Scan baby : 9 minggu 4 hari - Cerita Cinta Surirumah

Friday, 26 January 2018

Scan baby : 9 minggu 4 hari

hi there, kemarin 25/1/2017 mrs pip pergi scan perut, tak sabar nak tahu usia baby kat dalam rahim. ikut hati nak scan hujung bulan ni, tapi since mr.Husband ada kat rumah, so lepas hantar lil' armies ke sekolah, mrs pip and mr.Husband terus ke pekan Beaufort untuk ke Pemai Polyclinics Beaufort. since klinik ni ada doktor perempuan, so lebih suka datang kat klinik ni lah. ekceli, klinik ni diuruskan oleh sepasang doktor suami isteri ... 

walaupun baru jam 8.15pagi, tapi klinik dah ramai orang. tapi kita sabar menanti giliran ... lama tak lama mana pun, sambil menunggu giliran sambil layan baca novel, muehehe .... 


9 weeks 4 days
9 weeks 4 days

time scan tu, dah nampak jelas jantung baby berdegup, wah happy sangat. syukur kat Allah. hari tu kita scan baby kat sini juga, tapi baby gugur kan. doktor tu tanya juga what happened dgn previous pregnancy, so mrs pip bgtau lah yang baby tu tak jadi. tapi now pregnant lagi. hope kali ni boleh deliver baby dgn selamat. doakan mrs pip tau ....

baby dah 9 weeks 4 days ikut scannig, so next week mrs pip boleh start register kat klinik ibu dan anak dah ... yeah! baby sit inside properly hokey, don't notty notty tau, nnt mommy makan multivitamins dan good healthy food so that baby boleh membesar sihat dan kuat! sayang baby.


untuk scan dan bekalan obimin 20 biji ni, mrs pip bayar rm43.00 sahaja, caj yg dikenakan just nice bg mrs pip ...

hope to have another beautiful motherhood journey.

salam jumaat semua.

cheers.

9 comments:

  1. semoga semuanya baik baik sahaja.. tak care tau !

    ReplyDelete
  2. smoga baby n mummy sihat hendakNya, bestnya baca pngalaman org preggy, nak jugaa doakan sha ya kak pip heee

    ReplyDelete
  3. semoga selamat semuanya sampai saat melahirkan..amin2 <3

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah sentiasa sihat hendaknya mommy & bby amin ya rabb =D

    ReplyDelete
  5. soo comel baby ni. tahniah! semoga selamat sehingga waktu melahirkan

    ReplyDelete
  6. Hai baby.. semoga dipermudahkan ye mrspip

    ReplyDelete
  7. nampak dalam gambar je pun dah rasa comel baby ni. take a very good care of yourself yer mrs. pip. tahniah tau! :)

    ReplyDelete
  8. Bestnya.. Moga pregnancy kali ni, baby membesar dgn sihat kat dlm tu..

    ReplyDelete
  9. Semoga baby dan mummy sehat.. Aamiin..

    ReplyDelete