Lazada Online Revolution Blogger Contest - Cerita Cinta Surirumah

Thursday, 16 November 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest

hi there, Lazada Online Revolution Blogger Contest kembali lagi! mrs pip nak ajak semua Malaysian blogger untuk join contest ni. bak kata pepatah, the more the merrier. Lazada Online Revolution Blogger Contest sedang berlangsung, bermula 1 November to 14 December 2017. dan syarat-syarat penyertaan sangatlah mudah. korang hanya perlu menjawab beberapa soalan yang disediakan oleh Lazada, dan untuk memudahkan korang nak rujuk soalan tu, mrs pip dah pastekan untuk korang kat bawah ni T_T

Lazada Online Revolution Blogger Contest
Lazada Online Revolution Blogger Contest

Untuk menyertai Lazada Online Revolution Blogger Contest, setiap peserta haruslah menjawab soalan spesifik dengan menulis di dalam blog entry post masing masing .... dan soalannya adalah:-

 a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?

pertama kali mrs pip membeli belah secara online ialah pada tahun 2009, dan produk pertama yang mrs pip beli ialah beberapa helai baju dari online shopping website yang bepengkalan di China.  

mrs pip berasa kurang berpuashati dengan pembelian tersebut kerana barang yang diiklankan di laman web tersebut tidaklah seperti yang diterima oleh mrs pip. fabrik pakaian yang sangat nipis dan jahitan yang kurang kemas, selain saiz yang dipamerkan tidak sama dengan saiz sebenar yang diterima. tempoh penerimaan barangan setelah pembayaran dibuat juga mengambil masa yang sangat lama iaitu lebih kurang 6 minggu. 

b. Which types of products would you prefer buying online?

untuk pembelian secara online, mrs pip prefer membeli barangan seperti produk kecantikan, pakaian, kasut, alat permainan anak-anak, buku, alat pertukangan, bedding set, dan set alat tulis.

 c. What to you love about online shopping?

Online shopping mempunyai banyak kehebatan. mrs pip tidak perlu membazirkan masa untuk memandu keluar rumah untuk membeli belah. dengan online shopping, mrs pip dapat mengelakkan pembaziran masa tersekat dalam kesesakan lalulintas, pembaziran penggunaan petrol kereta, membayar tiket parking kereta, dan jimat tenaga badan tanpa perlu berjalan pusing satu shopping complex untuk mencari barangan yang dikehendaki.

Hanya dengan online shopping, mrs pip cuma perlu duduk di depan laptop, dan dengan kuasa internet, mrs pip dihubungkan dengan pelbagai rangkaian barangan dengan capaian yang sangat mudah. dan lagi seronok, tak perlu bersusah payah untuk mengangkat semua barang yang dibeli kerana dengan online shopping, semua barang akan dihantar to the doorsteps. yeah.  

 d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?

memandangkan beg tangan mrs pip perlu diganti kerana dimamah usia, jadi mrs pip bercadang untuk membeli beg tangan baru, dan mrs pip memilih untuk membeli beg tangan keluaran Carlo Rino sempena Lazada Online Revolution Sales ini.
Carlo Rino Top Handle Bag Blue
Lazada Online Revolution Blogger Contest


untuk pengetahuan semua Online Revolution (https://www.lazada.com.my/online-revolution) akan berlangsung bermula 11 November sehingga 14 December 2017. Jadi SAVE THE DATE sempena Lazada Online Revolution ini dan jangan lupa untuk klik laman web Lazada dan check it out pelbagai sales dan discounts menarik menanti anda!

cheers.

8 comments:

  1. Gud luck mpy dapat beg carlo rino

    ReplyDelete
  2. Ana join juga. Good luck mrs pip. Semoga ada rezeki kita ye

    ReplyDelete
  3. good luck Mrs Pip..sy tak sempat lagi nk publish...hehe

    ReplyDelete
  4. Wow, lawanya beg carlo rino pilihan Mrs Pip...thanks for sharing this piece of wonderful news. Been very busy these last few months sampai byk GA terlepas. Tapi ada jg menang something every month...Alhamdulillah. Hrp2 dpt join this one. Tapi soalan psl my first online purchase tu susah sbb payah utk ingat benda lama.

    ReplyDelete
  5. Semoga berjaya ya..baru nak publish entry penyertaan malam ni..harap rezeki nanti utk shopping kan. hehe.

    ReplyDelete