , muehehe .... set meja ni termasuk dengan 4 biji kerusi tu, mr.Husband beli dengan harga RM230.00 kalau tak silap ... itupun selepas dapat sedikit pengurangan harga dari tauke kedai... ni kitorang beli raya last year ...

Set meja 'multi-purpose' untuk anak-anak
Set meja 'multi-purpose' untuk anak-anak

ceritanya mcm ni, kitorang pergi kedai perabot untuk beli karpet rumah dan beli kerusi plastik untuk letak di warung tempat mr.Husband berniaga ... waktu menunggu mr.Husband pilih kerusi plastik mana yang dia nak, lil' Amin pusing pusing keliling kedai perabot tu, dan mrs pip just ikut belakang lil' Amin risau kalau kalau dia panjat segala perabot kat kedai tu kan, nnt marah pula tuan kedai tu ...

sampai satu corner perabot khas untuk kids kan, lil' Amin nampak set kerusi plastik ni lah, dan bgtau mrs pip yang dia mau duduk di kerusi plastik tu ... so, mrs pip pun bagi lah dia duduk di kerusi plastik tu. bagus juga dia duduk diam kan, so mrs pip pun ndak la penat mau mengekor dia ke sana sini di dalam kedai perabot tu ...

Set meja 'multi-purpose' untuk anak-anak
Set meja 'multi-purpose' untuk anak-anak

so, bila time mau balik, lil' Amin boleh pula ndak mau berdiri ... dia cakap dia mau kerusi yang dia duduk tu ... adoi! kita pujuk pujuk pun, dia tetap la cakap "Amin mau ini", sambil tunjuk kerusi yang dia duduk tu ... so bila tanya tauke kedai tu brapa harga kerusi, tauke tu bgtau kalau mau beli kena beli 1 set (meja + 4 kerusi) ... hurm .... lepas tu mr.Husband tanya mrs pip mau beli ka tidak set meja ni, bila fikir fikir, better juga beli, so nanti boleh lil' armies makan minum belajar dan bermain guna meja ni .... moreover, meja dan kerusi ni pun nampak mcm safe la untuk kanak kanak, no bucu bucu tajam ... 

Set meja 'multi-purpose' untuk anak-anak
Set meja 'multi-purpose' untuk anak-anak

lil' Amin happy la dpt set meja ni ... bila lil' Iman pulang dari sekolah petang tu dan nampak set meja ni, terus lil' Iman cakap "mommy mommy, mcm di sekolah Iman kan meja ni" ... Permata Playschool pun mm guna set meja ni di ruang makan dorang.

so far, set meja ni mm digunakan sepenuhnya oleh lil' armies untuk dorang makan minum, belajar dan bermain ... kadang kadang tu, boleh pula lil' Iman tidur atas meja ni tau ... eeeeiiii, bahaya sangat nnt jatuh lantai ...

p/s: rumah mrs pip terasa macam taska la pula bila ada set meja kerusi mcm ni ...

anyway, happy parenting mommies daddies ....

cheers

3 comments:

  1. comelnyaaaa warna warni.. menarik sangat.. bolehh belika utk ank fruit :D

    ReplyDelete
  2. nampak selamat meja tu Mrs Pip..dulu masa anak akk kecil pun ada meja yg ABC tu..takde yg mcm ni yg boleh duduk macam meja makan ni...

    ReplyDelete
  3. haha baru sy nk cakap mcm tadika ;-)

    ReplyDelete