Dunia pekerjaan lil' armies, let's excavate! - Cerita Cinta Surirumah

Sunday, 11 December 2016

Dunia pekerjaan lil' armies, let's excavate!

hi there,

seriously,  mrs pip rasa 'the construction genes' mmg wujud dalam lil' Iman...  lil' iman ni since dia kecil lagi,  dia mmg lebih ke arah bermain dgn construction vehicles toys seperti lori,  roller compactor,  crane,  lorry mixer,  excavator,  etc... selain tu,  dia suka main dgn whatever toys yg dia ada,  then dia pretend buat kerja kerja pembinaan...

Bg mrs pip,  it is ok,  maybe tu preference lil' Iman kan..  lil' Amin biasanya jd follower ja lah,  whatever lil' Iman main,  lil' Amin join sekaki,  tapi lil' Amin ni ada satu preference yang lil' Iman ndak begitu mau join,  which is main masak masak... Ngee!


so hari tu,  mr. Husband niat mau belikan new toys utk lil' armies, ingat mau belikan set permainan lori tapi tiada yg berkenan di hati mr. Husband...  kalau mrs pip, senang ja,  belikan ja set caterpillar toys tu,  cuma set tu sedikit bosan,  very the plain yellow n black color!

seharian mr. Husband cari toys yg dia berkenan utk lil' armies,  end up mr. Husband berjaya juga jumpa yg dia berkenan di hati...  Petang tu mr. Husband bawa balik dua box besar berisi EXCAVATOR easy-rides... Hurmmm,  still plain color,  yellow n black! Haish,  construction toys ni tiada yg colorful ka?  green ka,  blue ka,  red ka,  etc???


lil' armies happy sangat dapat toys ni,  mula mula main dalam rumah ja lah kan, main kejar kejar..  kejap lil' Iman kejar lil' Amin dgn tu excavator, kejap lg lil' Amin pula kejar lil' Iman,  riuh la budak berdua ni...

lepas tu main di laman rumah pula,  lagilah dorang suka,  dpt feel the real experience kan, boleh main cedok daun kering,  korek batu,  korek tanah...  lepas cedok daun, buang daun,  mcm tu lah,  sampai dorang jemu main daun...


yang ni pula,  gigih la dorang kumpul batu isi bucket tu excavator... lil' Iman ni kan, asal lil' Amin banyak dapat batu,  dia curi isi dalam bucket dia..  grrrrrr,  kesian lil' Amin balik balik marah si abang 'jangannnn curiiii!!!!',  tp lil' Iman keep on membuli si adik mencuri batu..  adoi! tp mrs pip biar ja, but still nasihatkan lil' Iman perbuatan mencuri tu salah dan tidak elok dibuat... kids is always a kid... sesekali adalah jg lil' Amin nangis sikit, tapi nangis nangis manja ja lah...

seronok pabila tengok anak anak bermain bersama,  gaduh gaduh tu biasa la,  sibling rivalry la katakan...

kadang kadang mrs pip rasa lil' Iman ni obses la dgn benda benda construction ni, mcm mau ikut our footsteps pula...

anyhow,  mrs pip bukan menghalang,  cuma berharap lil' armies do a more better job than us...  berangan anak anak jadi doktor, hohoho.... once jd parents ni,  selalu mrs pip terfikir,  eh nnt lil' armies besar,  what they gonna be arrrr?

#parentsalwaysconcernabouttheirkids

hope all the best for our lil' armies... xoxo.

cheers.




3 comments:

  1. DAH LAMA NAK CARI NI, BELI KAT MANA? HARGA PULA MACAM MANA, MAHAL TAK?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Excavator tu beli di Servey Hypermarket... boleh juga cari di toys r us...

      Delete
    2. Excavator tu dalam rm110 kalau tak silap....

      Delete