Lil' Iman cabut gigi kali ketiga || 5.12.2017 - Cerita Cinta Surirumah

Saturday, 23 December 2017

Lil' Iman cabut gigi kali ketiga || 5.12.2017

hi there, lil' Iman sakit gigi lagi. ni kali kedua tahun ni lil' Iman datang klinik gigi bertujuan utk cabut gigi ... kalau hari tu cabut gigi geraham atas sebelah kiri, kali ni cabut gigi geraham bawah sebelah kanan pula .... 5.12.2017 lil' Iman mengadu sakit gigi bangun ja pagi tu. memang kes serius sampai tak mau pigi sekolah ... mrs pip terus siapkan lil' armies, dan bgtau mak mertua minta temankan ke klinik gigi coz mr.Husband was not around. nasib mak mertua tiada urusan pagi tu, thanks mak selalu setia temankan kitorang pi mana mana berurusan ....


bila doktor tu nampak lil' Iman, doktor tu senyum dan cakap "mau cabut gigi? tunjuk mana gigi yang jahat" ..... terus lil' Iman tunjuk gigi dia yang sakit. tak ambil masa yang lama untuk cabut gigi lil' Iman coz sepanjang procedure tu lil' Iman behave so well. lil' Iman lagi excited sebenarnya mau cabut gigi, dia langsung tak rasa takut. 

boleh baca entry mrs pip terdahulu >>> lil' Iman cabut gigi geraham atas <<< yang cabut geraham atas ni was done on 17.10.2017 .... lebih kurang dua bulan lepas ....


lepas ni, mmg mrs pip plan nak cabut few more gigi lil' Iman yang rosak teruk. hari tu time konvo, lil' Iman mengadu sakit gigi yang lain pula, so harap boleh settle cabut mana mana gigi lil' Iman yang rosak teruk sebelum lil' Iman memulakan sesi pre-school dia Januari akan datang nanti ....

and guess what, lil' Amin pun tumpang sekaki minta dental check up ... nasib baik doktor sporting, layan permintaan lil' Amin, foc pula tu utk check up gigi lil' Amin. lil' Iman pula, kena bayar RM40.00 .... dan the very next day selepas cabut gigi, lil' Iman sekolah macam biasa. 

selepas ni, mmg mrs pip cakap dekat diri sendiri, whatever it is, mrs pip akan jaga sebaik mungkin gigi kekal lil' Iman ... haish, kesian anak anak bila sakit gigi ni.

thanks for reading.

cheers. 

5 comments:

  1. Lil Iman mmg strong boy. Senang aje nak cabut Gigi Kan. Boleh tahan murah juga tu

    ReplyDelete
  2. kuatnya lil iman.Bgs2..kita yg bsr nie sakit gigi pun dh meroyan gamaknya

    ReplyDelete
  3. Baiknya dia, berani pulak tu. Kita yang besar ni sampai sekarang takut nak jumpa dokter gigi :D

    ReplyDelete
  4. Mudah2an lepas ni gigi kekal akan tumbuh dengan sempurna.

    ReplyDelete
  5. anak-anak ni kalau sakit gigi kesian kan, tak tentu arah jadinya, kita pulak mak ni panas bontot..hahaha so bawak dentist settel masalah.hihii

    ReplyDelete