JKS tidak beragama Islam - Cerita Cinta Surirumah

Wednesday, 20 December 2017

JKS tidak beragama Islam

hi there, hari tu mrs pip tengok kat youtube, ada satu program hiburan kat Indonesia yang menyatakan senarai artis Korea yang beragama Islam ... so mrs pip pun mcm hurm, krik krik di situ. boleh percaya ka sumber yang dinyatakan tu ....???? dan salah satu artis yang disebut memeluk agama Islam ialah Jang Keun Suk. 

WHAT?! 

JANG KEUN SUK?!

ish, sejak bila pula JKS ni muslim? sah sah dia bukan muslim kerana gambar gambar yang dikongsi di laman twitter/IG pun tidak menunjukkan dia seorang muslim. dia kan selalu kluar minum dengan geng geng dia. ok fine, kalau kluar minum tu tak boleh nak cakap dia muslim ke tak. 


siap beberapa hari lepas, one of our part time staff pun cakap JKS ni muslim. bila tanya dia dapat sumber dari mana, senang saja dia bgtau, kat youtube. hurmmmm, so semua kat youtube tu betul eh? staff tu terus macam terdiam sebentar. so mrs pip bgtau la, tak semua yang kita baca, dengar dan nampak tu betul. so kenalah check betul2 sebelum nak comfirm sumber tu betul atau tak ....

pengajaran juga utk mrs pip, kekadang ter-percaya dgn apa yang dibaca/dilihat/didengar sebelum check betul betul. so, mrs pip blanja gambar JKS yang cukup membuktikan dia bukan seorang muslim. latest as on 15/12/2017. sumber asal >>> klik di sini <<<

tau JKS  ni sejak movie femes amos dia ni BABY and ME ... rasanya baby yang berlakon sama dgn dia dah besar la kan ...

thanks for reading, tu jer lah nak kongsi kat korang hari ni.

cheers.

5 comments:

  1. Tak pernah tenguk cerita Korea, jadi tak kenallah JKS ni.
    Kalau program 'running man' tu pernah juga tenguk.

    ReplyDelete
  2. Senang je orang sekarang menyebarkan berita.. Walaupun tak sahih.. Kita yang bacalah kena hati-hatikan Mrs Pip..

    ReplyDelete
  3. Minat jugak JKS tapi rasanya dia bukan islam.

    Haish!!! kenapa program hiburan kat Indon tu kerajaan mereka tak pantau ke?

    ReplyDelete
  4. Errr..rantai tu..Skrg ni byk sumber di hujung jari tapi tak semua boleh dipercayai..Kena selidik dulu sebelum kita confirm benda tu sahih..

    ReplyDelete