Celebrate birthday lil'iman yang ke-5 tahun ... - Cerita Cinta Surirumah

Sunday, 4 March 2018

Celebrate birthday lil'iman yang ke-5 tahun ...

hi there, few days blog sepi tanpa berita , maklumlah mommy pregnant ni asyik kena midnite sickness, now dah mcm ada tanda2 nak kena morning sickness juga ... asyik pening, loya dan nak muntah2 ... banyak entry nak update , akhirnya semua berkubur dekat draft ... 

lil'iman n his bff, mr.goose

ni nak update birthday lil'iman 5 tahun 4th March 2018 ... ekceli, hajat di hati nak celebrate waktu lunch time kat tmpat MIL, tapi it was Sunday. biasalah, Sunday MIL and other family members pigi gereja, moreover husband bgtau the Christians dah start puasa sampai good friday nnt, so bab makan makan ni kena slow down, so tak jadi nak celebrate birthday kat tmpat MIL ...

they are so sweet like candies ,
tak nak lepas hug n kiss mommy 💏

since our lil'armies ni mmg a big fan to the ocean, so mrs pip bgtau mr.Husband why not celebrate kat pantai saja, anak anak paling suka dtg ke pantai .... kalau last year birthday lil'iman kami party of four kat pantai pimping, this time kami party of four kat pantai kenangan di bongawan pula ... 

a day before , we all went to KK, so nak beli kek ready made je lah nnt kat KK. lagipun kat KK byk pilihan cakehouse yang sedap2 ... tapi malangnya, mr.Husband pula kena serang gastrik teruk time kitorang di KK, so mood nak shopping, jalan2 semua tu hilang serta merta ... selesai urusan di KK, terus balik Membakut , hurm 😑😑😑 ... 

mmg fesyen kitorang kalau piknik,
mesti piknik kat belakang trak mcm ni

on 4th March tu, sebelum ke Pantai Kenangan, kitorang singgah pekan bongawan cari kek. ada satu cakehouse saja kat sini, tp dorg tak ada pula readymade cake, yg ada cuma slice cake saja ... beli sajalah few slices ... yam slice cake, dan cheese slice cake dan few buns ... 

mrs pip as usual bawa bento box ... just buat crispy fried chicken, fried fries, dan air cincau susu ... mmg bawa ala kadar since dah tau anak2 ni kalau dah jumpa pantai, mmg tak ingat nak makan ... so bawa byk2 pun, end up kita tapau bawa balik rumah semula ...

simple bento box

dah sampai pantai, kita cari nice spot untuk parking kereta, cari lah tempat yg redup2 so tak lah kena terik matahari ... buka tikar kat belakang truck, dan arrange the food semua then kitorang lepak kat belakang truck , padahal lil'armies dah tak sabar nak main pasir 😁 ... lepas tu kita pun nyanyi lagu birthday buat lil'iman, dan suap dia makan kek .... haha, bukan dia nak makan pun kek tu, dia lagi prefer makan fried fries ... 

happy lil'armies dpt building blocks baru

lepas tu, kita buka gift lil'iman ... ekceli, mrs pip n mr.Husband bukan sejenis akan beli hadiah setiap kali birthday anak, kita dah sepakat nak anak anak faham birthday ialah hari untuk appreciate mommy yg lahirkan anak anak , dan birthday ialah family celebration untuk mengukuhkan hubungan sesama kita dalam family dan mrs pip nak anak anak happy without hoping dpt gift or angpow ... 

hari tu mr.Husband dah promise dgn lil'armies, kalau dorang ni rajin pigi sekolah, tak cuti suka hati, so mr.Husband akan bg hadiah, jadi sempatlah rembat beli toys time kitorang kat KK ... dan toys pun mesti on sharing basis between lil'iman dan lil'amin ... kita nak didik anak anak ni tau erti 'permainan dikongsi bersama' ...

tak boleh nak trust lil'armies ni
td bgtau mommy , kami main dekat2 ja mommy,
padahal makin lama makin jauh kaki dorg melangkah sampai situuuuu laut 😕

lepas tu, mr.Husband bg kebenaran anak anak main pasir ... pandailah budak berdua ni, mula2 main sekitar truck, lepas tu makin lama makin jauh ke depan sampai lah ke gigi air ... lepas tu rendam2 kaki dalam air laut, last2 dorg mandi laut 😁😁😁 ... mr.Husband ler yg temankan, mrs pip just duduk belakang truck, jaga barang barang ... lgpun malas nak berpanas-panasan ....

Daddy jd tukang jaga 😊

around noon mcm tu dah nampak mcm nak hujan, so bgtau lil'armies dah cukup2 la mandi laut, kena cuci bilas bdn dorg dgn air bersih lepas tu tukar baju dan makan dulu... dah siap semua, kita pun kemas2 nak balik, serius hujan turun membasahi bumi 😊 ... 

apapun, alhamdulillah Allah panjangkan usia our lil'iman, cepat masa berlalu padahal masih teringat time nak lahirkan iman 5 tahun dulu ...

mommy daddy doakan yg baik baik untuk lil'iman, dan thank you iman for being mommy little sweetheart n your presence brings a lot of happiness n joys to us ... we all love you Iman Rafael .... happy sweet 5th year old birthday sweetheart ....

thanks for reading, hope you all have a great day ...

cheers.

3 comments:

  1. Happy belated birthday lil iman.. semoga menjadi anak yang soleh.. Aamiin..

    ReplyDelete
  2. Happy Belated Birthday Lil Iman..Moga jadi anak yg soleh & mendengar cakap mummy and daddy..

    ReplyDelete
  3. Unik betul piknik belakang trak macam tu. Hepi belated birthday lil iman!

    ReplyDelete