Breakfast di McDonald ; Raya ke-4 - Cerita Cinta Surirumah

Wednesday, 12 July 2017

Breakfast di McDonald ; Raya ke-4

hi there,

cerita raya sikit.

selepas check out HOTEL YAHO, dah raya ke-4 dan masa untuk balik ke Membakut. pada mulanya plan nak ke Karamunsing untuk mencari barang, tapi terpaksa dibatalkan kerana mr.Husband rushing ke Keningau pula petangnya nnt selepas hantar kitorang balik :( ... but it's ok, beli barang tu still boleh hold lagi.

since Hotel Yaho ni tidak menyediakan sarapan pagi, jadi mrs pip and the gang pun kenalah breakfast di luar, fikir punya fikir nak makan di mana, so we end up makan sarapan di McD , yeah! terus rasa nak makan bubur mcD, I like.


seawal jam hampir 9am, mcD dah dibanjiri manusia ... ingatkan tak ramai orang nak breakfast kat mcD, rupa-rupanya tekaan mrs pip silap :( .... apasal ramai org sangat ni? ....

berbarislah mrs pip nak order makanan ... dah siap2 plan nak makan bubur, tapi bila sampai giliran mrs pip, counter girl bagitau bubur memang tiada untuk hari tu ...banyak banyak hari, hari time mrs pip mengidam nak bubur mcD, hari tu lah bubur TIADA! grrrr ... 

jadi tukar menu lah pula .. mrs pip pilih 2 set chicken mcmuffin with egg dan 2 set brekkie chicken with cheese wrap  , untuk semua set ni disediakan setiap satu hash brown + hot drinks , then add on 2 keping cakoi ... 

do you guys think the kids will enjoy their breakfast in mcD? ... mula mula bagi our lil' armies makan hash brown, seorang sekeping ... yum yum yum, laju ja budak berdua ni makan, then bagi pula brekkie wrap untuk dorang ... 

brekkie wrap yang dibuka kemudian terpaksa dibungkus balik :(

lil' Amin : "mommy, errr, ndak mau lah"
me :"why? Amin makan ok, sedap ni"
lil' Amin : "mommy .... uhm, ndak sedap"
me : paused

me (sambil bagi brekkie wrap) : "Iman, finish your breakfast" 
lil' Iman : "mommy, Iman tak mau ni, Iman mau yang inilah mommy (tunjuk hash brown)"
me : "yang ni ndak mau? (tunjuk brekkie wrap)"
lil' Iman : "tidak mau lah mommy ... uhm, mommy la makan"
me : "not sedap kah?"
lil' Iman : " sedap juga ni mommy (pandai jaga hati mommy), tapi Iman tak mau"
me : looking at mr.Husband , paused.

bungkus bawa balik tu brekkie wrap,
tak pasal pasal ngap ngap masuk perut daddy and mommy

haha, I tell you, baru mrs pip tau, our kids not so fast-food type ... kuang kuang kuang .... yang cakoi tu habis sekeping dorang berdua kerjakan ... dorang cakap sedap ... hash brown tu ok, dorang makan laju ja ... lepas tu siap insists mau minum teh, but mrs pip dah siap2 sediakan ribena dorang, so no tea for the kids.


since budak berdua ni macam tak layan sangat breakfast mcD ni kan, so lepas ja dorang habiskan bahagian dorang, mr.Husband baik hati pinjamkan phone sekejap untuk dorang layan tengok video firefighter kegemaran dorang berdua. while mr.Husband and I, we were having happy time minum kopi dan teh sambil makan chicken mcmuffin dan kongsi makan cakoi ...

tea for me, 
coffee for mr.Husband

walaupun tak dapat makan bubur, but I'm ok. bukan mengidam sangat pun, kalau ada then I'm happy, kalau tiada bubur tu, I'm ok saja .... tu sajalah cerita breakfast kitorang kat mcD ... time kitorang nak kluar dah dari mcD tu, memang boleh tahan ramai juga pelanggan mcD sedang berbaris menunggu giliran T_T

thanks for reading.

have a nice day everyone.

iklan sekejap
jangan lupa join segmen bloglist mrs pip, tarikh tutup 20/7/17
klik banner untuk join T_T


cheers.

26 comments:

  1. lama ju teda singgah mcd ni, mention bubur mcd mcm mau juga ni tekak tiba2 keno huhuhu

    ReplyDelete
  2. MV pun kalau pg mcd paling2 cri bubur

    ReplyDelete
  3. Sedang mengidam ayam goreng spicy mekdi .. hehe

    ReplyDelete
  4. eh, ada juga peminat bubur McD ni mcm mrs pip ...

    ReplyDelete
  5. Saya hanya penah sekali jea makan breakfast McD nie, tuepun disebabkan kat situ kedai makan tak bukak lagi.. Tahniah pada awak kerana menduduki carta top commentor saya..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/07/top-commentor-jun-julai-2017.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear :) tersenarai juga.

      Delete
  6. Biasa la kalau awal-awal raya ni banyak kedai makan yang tutup .

    ReplyDelete
  7. Time nak masa tu jugak la tade..mmg menggeramkan

    ReplyDelete
  8. Masa keje satu opis dgn suami dulu, rajin juga breakfast di McD sebab selalu keluar rumah awal.

    ReplyDelete
  9. Not really a fast-food person. Baguslah your kids!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hope budak budak ni bolehlah bertahan tak makan fast food sampai besar , hehe.... berusaha sangat tak bagi fast food sangat and junk food at the moment ...

      Delete
  10. Lahaiii lamanya tak makan mc d...teringin la mcm ni..ehehe

    ReplyDelete
  11. baca entry terus rasa nak makan mcd. budak2 kadang2 xsuke jugak fastfood ni, kadang ikut mood. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, jom makan mcd ... mrs pip penggemar mcD, tapi nampak gayanya anak anak dan incik suami tak suka sangat ...

      Delete
  12. singgah sini.. :)

    http://www.mohdnoorshawals.com/

    ReplyDelete
  13. wahhh. sy pun ndamau lah kasi Asyraf minum tea. Ribena my fav. So, mungkin kami boleh share. hihi. btw kan kak Pip. Begitulah ba jadi ibubapa ni. Anak nda habis makan, kita yang mengasi habis. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ribena kan sedap :) ...
      mcm kak pip ni, memang tiap kali bawa budak kluar, drinks semua kak pip siapkan dari rumah ..
      biasanya ribena atau strawberry milk for kids ...

      Delete
  14. Hari ni baru dapat merasa ayam mc d setelah sekian lama sold out saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengar2 ayam tu sedap kan Lu ..
      ndak merasa lagi ni, belum ada kesempatan :(

      Delete
    2. baru last week bos aida inform.
      dia minat giler ayam mcD, mrspip.
      aida plak x pernah rasa lagi.
      sebab prefer ayam kfc.
      but bos kata, mcD punyer tu lebih sedap dah skang ni dari kfc tau.
      nanti kena cuba la.

      Delete
  15. Nie yang buat Siqah nak pergi MCD =D

    Baru perasan yang Siqah tak follow lagi blog Mrs Pip. ADoi. Now dah follow #155 -)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Siqah sudi follow blog mrs pip :) ... jom Siqah, kita makan mcD ...
      dgr cerita ayam mekdi tu sedap ...

      Delete
  16. Bagusnya tak suka fast food. Adik saya yg kecik dua orang tu hantu fast food. Tapi risau jugak kan budak-budak taknak makan tu. Pandainya jaga hati cakap sedapp!

    // Sambil tu jemput join contest saya jugak - just click
    HERE

    ReplyDelete
  17. Lama dah tak singgah breakfast dekat mcd.. Sebab anak-anak sha lebih pada kfc.. Huhuhu..

    ReplyDelete
  18. aida jarang sgt bekfes di mcD. kurang minat menu nyer, mrs.pip.

    ReplyDelete